Bedste True Wireless earbuds 2020

Apple-AirPods-Pro (1)
Apple startede trenden med deres AirPods, og nu er helt trådløse øretelefoner at finde overalt. Men hvordan er lydkvaliteten, og er de en ofte højere pris værd sammenlignet med deres kablede familiemedlemmer? Vi sætter fokus på de bedste alternativer til Apple AirPods i denne guide, og har samlet alt du har brug for at vide.


Du har garanteret stødt på begrebet ”True Wirelss”, og skulle du have en fornemmelse af at det er salgsgas, kan vi sagtens følge dig.

Uanset om du kalder dem "ægte trådløs/True Wireless", "kabelfri" eller "ledningsfri", er den vigtige forskel mellem disse og typiske øretelefoner, mangel på et kabel, der forbinder dem.

Lad os gå igennem nogle af de vigtigste kriterier, der skal tages i betragtning, når jagten på ”ægte trådløse earbud” er gået ind.


On-Ear kontrol

Hvis vi skulle nævne et gennemgående irritationsmoment for alle produkter i denne kategori, er det i måden man interagerer med funktionerne på earbuds. De fleste af os kender problemet med at komme til at skippe en nummer eller slukke for musikken, når noget helt tredje var tiltænkt. Grundet de begrænset udviklingsplads for producenterne, handler det i stor udstrækning om, at udnytte pladsen bedst muligt for producenterne.

Nyere modeller på markedet formår at skabe balance mellem betjening og layout. Nogle bruger faktiske taktile knapper til at kontrollere afspilning, opkaldsstyring, navigation og lydstyrke. Andre deler kløgtigt kontrolfunktionerne mellem de to eaubuds med berøringspaneler - hvis du f.eks. tapper på den venstre, springer du et nummer tilbage, og tapper du på det højre springer du et nummer frem. En proces der uden tvivl kræver tilvænning og gentagne gange vil irritere dig grænseløst.

Med tiden bliver betjeningspanelerne på øret mere kreative og brugervenlige, men der er stadig et godt stykke vej, før de indhenter traditionelle trådløse modeller.

Hvad angår Bluetooth-parring, finder du ikke en lettere parringsproces end med AirPods eller Powerbeats Pro (hvis du har en iOS-enhed), som stort set gør alt arbejdet for. Andre alternativer er stadig relativt enkle at oprette forbindelse til via telefonens Bluetooth-indstillingsmenu. Men AirPods og Powerbeats Pro gør et forrygende arbejde på denne front.

True Wireless og batterilevetid

Batterilevetid er akilleshælen, når vi bevæger os ind i den trådløse kategori. Den bedste estimerede tilgængelige batterilevetid (resultater varierer typisk med lydstyrken) topper omkring otte timer – selvom mange producenter hævder noget andet. Næsten alle andre indstillinger trækker også batterilevetid, men ikke dog i samme niveau som høj volume. Heldigvis kommer mange earbuds med opbevaringsetuier, som ud over at beskytte dine earbuds, når du ikke bruger dem – også lader dem op. Dermed er du ikke begrænset til at spare minutiøst på batterilevetiden, eller vel dømt til at høre dit ynglings musik med volumen sænket helt i bund. De fleste af produkterne på markedet med opbevaringsetuier, har typisk to ekstra fulde opladninger med i bagagen, så du kan oplade dine hovedtelefoner på farten. 

Industrien arbejder konstant på at gøre dette svage punkt på trådløse høretelefoner bedre, så vi ikke bare må lære at leve med en begrænsning. 


Hvad nu hvis jeg mister den ene eaubud?

Dette er forståeligt nok en bekymring for mange. Men er problemet rent faktisk et problem. Det korte svar er ja, men så alligevel ikke. For det første tilbyder næsten alle earbuds på markedet, en ekstremt sikker pasform i øret uden at ofre for meget på komfort. De fleste earbuds er en smule større end den typiske ører pasform, mens de stadig opretholder en let følelse, hvilket gør sandsynligheden for at miste en mens du træner (eller på et hvilket som helst andet tidspunkt) forholdsvis lav.

Hvad angår placering af dine earbuds, når du ikke bruger dem, forekommer også usandsynligt. Opbevaringsetuiet er oftest forbundet til brugeroplevelsen - som at slukke for tv'et, når du er færdig med at se, eller lægge røret på, når du er færdig med en samtale. Her vil brugeroplevelsen forhåbentligt resultere i, at du griber ud efter opbevaringsetuiet, for at få dem opladet inden næste brug – naturligvis er der ingen regler uden undtagelse. 

Hvis du på en eller anden måde kun mister den ene earbud, vil mange virksomheder som blandt andet Apple, gerne sælge dig en ekstra til mindre pris end det komplette sæt. Hvis du på forhånd har den selverkendelse, at tab af et produkt ville være en del af risikoen, bør du inden erhvervelse sikre dig, at du rent faktisk har denne mulighed.


Motionsvenlige design

Overraskende nok kan mange af disse trådløse modeller bruges i træningscenteret og endda holde til at blive våde, på trods af det faktum, at hver earbud har en synlig ladekontakt på indersiden. Kontroller IP-klassificeringen af disse; nogle træningsfokuserede øretelefoner er kun IPX4-klassificerede, hvilket indikerer, at de kan holde til sved, men kan være svære at rengøre efterfølgende med vand indblandet. Andre earbuds er IPX7-klassificerede, hvilket betyder, at de kan klare at blive skyllet og komme under vand.

Hvis holdbarhed og et vandtæt design er dine vigtigste prioriteter, skal du enten ofre noget brugervenlighed eller vælge et traditionelt trådløst design i det man omtaler som neckband. De fleste af øretelefonerne, der er udstyret med fitnessapps eller pulsmåler, været frigivet i en neckband eller kablet version.


Høretelefoner med apps

Mange af modellerne på markedet, bruger apps designet af producenten til at kontrollere forskellige parametre og installationsprocessen. Nogle giver dig mulighed for at indstille en automatisk sluk-timer, deaktivere stemmemeddelelser og styre afspilning. Andre har brugerjusterbar EQ og / eller en omgivende lytningstilstand (nogle kan fjerne udefrakommende støj, eller gøre så du KAN høre udefrakommende lyde)


Big spender eller strammer budgettet

Du kan få et godt trådløst (men ikke True Wireless) sæt hovedtelefoner til omkring 200 kroner, og du kan forvente dobbelt op i prisen, hvis du tilsætter ægte trådløs i pakken. Basisprisen for de fleste True Wireless earbuds starter typisk omkring 6-800 kroner, og skal du i high end segmentet, kan du finde flere modeller på den grimme side af 2000 kroner. 

Dette er bestemt ikke en billig kategori.


Jaybird Vista ægte trådløse sportshovedtelefoner


Godt

- Lækker lydkvalitet med god bas

- App indeholder brugerjusterbar EQ

- IPX7 certificeret

- God pasform til træningen.

Knap så godt:

- Begrænset funktionalitet på øreproppen


Jaybird Vista leverer solid lys i et vandtæt, motionsvenlig design med EQ, du kan justere efter smag.

Pris: Jaybird Vista koster dagsdato omkring 1400 kroner.


Samsung Galaxy Buds

Samsung-Galaxy-Buds.jpg

Godt:

- Fremragende lyd med god bas uden det skader lydbilledet

- Let at betjene


Knap så godt:

- Ikke vandtætte

- Opladningstiden via opbevaringsetuiet kunne være bedre


Samsungs trådløse Galaxy Buds øretelefoner leverer fantastisk lydydelse til en rimelig pris.

Pris: Samsung Galaxy Buds koster dags dato omkring 900 kroner.


Cambridge Audio Melomania 1

cambridge Audion Melomania 1.JPG

Godt:

- Tilfredsstillende lyd 

. Vandafvisende design

- God batterilevetid

- Rimelig pris.


Knap så godt:

- Ikke helt vandtæt

- Er du bashungrende, skal du finde et alternativ

De True Wireless Cambridge Audio Melomania 1 leverer overall god kvalitet til prisen.

Pris: Cambridge Audio Melomania 1 koster dagsdato omkring 870 kroner.


Beats Powerbeats Pro

Beats-by-Dr.-Dre-Powerbeats-Pro.jpg

Godt:

- Topklasse lyd med intens basdybde

- Stærk batterilevetid

- Enestående pasform i øret.


Knap så godt:

- Dyre

- Designet for nogen

- Auto-play-funktion vil ikke tiltale alle

Beats Powerbeats Pro er trådløse øretelefoner pakket med funktionalitet, inklusiv håndfri Alexa stemmestyring og Bose-indstillet aktiv støjreduktion.

Beats Powerbeats Pro koster dagsdato omkring 1600 kroner.


Apple AirPods Pro 


Apple-AirPods-Pro.jpg

Godt:

- Stærk lydbillede

- Fantastisk aktiv støjreducering 

- Sikker pasform i øret

- Håndfri Siri adgang

- Trådløs lade etui

 - Vandafvisende


Knap så godt:

- Dyr

- Ingen lydstyrkekontroller på øret.

- ANC og EQ kan ikke justeres.

Apples True Wireless AirPods Pro øretelefoner er langt bedre end standardmodellen med fantastisk støjreducering, lydkvalitet og en in-ear-pasform, der retfærdiggør den høje pris.

AirPods Pro koster dags dato omkring 2100 kroner.


Jabra Elite 75t 

Jabra-Elite-75t.jpg

Godt:

- Super god lyd og basdybde

- Støv- og vandafvisende design.

- Fremragende mikrofonklarhed

-  App har 5-band EQ og HearThrough mode, der giver mulighed for integration af Alexa og Google Assistant.


Knap så godt:

- Standard basniveauer virker for høje

-  IPX kunne være bedre i denne kaliber

Jabra Elite 75t passer godt i ørene og leverer god True Wireless lyd, som du kan indstille til din egen smag via en imponerende medfølgende app.

Jabra Elite 75t koster dagsdato omkring 1500 kroner.


JBL UA True Wireless Flash

JBL-Under-Armor-True-Wireless-Flash.jpg

Godt:

- Kraftig bas og afbalanceret lyd

- Tilfredsstillende klar mikrofonlyd

- Stærk batterilevetid

- Vandtæt

Knap så godt:

- Lidt støj ved telefonopkald ved lav volume

JBL UA True Wireless Flash øretelefoner leverer stærk lydbillede og fremragende træningsfokuserede funktioner.

JBL UA True Wireless Flash koster dags dato omkring 1200 kroner.


Source & Image credit:

Samsung, Jabra, JBL, Apple, Bea


Vores partnere