AMD guide: De bedste AMD GPU’er du kan købe

tweak_dk_amd_radeon_vii_7_nm_graphics_card_11
AMD Navi er blevet en fast del af det nuværende grafikkortsmarkedet, og modtagelse er generelt endt i pose med positive kommentarer og test. Til trods for AMD sætter alle sejl ind i kampen for at vippe NVIDIA af pinden, har de ikke helt formået at vælte NVIDIA af tronen med deres GeForce RTX 2080 Ti. Der er dog stadig mange AMD baserede grafikkort, der kommer med punch nok til du kan vinge alle indstillingerne af i selv de mest krævende AAA titler på markedet.


I årenes løb har AMD skabt sig et solidt navn på budget og mellemklasse markederne, og AMD Radeon RX 5700 og RX 5700 XT fortsætter denne tradition, mens de løfter performanceniveauet på samme tid. Hvis du er på jagt efter en god GPU uden at skulle bruge en formue, er AMD et oplagt valg - især hvis du gamer på en 1440p eller 1080p gaming monitor.

Vi har samlet alle de bedste AMD grafikkort, du kan købe i dag fra hele Team Reds sortiment, så du i denne guide får en oversigt over AMD’s anbefalede grafikkort.

AMD Radeon RX 5700

amd_radeon_rx_5700_02_grafikkort_front.jpg.jpg

Streamprocessorer: 2.304, Core Clock: 1.465 MHz (1.725 MHz boost), Hukommelse: 8 GB GDDR6 | Hukommelsesfrekvens: 14 Gbps, Strømstik: 1 x 8-pin og 1 x 6-pin, Udgange: 1 x DisplayPort 1.4 med DSC, 1 x HDMI med 4K60 Support

Læs testen af AMD Radeon RX 5700

”RX 5700 har vist sig at være et rigtig godt entry level kort, som kan kæmpe godt imod RTX 2060 kortene. Så hvis det er det ønske, man står med, så kan man sagtens kigge i denne retning. Ydeevnen var rigtig tilfredsstillende, når man tænker på, hvad det henvender sig til. Når man så også tænker på, at vi får 7 nm chip die, der giver en rigtig dejlig energioptimering og PCIe Gen. 4 arkitekturen samt alt, hvad RDNA arkitekturen ellers byder ind med”

Godt:

+ Fin performance kontra power draw
+ Fin MSRP
+ PCIe Gen. 4 teknologi
+ RDNA og alt, hvad det indebærer
+ Køleren gør det godt
+ Kortet overclockede fornuftigt

Knapt så godt:

- Designet er lidt kedeligt
- Manglende ray tracing
- Luftindtaget er neddroslet i forhold til XT modellen


AMD Radeon RX 590

tweak_dk_amd_powercolor_red_devil_rx_590_8_gb_03.jpg

Streamprocessorer: 2.304, Core Clock: 1.469MHz (1.545MHz boost), Hukommelse: 8 GB GDDR5, Hukommelsesfrekvens: 8 Gbps, Strømstik: 1 x 8-pin 1 x 6-pin, Udgange: 2 x DisplayPort 1.4, 2 x HDMI 2.0, 1 x DVI

Læs test af PowerColor Red Devil Radeon RX 590 8 GB


Godt:

+ Et solidt kort med høj byggekvalitet
+ Metalramme på forsiden giver et stærkt helhedsindtryk
+ Klogt valg af strømfaser
+ Fornuftig ydeevne til 1080p gaming
+ Overclockede godt

Knapt så godt:

- Intet USB3.1 interface?
- Kortet er lidt strømsultent i forhold til performance

”Først og fremmest skal vi snakke om byggekvaliteten af kortet. PowerColor har virkelig skruet et rigtig solidt kort sammen. Frontcoveret er lavet i plastik, som der er skruet en metalramme udenpå, hvilket får kortet til at fremstå solidt og af høj kvalitet. Der er anvendt et safirsort PCB, og højkvalitets 60 Amperes strømfaser, hvilket både ser lækkert ud men også giver et stabilt kort. Køleløsningen bestod af en stor heatsink, som dækkede hele PCB'et, og den har direkte kontakt med GPU chippen. Heatsinks var indfarvede med nikkel, så helhedsindtrykket var godt. Alt i alt et superlækkert kort, men desværre har man valgt et design med det sorte og røde farvetema, som er blevet slidt godt og grundigt gennem de sidste mange år. Det sætter sine begrænsninger ved ikke at have et mere neutralt design med RGB belysning, så man kan tilpasse sit kort efter ens build og ikke omvendt. Desuden undrer det mig stadig, at man har valgt at bevare DVI stikket fremfor at give pladsen til et USB 3.1 interface, når kortet er skrevet som værende VR Ready”


AMD Radeon RX 5700 XT

radeon-rx-5700-xt-8gb-front.jpg

Streamprocessorer: 2.560, Core Clock: 1.605 MHz (1.905 MHz boost), Hukommelse: 8 GB GDDR6, Hukommelsesfrekvens: 14 Gbps, Strømstik: 1 x 8-pin og 1 x 6-pin, Udgange: 1 x DisplayPort 1.4 med DSC, 1 x HDMI med 4K60 Support

Læs testen af AMD Radeon RX 5700XT


Godt:

+ Flot opdateret design af referencekøleren
+ Fin ydeevne kontra strømforbrug
+ Blowerstyle køleren sagde ikke meget i testfasen
+ 7 nm chip die
+ Radeon softwaren tilbyder mange billedoptimeringer uden det store performancetab

Knapt så godt:

- Kortet ville ikke rigtig overclockes
- Ingen ray tracing

”Under forudsætning af at prisen holder nogenlunde stik, så kan vi jo se, at AMD Radeon RX 5700 XT nok vil blive lidt billigere end RTX 2070 kortene. Som minimum bliver det i hvert fald ikke dyrere, og på samme tid byder det på PCIe Gen. 4, 7 nm chip die og GDDR6 VRAM. Så vi får også den nyeste teknologi i RX 5700 XT med en efter min overbevisning god ydeevne med en fin energioptimering. 180 watt i fuld load er et flot power draw i forhold til performance.

Konklusionen på det hele bliver, at jeg sender AMD af sted med en flot score på 9, og hvis prisen holder stik, så vil jeg også stå ved en Safe Buy Award. Jeg synes, at Radeon RX 5700 XT er et rigtig godt indspark til GPU markedet, og jeg ville absolut ikke have noget imod at investere i det til et AMD build i fremtiden”


AMD Radeon VII

tweak_dk_amd_radeon_vii_7_nm_graphics_card_04.jpg

Streamprocessorer: 3.840, Core Clock: 1.400 MHz (1.750 MHz boost), Hukommelse: 16 GB HBM2, Hukommelsesfrekvens: 4Gbps, Strømstik: 2 x 8-pin, Udgange: 3 x DisplayPort 1.4, 1 x HDMI 2.0

Læs test af AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkort


Godt:

+ Rigtig lækkert design
+ Den nye reference køler er en rigtig god opgradering
+ 7 nm arkitekturen er bragt ind i spillet!
+ HBM2 VRAM er en realitet
+ 16 GB HBM2 VRAM på et enkelt kort

Knapt så godt:

- Intet USB 3.1 interface?
- Selvom den nye køler er en god opgradering, så larmede den noget under fuld load
- Performance matcher ikke helt AMD's hype, selvom det er gået nogenlunde
- Kortet har tendens til at blive noget varmt!

”Alt i alt vil jeg i første omgang give AMD Radeon VII en flot score på 8,5. Der er plads til forbedring, og vi har stadig god plads til at give en højere score, hvis AIB løsninger med custom clock frekvenser og forbedrede drivere giver os en performance, som matcher 2080 mere, end vi har set her i dag. Men AMD skal have stor ros for at have bragt 7 nm og HBM2 ind i spillet. AMD Radeon VII er et rigtig fedt kort. Hvis prisen stabiliserer sig, så kan AMD og fremtidige AIB kort sagtens ende på en højere score”


AMD Radeon RX Vega 64

amd_radeon_rx_vega_64_unboxing_tweak_dk.jpg

Streamprocessorer: 4.096, Core Clock: 1.247 MHz (1.546MHz boost), Hukommelse: 8 GB HBM2, HukommelsesFREKVENS: 1,89 Gbps, Strømstik: 2 x 8-pin, Udgange: 3 x DisplayPort 1.4, 1 x HDMI 2.0

Læs test af AMD RX Vega 64 - performance med nye drivers


Godt:

+ Afdæmpet design hvis man vil væk fra det mere flashy ”gamer” look
+ HBM2 RAM kan ende med at sparke seriøst fra sig hvis de udnyttes ordentligt
+ Klart bedste ydelse fra et AMD Radeon kort længe

Knap så godt:

- Referencedesignet er ikke ligefrem lydløst
- Strømsultent kort
- Indledningsvis lidt skuffende resultater i benchmarks

”Som et stort lyspunkt er grafikkortene nu blevet tilgængelige, og vi er på de Europæiske marked ikke helt ramt af forhøjede priser, som vi ser mange andre steder, og det betyder, at man nu kan få et RX Vega 64 kort i standard udgaven, som det vi har haft til test, til under 4000 kr. og så er det faktisk pludseligt en værdig modstander til GTX1080 kortet”


Vi går i denne guide til valg af de bedste AMD grafikkort – ikke længere tilbage i tiden.

Vores partnere