Verdens første levende selvhelbredende robotter

NINTCHDBPICT000554174676
Når vi tænker på robotter, tænker vi typisk på enorme og stive mekaniske og metalliske maskiner. Imidlertid udfordrer en gruppe forskere nu, hvordan vi anskuer robotter, da de har udviklet det, der beskrives som verdens første levende og selvhelbredende robot, som de udviklet ved at bruge stamcellerne fra en frø.


Døbt xenobots (som blev opkaldt efter den afrikanske sporefrø, hvis stamceller de brugte), er dette de første tegn på vi er i stand til at skabe levende robotter, der måler mindre end en millimeter i bredden, hvilket gør dem små nok til, de kan komme ind i et menneskes krop. De er også i stand til at gå, svømme, arbejde sammen i grupper og overleve uden mad i uger.


“These are novel living machines. They’re neither a traditional robot nor a known species of animal. It’s a new class of artifact: a living, programmable organism.” One of the benefits of this design is that they are more environmentally friendly and safer for human health", fortæller Joshua Bongard, en af de førende forskere ved University of Vermont.

Ifølge forskerne har traditionelle robotter en tendens til at nedbrydes over tid og vil give skadelige økologiske og sundhedsmæssige bivirkninger. Lige nu er der forskellige mulige anvendelser for xenobots, såsom oprydning af radioaktivt affald, indsamling af mikroplast i havene, levering af medicin inde i vores kroppe eller sågar skrabe vores blodåre for forkalkning.


Source & Image credit:

University of Vermont


Vores partnere