De bedste headsets til træning

Jabra Elite Active 65t intro
Træningscentret kan være et kedeligt men ofte nødvendigt sted for mange af os. Heldigvis har vi ofte en smartphone eller en MP3-afspiller i nærheden, som kan forsøde den hårde træning med fed musik eller podcasts.


I sådanne scenarier kommer din smartphone ind som en kærkommen ven, hvis den kobles sammen med et par lækre træningshovedtelefoner, som kommer i et udvalg af kablet eller true wireless høretelefoner, som koblet sammen med en musikstreamingtjeneste, liste og særligt udvalgte musiknumre eller gemte podcasts, kan gøre træningen til en sand fornøjelse.

Kablet headsets fungerer sjældent godt med fysisk aktivitet, som Træningscentret basalt set omhandler, så derfor er nedenstående liste af hovedtelefoner udelukkende trådløse modeller, som du ikke ender med at blive kvalt i ledningerne til dine headsets under en træningsøvelse.

Selvom alle på listen vil give dig en solidt lydbillede, spiller et område som design naturligvis også ind som en vigtig parameter. Designet er et spørgsmål om personlig præference.


Jabra Elite 65t Active

Jabra Elite Active 65t.JPG

Jabra Elite 65t er blandt de mest populære earbuds på markedet og blandt brugerne.

Sammen med et veludført design, får du også en IP56-certificering for at sikre, at de tåler lidt sved. (Der er også to års garanti inkluderet.)

Øreproppernes design gør de sidder godt i øret, og der er knapper på hver earbud, der giver dig mulighed for at kontrollere lydstyrken og skifte nummer uden at finde telefonen frem. Elite 65t Active holder til knap fem timers afspilning, mens opbevaringsetuiet gemmer på yderlige ti timers saft og kraft.

Opbevaringsetuiet er udstyret med micro-USB.

Jabra Elite 65t Active kan findes til omkring 1300 kroner.


Poly BackBeat Fit 3150

Poly BackBeat Fit 3150.JPG

Poly BackBeat Fit 3150 har et over-the-ear design. Bryder du dig ikke om earbuds, der blokerer al omkringliggende lyd, kommer Polys Always Aware eartips som en kærkommen feature. Always Aware eartips tillader en begrænset indsivning af lyd fra det udefrakommende miljø, så du ikke er helt isoleret – og på samme tid ikke skader lydbilledet, hvilket gør dem ideelle til for eksempel, når du kører bil.

Backbeat 3150 har en IP57- certificering, så regn eller sved burde ikke være et problem. Poly, tidligere kendt som Plantronics, har tilføjet et nyt Bluetooth-chipset, der sender lyd til begge ørepropper og hjælper med at forbedre rækkevidden.

På trods af en mindre end lufttæt pasform er lydkvaliteten klar og diskanten er nuanceret nok til lyden fremstår skarp. Lyden mangler dog lidt sammenlignet med Jabra Elite 65t Active, som må tilskrives et mere åbent design i ørepropperne.

BackBeat Fit 3150 er en opdateret version af BackBeat Fit 3100, og her opdaterede Poly ligeledes batteriets levetid til otte timer på ørepropperne og yderligere 16 timer i opladningskassen (udstyret med micro-USB).

Poly BackBeat Fit 3150 kan findes til omkring 1700 kroner.


Sony WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3.JPG

Sony WF-1000XM3 befinder sig på flere punkter i toppen af skalaen og herunder også på prisen.

Modsat får du også noget af de bedste earbuds på markedet med uovertruffen noise-canceling teknologi og fantastisk lydkvalitet og tilføjelse USB-C.

Sony har også tilføjet en ekstra god gummioverflade på 1000XM3, hvilket holder propperne på plads uden brug af et krog-design, som vi blandt andet ser på Poly BackBeat Fit 3150.

En lille anke på WF-1000XM3 fra Sony er mangle på IP-klassificering, som kan blive en udfordring, hvis du sveder meget under træning, eller skal bruge Sony WF-1000XM3 på farten, og dermed potentielt udsætte dem for regn. Rygterne omtaler, at Sony overvejer en opdateret version, hvor IP57- certificering kommer i spil?

WF-1000XM3 holder strøm omkring 6 timer med ANC aktiveret eller 8 timer uden. Opladningseturiet bringer omkring 18 timer mere med sig.

Sony WF-1000XM3 kan findes til omkring 2000 kroner.


Beats PowerBeats Pro

Beats PowerBeats Pro.JPG

Beats første true wireless hovedtelefoner markerede en ændring i, hvordan virksomheden leverer musik. Der er ikke længere fokus på massiv bas frem for næsten alt andet. I stedet vil du på Beats PowerBeats Pro bemærke et mere nuanceret lydbillede, som passer mere i bredden end til et meget segmenteret kundesegment.

PowerBeats Pro er også udstyret med Apples H1-lydchip for at hjælpe med at holde et stabilt signal og gøre parring med især iPhones hurtigere. Og så står Siri klar på sidelinjen til at hjælpe med stemmekommandoer.

Ægte trådløse earbuds er typisk afhængige af en tætsiddende pasform for at forblive på plads. Powerbeats krogdesign sidder_ufatteligt_godt_fast modsat andre lignende designs i samme boldgade. Dog skal du være obs på krogdesignet på PowerBeats Pro kan skabe gener, hvis du er bruger briller under træning eller anden brug. Det samme gælder, hvis bruger hat/cap under brugen af PowerBeats Pro.

Hver øretelefon stopper automatisk, når du fjerner den fra ørerne, mens accelerometer sensorer sætter knopperne i dvaletilstand, når de er inaktive, og dermed sparer batteriets levetid. Når vi taler om batteriets levetid, holder PowerBeats Pro strøm omkring ni timer, hvis ikke længere, og opladningskassen føjer yderligere 24 timer til.

Hvor PowerBeats Pro peaker pålyd og design, fejler de så modsat på opladningskassen. Denne er designet med en Lightning port, hvilket betyder, du er nød til at anskaffe en specielt kabel.

PowerBeats Pro er sved og vandafvisende og har en IPX4 rating. Det betyder, at de kan ”modstå” vand uden at blive beskadiget, uden vi anbefaler du tager dem på i bad.

PowerBeats Pro kan findes til omkring 1800 kroner.


Kilde & Image credit:

Poly, Jabra, Sony, beatsbydre.



Vores partnere