Corsair iCUE LS100 - RGB til dit setup!

icue_ls100_front_corsair
Der skal ikke herske tvivl om at Corsair er en af de store drenge på markedet, når det kommer til gaming produkter og ikke mindst implementering af RGB-lys. Sidstnævnte har de nu taget skridtet videre, med lanceringen af deres iCUE LS100 RGB-lys sæt som er lavet til at blive monteret udenfor kabinettet. Med andre ord, kan du nu få lækkert baggrundslys bag din skærm, skrivebord og lignende. Men det er ikke bare lys, Corsair har nemlig tilføjet en række fede features oven i hatten.


1_Corsair_logo_high_res.jpg

Specifikationer og features

Eftersom at jeg skriver denne test under NDA, hvilket betyder at produkterne ikke officielt er lanceret endnu. Kunne jeg heller ikke finde detaljerne på LS100 produkterne på Corsairs egen hjemmeside. Derfor har jeg dykket en tur ned i min reviewers guide, og fundet lidt sprøde detaljer på produkterne til jer. Disse er listet op nedenfor, hvor vi efterfølgende skal have pakket sagerne ud.

Corsair iCUE LS100 Starterkit:

• Kontrolboks dimensioner: 65 x 38 x 15 mm

• AC-adapter inkluderet: 5V

• Antal RGB-kanaler: 2

• Maksimalt antal af RGB-dioder per kanal: 138 (192 total for begge kanaler)

• USB-kabel længde: 150 cm

• RGB-forlængerkabler: 4 stk. af 300 mm

• Korte LED-strips (250 mm): 2 stk. med 15 LED’er i hver

• Lange LED-strips (450 mm): 2 stk. med 27 LED’er i hver

• Tilbehør: 16 metalplader med tape og 8 kabelklips

• Garanti: 2 år

 

Corsair iCUE LS100 – 250 mm expansionkit:

• Kræver Corsair iCUE LS100 starterkit!

• LED-strips (250 mm): 2 stk. med 15 LED’er i hver

• RGB-forlængerkabel: 1 stk. Y-splitter (300 mm) og 1 stk. forlænger (300 mm)

• Tilbehør: 9 metalplader med tape og 2 kabelklips

• Garanti: 2 år

 

Corsair iCUE LS100 – 450 mm expansionkit:

• Kræver Corsair iCUE LS100 starterkit!

• LED-strips (450 mm): 2 stk. med 27 LED’er i hver

• RGB-forlængerkabel: 1 stk. Y-splitter (300 mm) og 1 stk. forlænger (300 mm)

• Tilbehør: 9 metalplader med tape og 2 kabelklips

• Garanti: 2 år

 

En tur rundt om Corsair iCUE LS100 Starter – og Expansionkits

Vi har nu fået styr på indledningen og de tekniske detaljer på både starterkittet og de udvidelseskits som der er til iCUE LS100 lyssystemet. Med det på plads, kan vi derfor nu bevæge os videre og tage et kig på selve produkterne. Jeg har valgt at vi starter ud med starterkittet og ser på hvad vi her får med – da udvidelsespakkerne i bund og grund bør være stort set det samme, uden kontrolboksen og lidt andre småting. Nedenfor ser vi kassen til LS100 starterkittet, hvor vi på fronten ser en af de inkluderede LED-strips i regnbuens farver.

Corsair iCUE LS100 Starterkit og Expansionkit

På bagsiden af kassen, finder vi den efterhånden karakteristiske gule farve som Corsair bruger på stort set alle kasserne til deres tilbehørs og gaming produkter. Her er der listet features op på en række forskellige sprog – vi skynder os videre.

iCUE Corsair LS100 Starterkit og Expansionkit

Når låget på kassen løftes af, finder vi øverst den lille kontrolboks, som sammen med et USB-kabel til computeren gør alt ting muligt. Corsair har det sidste stykke tid tilføjet en række gamertags og tekster på deres produktkasser, og inde i kassen til LS100, finder vi teksten: Immersive RGB lighting for you whole setup – spændende.

kasse_icue_ls100_corsair_rgb_lys

Nedenfor har jeg lagt alt indhold fra iCUE LS100 starterkittet ud på bordet, så vi kan danne os et overblik over hvad man alt får med, inden vi gennemgår tingene. For at gøre det lidt mere overskueligt for jer derude bag skærmen, har jeg nedenfor listet alle tingene op:

• RGB-kontrolboks

• 230V strømadapter

• 1.5 meter langt USB-kabel

• Fire 30 cm lange RGB-forlængerkabler

• To 450 mm LED-strips

• To 250 mm LED-strips

• 16 metalplader med tape og 8 kabelklips

indhold icue ls100 rgb lys kit corsair

Det inkluderede USB-kabel skal tilsluttes RGB-kontrolboksen og en ledig USB-port i din computer. De fire 30 cm lange RGB-forlængerkabler, gør det muligt at få afstand imellem LED-stripsene hvis du for eksempel ønsker dem monteret bag på dine skærme, og skal fra den ene til den anden.

iCUE Corsair Starterkit og Expansionkit LS100

Eftersom at der kan tilsluttes en lang række af LED-strips til kontrolboksen, kræver det også noget mere end de 5V som en normal USB-port kan levere. Derfor skal LS100 sættet bruge ekstern strøm, i form af den medfølgende adapter, som benytter normalt DC-stik. RGB-kontrolboksen lagt ved siden af for sammenligning – denne er meget kompakt.

Corsair Starterkit og Expansionkit iCUE LS100

På den ene side af RGB-kontrolboksen, finder vi modparten til det føromtalte DC-stik, samt en micro-USB port til at forbinde boksen til computeren. USB-C havde været lækkert, men jeg ser det ikke som en nødvendighed her, da dette stik ikke skal ind og ud, men permanent monteres. Der er også en lille knap på toppen, hvor du kan tænde/slukke for lyset uden computeren (bemærk dog at det kun er regnbueeffekten der er tilgængelig når computeren er slukket).

Kontrolboks front USB strømstik ls100

Omme på den modsatte side på kontrolboksen, finder vi de to RGB-lys kanaler. Det er her muligt at tilslutte op til 138 LED-dioder per kanal, dog 192 maksimalt på de to kanaler lagt sammen. Dette er også en total på 7 af de lange LED-strips eller knap 13 af de korte – altså en virkelig stor mængde RGB-lys!

Expansionkit iCUE LS100 Corsair RGB Starterkit

I bunden af RGB-kontrolboksen, finder vi to metalplader monteret som har 3M tape. Disse metalplader er faktisk de samme som der bruges til at fastgøre selve LED-stripsene. Der er altså små magneter inde i boksen, som gør at denne kan holde sig fast – smart og enkelt.

Expansionkit LS100 Corsair RGB Starterkit iCUE RGB lys

Apropos disse små metalplader, så finder vi yderligere 14 af disse, samt 8 kabelklips inkluderet til LS100 starterkittet. Disse bruges selvfølgelig til at montere selve LED-stripsene og holde kablerne på plads.

holdere_magnter_montering_corair_icue_ls100 rgb

Vi har nu mere eller mindre været hele vejen rundt om de ting der er inkluderet til iCUE LS100 starterkittet, og mangler sådan set kun hovedingrediensen. Nedenfor ser vi de fire inkluderede LED-strips, to 450 og to 250 mm. Det første jeg tænkte da jeg fik disse i hænderne, var at de var meget kraftige og ret klodsede at håndtere. De er fremstillet i blødt plastik/gummi med et hvidt panel på toppen for at sprede lyset bedst muligt.

LS100 Corsair RGB Starterkit iCUE RGB Expansionkit lys

I hver ende af disse LED-strips finder vi stik for enkel tilslutning – den ene ende har et hanstik, og den modsatte et hunstik. På denne måde kan de let forbindes i en lang kæde. Bemærk de firkantede ”klodser” der er monteret langs bunden. Disse har små magneter monteret og kan derfor holde fast på de før viste metalplader med dobbeltklæbende tape.

LS100 design led strips 45 corsair Ls100

På billedet nedenfor ser vi den ene af de to 250 mm LED-strips monteret med det små metalplader på magneterne. Jeg fandt det lidt spøjst at enderne ikke har nogle magneter indbygget. Derfor kan både de kort og lange LED-strips altså kun fastgøres i midten, og ikke enderne. Med 16 metalplader inkluderet havde der ganske enkelt heller ikke været nok til dette: 3 + 3 + 4 + 4 + 2 = 16.

bord_skærm_montering_let_enkelt_icue_ls100_rgb_lys

Jeg nævnte lidt tidligere at en af mine første tanker da jeg fik pakket iCUE LS100 sættet ud, var at jeg syntes at LED-stripsene var ret store og klodsede. Nedenfor kan i se en af dem i min hånd, og med en højde og tykkelse på over 10 mm skal man lige være opmærksom på hvor vidt man har pladsen bag sit skrivebord, og – eller skærm.

stor_størrelse_Design_corsair_ls100_rgb_lys_icue

Med de fire LED-strips forbundet, er vi sådan set klar til at få tingene tilsluttet og testet af… Eller nej vent et øjeblik. Corsair sendte jo ikke kun iCUE LS100 starterkittet til os, der var et par ekstra ting med i kassen, som vi lige skal igennem først.

test_2x45cm_2x25cm_icue_ls100 RGB corsair

Ud over startersættet som vi netop har gennemgået, er det nemlig også muligt at købe udvidelsessæt, hvis de to 250 og to 450 mm LED-strips der er inkluderet ikke skulle være nok. Her kan du købe et sæt der indeholder to 450 mm, samt dertilhørende tilbehør, eller et sæt med to 250 mm og tilbehør. Du kan altså udbygge helt som du har lyst til, bare du holder dig inde for de 192 LED-dioder sættet maksimalt understøtter.

expansion_kit_ls100_kasser rgb lys

Nedenfor ser vi alt tilbehøret man får med til 450 mm udvidelsessættet. Ud over de to LED-strips på 450 mm selvfølgelig, finder vi et RGB-forlængerkabel, samt Y-splitter kabel begge på 300 mm. Metalplader og kabelklips er naturligvis også inkluderet for enkel og hurtig montering som det normale startersæt.

corsair_icue_ls100_expansion_kit_45cm

Historien om hvad man får med til 250 mm udvidelsessættet er identisk med hvad jeg netop har skrevet ovenfor. Den eneste forskel på disse to sæt er længden på de inkluderede LED-strips. Metalplader, kabelklips og alt andet er identisk.

icue_ls100_corsair_expansion_kit_25_cm_rgb_lys

Med det sagt, fik vi hurtigt gennemgået udvidelsessættene også, og det er nu blevet tid til at vi så småt skal have monteret sagerne og se på hvordan tingene virker i praksis og iCUE softwaren. Inden jeg monterede lyset på mit eget setup, kunne jeg dog ikke styre mig, og prøvede derfor lige at sidde strøm til skidtet på mit fotobord. Nedenfor ser vi to lange og to korte LED-strips sat sammen, og med fuld smæk på regnbueeffekten. Dette er den standard og eneste effekt du kan få ud af sættet, hvis ikke du benytter Corsairs iCUE software. Apropos denne, er det næste skridt i vores gennemgang af LS100 lyssystemet.

tændt_regnbue_rgb_lys_corsair_ls100_icue.JPG

 

Gennemgang af funktioner i iCUE softwaren

Ligesom så mange andre producenter, benytter Corsair også én type software som samler alle deres understøttede produkter. Når iCUE åbnes op, mødes man af startsiden hvor man har en oversigt over de tilsluttede og understøttede enheder – i vores tilfælde Virtuoso SE headsettet og LS100 tilsluttet, vi klikker på sidstnævnte.

software_hovedmenu_LS100 Corsair RGB Starterkit iCUE

Når vi er inde i LS100 Starterkittet, får vi en række muligheder ude i venstre side, selvom de måske virker lidt begrænsede ved første øjekast, er dette langt fra tilfældet.

hovedmenu_software_LS100 Corsair RGB Starterkit iCUE

Første menupunkt kaldes ”Lighting Setup”. Her skal man fortælle hvad og i hvilken konfiguration ens LED-strips er tilsluttet. Man har her muligheden for at vælge ”External RGB Light Strips” som vi har gjort på billedet nedenfor. Her menes der hvis man har monteret lyset omkring ens setup. Dette kunne for eksempel være bagved ens skrivebord eller lignende (som jeg har valgt at gøre i testen her).

software_hovedmenu_LS100 Corsair RGB Starterkit iCUEsoftware_opsætning_og_rækkefølge.JPG

Ud over ovennævnte, er der også en single og dual monitor mode som man kan vælge hvis man monterer LED-stripsene bagved skærmene. Eftersom jeg ikke havde tænkt mig en permanent installation, var dette ikke noget jeg valgte at bruge, og jeg holdte mig derfor til at montere lyset bagved mit skrivebord.

software_individuel_kontrol_per_rgb-kanal_icue_lys_Starterkit iCUE

Når man har valgt hvordan lyset er sat op – i vores tilfælde eksterne LED-strips. Kan man efterfølgende styre de to lys-kanaler individuelt og uafhængigt af hinanden. Der er et farvehjul, hvor man kan vælge i mellem nærmest uendelige farver, eller du kan sågar skrive farvekombinationen i tal, hvis du ønsker at matche med dit andet ikke Corsair lys for eksempel.
software_individuel_kontrol_per_rgb-kanal_icue_LS100Som ved et hvert andet Corsair produkt med indbygget RGB-lys er der utroligt mange forskellige effekter og muligheder at vælge i mellem, så at du kan få tingene helt som du måtte have lyst til. En sjov effekt er ”Audio Lighting” som får lyset til at blinke i takt med musikken, som dioderne på en mixer for eksempel.

Hvis man monterer LED-strips bagved skærmen kan man også få mulighed for at vælge at lyset følger indholdet på skærmen – lidt som lyset i nogle Philips TV med deres ambilight.   Mulighederne er utrolig mange med LS100 monteret og iCUE installeret, således at du kan få det helt som du måtte ønske. Næste og sidste skridt inden konklusionen er at vise jer nogle billeder af lyset i action.

masser_af_Effekter_rgb_icue_corsair_lys_LS100 Corsair RGB Starterkit iCUE

 

Demonstration af lyset

Eftersom at vi har med RGB-lys at gøre er der som sådan ikke en test eller benchmark vi kan foretage. Så jeg har her skudt en række billeder til jer, for at vise og give jer en ide om hvad lyset er i stand til. Jeg har holdt det på et minimum, da effekterne er MANGE og vi derfor ville ende ud med utrolig mange billeder eller en lang video. Nedenfor på det første billede, ser vi LS100 lyset indstillet til henholdsvis hvidt og orange, for at matche resten af mit setup. Bemærk venligst at jeg brugte to 250 og to 450 mm på mine billeder, så du kan altså opnå dobbelt så meget lys, hvis du også installerer de udvidelsessæt som vi har gennemgået.

LS100_monteret_rgb_lys_setup_corsair_icue_effekter

Nedenfor har jeg øverst på billedet indstillet LS100 til den efterhånden velkendte regnbueeffekt som næsten alt RGB-lys har som standard. Nederst på billedet har jeg aktiveret ”Audio Lighting” som altså følger musikkens rytme og blinker i takt med denne, fed detalje men dog ikke noget jeg ville bruge til hverdag, da det stjæler en del af ens opmærksomhed fra skærmen.

Effekter_equalizer_lys_skærm_lys_muligheder_corsair_ls100

Vi tager lige kort tilbage til mit fotobord, hvor jeg på billedet nedenfor har slukket lyset så at LS100 mere kan komme til sin ret. Man kan sige hvad man vil om formen og størrelsen på disse LED-strips, men lys gengivelsen og spredningen er utrolig flot og jævn – tommel op Corsair.

rgb_lyset_icue_corsair_ls100_lyssystem

Inden vi bevæger os videre til en snak om prisen og konklusionen, slutter vi lige af med et sidste billede af mit setup som helhed med iCUE LS100 installeret. Personligt er jeg ikke den store RGB-fan og jeg ville derfor nok selv vælge en stationær farve som enten hvid eller orange for at matche mit setup. Men LS100 er i stand til så meget mere end blot dette, så det ville næsten være en skam. Dog er dette også det fede ved RGB, du kan få det til at se ud præcis som du måtte have lyst til – produktet tilpasser sig dig og ikke omvendt, præcis som det skal være.

samlet_system_hvidt_lys_icue_corsair_ls100_RGB_lystsystem

 

Pris

I skrivende stund d. 17/11 2019 er iCUE LS100 sættende endnu ikke lanceret. Derfor er der naturligvis heller ikke nogle online forhandlere der har produkterne på lager endnu. Vi tager derfor udgangspunkt i de MSRP-priser som vi har fået oplyst af Corsair. iCUE LS100 starterkittet har en MSRP på 99.99,- Euro, hvilket direkte omregnet til DKK, giver lige under 750,- DKK.

Prisen for det lille udvidelsessæt med to 250 mm LED-strips lyder på 29.99,- Euro, svarende til lige knap 225,- DKK. Mens at prisen for udvidelsessættet med de to 450 mm LED-strips lyder på 39.99,- Euro, svarende til lige under 300,- DKK. Som du nok kan regne ud, løber prisen altså hurtigt op, hvis man ønsker det komplette sæt som vi her har modtaget fra Corsair. Man skal virkelig være glad for RGB-lys eller gå all in på sit setup, for at disse priser kan retfærdiggøres i min optik. 1275,- DKK er mange penge for hvad der groft sagt er unødvendigt bling bling.

1_Corsair_logo_high_res.jpg

 

Konklusion

Det er nu blevet tid til konklusionen, hvilket betyder at vi skal have samlet tankerne og rundet testen af. LS100 lyset fra Corsair er at anderledes produkt end hvad vi er vandt til, og ligner ikke noget andet vi tidligere har anmeldt her på Tweak. Corsair som blandt andet er kendte for deres RGB-lys har skabt et produkt som enhver RGB-fan vil elske, og som kan fuldende ens setup. Hvis du i forvejen har en computer med smæk på lyset, og ønsker at tage tingene til nye højder, er LS100 produktet for dig.

Lyset der gengives er utrolig flot, klart og jævnt. Der er et utal af effekter at vælge i mellem, og alt efter om du vælger at montere lyset bagved dit skrivebord, eller skærme får du endnu flere effekter at lege med. Monteringen var legende let, da det blot er et spørgsmål om at klistre de små metalplader fast, hvor efter resten klares med magneter. De medfølgende forlængerkabler, gør at du kan trække tingene præcist som du måtte have lyst til, så lyset bliver som ønsket. Selvom jeg kun valgte en simpel installation i testen her, var resultatet fedt, og smider man lyset bag ens skærm, bliver det kun endnu federe er jeg sikker på.

Men der var også et par ting som jeg ikke helt var fan af ved LS100 sættet. Hvis vi starter med prisen, så er denne i den høje ende i min optik. Startersættet i sig selv koster omkring 750,- DKK, og ønsker man mere end dette løber det hurtigt meget højere op. Man skal være utrolig glad for RGB-lys for at retfærdiggøre disse priser, da LS100 produktet ikke tilføjer ekstra performance eller features ud over lys. Jeg mener personligt også at de LED-strips som Corsair har designet er for store og klodsede. Lyset der gengives er flot og jævnt, men man burde kunne have lavet et mere kompakt og elegant design?

Jeg har valgt at give iCUE LS100 sættet vi her har haft til test, en samlet score på 8/10. Hvis man elsker lys og mangler de sidste detaljer i ens setup, er der her tale om et produkt som kan give det sidste bling bling. Det koster at se godt ud, og det er iCUE LS100 også et bevis på, da det bestemt ikke er en billig løsning. Men er man villig til at betale prisen, får men her et kraftigt RGB-lys system som tilbyder et utal af effekter og muligheder, som kan fuldende ethvert hardcore computer setup.

 

Godt

• Fuldend dit setup med RGB-lys udenfor kabinettet!

• Masser af effekter at vælge i blandt

• Flot spredning af lyset

• Alt nødvendigt tilbehør medfølger

• Lette at installere og montere

• Kan synkroniseres med farverne på skærmen

• Styres i Corsair iCUE softwaren (som alle deres andre produkter)

 

Knap så godt

• LED-strips er store og klodsede

• Prisen er i den høje ende (det er bare lys?)


 Score: 8

34_konklusion_RGB-lys_corsair_icue_ls100.JPG

Vores partnere