Logitech G Pro X Wireless gamingheadset

Logitech G Pro X Wireless gaming headset trådløst med aftagelig mikrofon
I denne test tager vi et kig på den trådløse udgave af Pro X headsettet fra Logitech

Logitech har eksisteret siden tidernes morgen, og det samme har deres pc-hardware, der ofte forbindes med fornuftig kvalitet. Det er i hvert fald hvad undertegnede tænker på, når navnet Logitech dukker op på et produkt. Det er dog et tveægget sværd, da forventningerne lige er en tand højere, når der bliver smidt et nyt produkt med det efterhånden velkendte ”G” logo på markedet.

I august 2020 lancerede Logitech den trådløse pendant til deres kablede Pro X headset, som sidder solidt plantet på rigtig mange professionelle gamers hoveder. Med en klar forventning om en vis kvalitet, kaster vi os derfor ud i denne test af Logitech G Pro X Wireless headsettet.

De tørre tal

Vi skal som altid lige forbi specifikationerne for testens produkt, og disse er hevet direkte fra Logitechs webside.

Headset:

  • Mål: 138 mm x 94 mm x 195 mm
  • Vægt: 370 gram
  • Kabel længde: 1,8 meter
  • Driver: Hybrid mesh PRO-G 50 mm
  • Magnet: Neomagnium
  • Frekvensgang: 20 Hz – 20.000 Hz
  • Impedans: 32 Ohm
  • Sensitivitet: 91,7 dB SPL @ 1 mW & 1 cm
  • Materialer: Stål, aluminium, memory skum, PU-læder og stof

Mikrofon:

  • Mikrofon: Cardioid
  • Type: Elektret kondensator
  • Størrelse: 6 mm
  • Frekvensgang: 100 Hz – 10.000 Hz

Trådløs teknologi:

  • Batteri: genopladelig med op til 20 timers batteritid
  • Trådløs rækkevidde: 15 m
  • Forbindelsestype: 2,4 GHz LIGHTSPEED

Med andre ord, hvis man sætter den til sin computer, kommer der lyd ud af den.



Indpakning og indhold

Vi starter som altid med at kigge på produktets indpakning, som i dette tilfælde er en sort kasse, med et billede af headsettet, et Logitech G logo og produktets navn på forsiden. Jeg undrer mig en smule over teksten på forsiden, da der et sted står ”pro x” med synligt blåt og et andet sted ”pro wireless” med knap så synlig sort skrift. Hvis man ikke lige har læst op på headsets, kan jeg forestille mig, at man nemt kan tro, at der ”blot” er tale om en PRO Wireless uden ”X”. Denne model findes ikke lige umiddelbart, men det skal ikke undre mig, at der godt kan være enkelte der bliver forvirret i forbifarten.

Logitech Pro X Wireless indpakning.jpg

På den ene side af kassen vises kassens indhold, mens der på den anden side er logoer fra nogen af de esportshold, som de har udstyret med deres grej. Blandt disse hold er der blandt andet Team SoloMid, G2, Origen, NaVi, Royal Never Give Up og T1.

Bagsiden er prydet med mottoet ”keep playing” og en masse nærmest ulæseligt skrift, som man lige skal vinkle kassen for at kunne se.

Indhold trådløst Logitech G headset Pro X Wireless.jpg

Inde i kassen finder vi selvfølgelig det det hele drejer sig om. Der er selvfølgelig headsettet, en aftagelig mikrofon, et 1,8 meter langt USB type-A til type-C kabel, et par ekstra ørepuder i stof, den trådløse modtager dongle og en smule papirarbejde til dem der har behov for det. Desuden fandt jeg også en lækker stofpose med et påtrykt Logitech G logo i kassen, som man kan bruge til at beskytte headsettet med, når man skal til og fra LAN eller lignende.

Pro X Wireless Logitech G gaming headset stofpose.jpg

Et nærmere kig

Som altid skal vi nu kigge på selve produktet. Logitech G Pro X Wireless virker ud af pakken som et rigtig lækkert headset. Hvis ikke det var for logoet, så ville jeg nemt kunne forveksle det med et HyperX Cloud II headset bare i en trådløs udgave, som jeg i øvrigt har efterspurgt i en del år nu, så good job Logitech i vandt slaget i denne omgang.

Headsettet er udført i virkelig lækre materialer. Hovedbøjlen er lavet i aluminium, holderne til ørekopperne, som har det velkendte gaffeldesign, er lavet i robust stål, og ørekopperne er lavet i plastik med en overflade der føles ret lækker.

Gaffeldesign ørekop Pro X Logitech G headset Wireless side.jpg

På siden af ørekopperne er der et Logitech G logo omgivet af en rund rillet metallisk overflade, der virkelig giver headsettet et nøk op i designet.

Kablet der forbinder de to ørekopper med hinanden er krøllet op i siden, hvilket både giver et mere premium udseende, men også er medvirkende til, at der ikke hænger ekstra kabel ud til højre og venstre, når man ikke har udvidet hovedbøjlen til fulde.

hifi kabel trådløst G Pro X Wireless Logitech hovedbøjle.jpg

På begge ørekopper er der en rille i toppen, som jeg antager er der for at give en bedre lyd.

På venstre ørekop finder vi et jackstik til tilslutning af den medfølgende aftagelige mikrofon, en indikator LED, USB-C indgangen til opladerkablet, en tænd/sluk knap, et volumenhjul og en mute/unmute knap til mikrofonen.

venstre side input output G Pro X Wireless professionelt gaming headset Logitech.jpg

Den medfølgende mikrofon kan som nævnt tilsluttes i bunden af den ene ørekop. Hvis man har en separat mikrofon, så behøver man altså ikke tilslutte den medfølgende.

G Pro X Wireless Logitech aftagelig mikrofon Blue Microphones Blue Voice.jpg

Så kommer vi til polstringen, og der er begge ørekopper udstyret med memory skum, som det efterhånden er standard for alle nogenlunde gode headsets, så intet nyt her. De monterede puder er betrukket med et blødt materiale med læderlook, hvilket giver dem en støjabsorberende effekt, som medvirker til, at de lukker ret meget lyd ude. Der medfølger desuden et sæt ørepuder med blot stof, som lukker knap så meget lyd ude, men som efter min mening er de mere behagelige at have på.

Ørekopper headset Logitech Wireless G Pro X.jpg

Hovedbøjlen er også betrukket med samme fake læder materiale og polstret med memory skum. Jeg vil i den anledning lige benytte lejligheden til at gøre opmærksom på, at ”fake læder” nærmest er industristandard, og derfor ikke nødvendigvis et minus. Det er dog ret almindeligt, at denne type materiale føles varm over længere tid, da materialet, i modsætning til ægte læder, ikke kan ånde eller ventilere. Så ved længere tids brug, finder jeg det altid bedre at bruge stof, når nu ægte læder ikke rigtig bliver brugt i gaming industrien.

Hovedbøjle Blue Microphones Pro X Wireless Logitech leatherette.jpg

Hovedbøjlen kan selvfølgelig også udvides ved at trække gaflerne med ørekopperne ud af hovedbøjlen. Det fungerer godt og ens ”indstilling” rykker sig ikke når man lægger headsettet fra sig eller hænger det på en holder.

Generelt synes jeg at headsettet har en meget høj byggekvalitet og virker virkelig solidt.

Headsettet i brug

Komforten af headsettet er super fin. Selv efter mange timers gaming, synes jeg ikke at jeg bliver øm på hovedet også selvom headsettet ikke ligefrem er en letvægter. Ørepuderne af stof, som jeg har udskiftet fake læder alternativet med, er behagelige at have på. De 50 mm store drivere, sidder ret tæt på ørerne, men da jeg har ekstremt små ører, har det ikke været et problem for mig. Hvis man har store ører, så kan det være, at ørekopperne er lige til den lille side. Til alle ”normale” typer af ører, burde Pro X Wireless headsettet være komfortabelt nok. D

God gaming lyd er en ting der er meget subjektiv, og hvad jeg måske synes, er ikke sikkert alle andre også vil synes. Jeg vil dog alligevel forsøge at give mit besyv. Da jeg først tilsluttede headsettet blev jeg en smule skuffet over lyden. Den virkede flad og uden dybde. Tonerne er klare og tydelige i både mellem og højfrekvensområdet, men det er som om der mangler bas.

Det er heldigvis muligt, gennem Logitechs G-HUB software, at indstille lyden via en equalizer eller gennem forudindstillede profiler. Af sidstnævnte er der blandt andet lydprofiler fra flere forskellige professionelle esports udøvere, som man kan vælge imellem.

Logitech G HUB software EQ tilpasning af lyden Pro X Wireless headset.JPG

Jeg har personligt skruet en del op for bassen, så jeg får den lydoplevelse jeg gerne vil have. Der er ingen tvivl om, at headsettet er lavet til esport, hvor bassen ofte kan være forstyrrende, og man er mere interesseret i at kunne udpege modstanderens position, end at have et helt realistisk lydbillede.

I softwaren er der desuden mulighed for at slå virtuel surroundlyd til, hvilket giver headsettet en mere rummelig klang. Jeg synes det er en ganske fin ting, der dog har begrænsede brugsscenarier. I kompetitiv gaming har jeg intet til overs for virtuel surroundlyd, og jeg vil til enhver til slå det fra. CS:GO og co. har udmærket håndtering af surroundlyd, så der er ingen grund til at lege med en virtualisering af den slags. Personligt synes jeg som regel at man ødelægger mere med det end hvad godt er.

Logitech G HUB software surroundlyd Pro X Wireless headset.JPG

Mikrofonen er lidt meh. Der er ingen tvivl om, at Logitech virkelig malker det faktum, at de nu ejer Blue Microphones, og derfor står der Blue Microphones over alt på de mikrofoner der sidder på Logitech headsets. Blue Microphones er først og fremmest kendt for deres Yeti-serie af mikrofoner, som er kendetegnet ved virkelig god lydkvalitet for pengene, og som derfor er nogen af de mest brugte mikrofoner blandt streamere og folk der laver podcasts. Det er den kvalitet Logitech også prøver at sælge deres headsets på.

Mikrofonens lyd kan du høre i vores lydtest her:

Lydtest uden Blue Voice 

Lydtest med Blue Voice 

Jeg har lavet to lydtests, da man i softwaren har mulighed for at slå ”Blue Voice” til, hvilket skulle give mikrofonen yderligere et nøk op i lydkvalitet.

Logitech G HUB software Blue Voice mikrofon Pro X Wireless headset.JPG

Jeg er personligt virkelig ikke imponeret. Lyden er ikke direkte dårlig, men det er stadig en lille mikrofon på et gaming headset, så lyden bliver aldrig virkelig god. Mikrofonen er helt sikkert god nok til almindelig gaming, og stemmen er klar og tydelig, men jeg synes ikke Blue Microphones mærkatet har givet nogen mærkbar effekt i forhold til hvad vi ellers er vant til fra Logitech eller andre gaming headsets for den sags skyld. I hvilket omfang mikrofonens lyd er begrænset af den trådløse forbindelse skal jeg ikke kunne udtale mig om, det er dog alment kendt, at det kan være en af begrænsningerne for meget bedre lydkvalitet.

Nogen vil nok mene, at man med Blue Voice aktiveret får en bedre lyd. Personligt synes jeg, at jeg lyder mere forkølet med det slået til. Man får dog muligheden for at justere lyden en smule med en slags equalizer, hvilket er en god tilføjelse. Meget bedre kommer det dog ikke til at lyde.

Hvad angår batteritid oplyser Logitech at headsettet kan holde strøm i op til 20 timer, hvorefter det skal sættes til opladning via. det medfølgende kabel. I min test har Logitechs oplysninger passet meget godt.

Pris

Prisen for headsettet ligger i skrivende stund på ca. 1350,-.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at Logitech Pro X Wireless er et rigtig godt trådløst headset, som er skabt til gaming. Forbindelsen er klippestabil, og jeg har under mine mange timers brug ikke oplevet et eneste udfald.

Headsettet er bygget af lækre materialer og virker rigtig robust. Det sidder rigtig godt på mit store hoved med små ører, men har man store ører anbefaler jeg at man lige afprøver det i en butik først, da ørekopperne måske lige er til den lille side.

Prisen er efter min mening helt fair, dog kunne jeg forestille mig at vi snart kommer til at se priser på omkring 1000,-, hvilket efter min mening ville gøre købet til en no-brainer inden for dette segment.

Logitech G Pro Wireless X Bjergsen TSM Na'Vi G2 Origen T1 Royal Never Give Up professionelt gaming headset.jpg

Lyden i gaming er rigtig fin, og man hører nemt alt der sker omkring en. Der mangler dog noget bas ude af boksen efter min mening, og jeg har brugt lidt tid på at justere lyden i softwaren for at opnå en acceptabel lyd i musik. Muligheden for at aktivere virtuel surroundlyd er fin, men i seriøs kompetetiv gaming føler jeg, at det er bedre at spille uden. Det er dog en smagssag, og kan variere fra person til person.

Logitech G Pro X Wireless ender med en score på 9/10 og en Great Product award, for et utroligt velbygget headset der leverer ret god lyd- og byggekvalitet for pengene.

Pros:

  • God robust byggekvalitet
  • Rigtig god gaming lyd
  • Komfortabelt headset
  • Gode indstillingsmuligheder i G-HUB softwaren
  • Fornuftig pris
  • Trådløst

Cons:

  • Mikrofonen er ikke bedre end god nok
  • Jeg savner lidt bas

 

Vores partnere