Kabinet guide - Hvad skal man være obs på?

Du står måske og skal til at bygge din første computer, og er kommet i tvivl om de mange forskellige kabinetter der er på markedet? Vi her på Tweak.dk vil i denne lille ”guide” hjælpe dig, så at du kan få valgt det helt rigtige kabinet.

Når vi snakker kabinetter, er der typisk fire modeller vi kan inddele kabinetterne i: Micro Tower, Midi Tower, Big Tower og Andre Towers som for eksempel et HTPC kabinet. Inde for hver af disse grupper er der et ton forskellige kabinetter og man kan let blive forvirret i junglen. Vi vil prøve at hjælpe dig til bedst muligt at træffe det rigtige valg når det kommer til valg af dit kabinet.

Indledning
Du står måske og skal til at bygge din første computer, og er kommet i tvivl om de mange forskellige kabinetter der er på markedet? Vi her på Tweak.dk vil i denne lille ”guide” hjælpe dig, så at du kan få valgt det helt rigtige kabinet.

 

Når vi snakker kabinetter, er der typisk fire modeller vi kan inddele kabinetterne i: Micro Tower, Midi Tower, Big Tower og Andre Towers som for eksempel et HTPC kabinet. Inde for hver af disse grupper er der et ton forskellige kabinetter og man kan let blive forvirret i junglen. Vi vil prøve at hjælpe dig til bedst muligt at træffe det rigtige valg når det kommer til valg af dit kabinet. Du kan også tjekke vores Youtube Channel for andre guides, og spændende videoer.

 

Hvad skal man være obs på?
Vi har her neden for listet nogle huskeregler man kan have i baghovedet når man skal vælge sit kabinet.

 

Passer bundkortet?
Det første man kan spørge sig selv om når man skal have et nyt kabinet, hvad enten du har hardware i forvejen eller skal have nyt, er størrelsen. Har du hardware i forvejen er det selvfølgelig meget vigtigt at dit nye kabinet understøtter dit hardware. Med dette mener vi bundkort størrelsen. Der er mange forskellige størrelser af bundkort, men dem vi oftest benytter er Micro-ATX og standard ATX bundkort. Disse betegnelser skal du altid have i baghovedet når du skal træffe dit valg af kabinet. Køber du et kabinet der kun understøtter Micro-ATX, men har et standard ATX bundkort er du i problemer.

 

 

Hvad med grafikkort og harddiske?
Noget andet du skal tænke over er om du har lange grafikkort, mange harddiske og andet hardware der kræver specielt plads. Det nytter for eksempel ikke at købe et kabinet der understøtter fire harddiske, hvis du har syv. Det samme med grafikkort længden. Er dit grafikkort meget langt, skal du huske at tjekke hvor vidt kabinettet har plads til det.

 

 

Har du en modulær strømforsyning?
Modulære strømforsyninger bliver mere og mere populære, og derfor også billigere og billigere – dejligt. Det er en stor fordel at købe sig en modulær strømforsyning hvis man alligevel køber nye computerdele, da det gør hele samlingen af computeren meget lettere. Hvis vi kæder dette sammen med valg af et kabinet, skal du så vidt muligt være klar over hvilke kabelførings muligheder der er i kabinettet. Er der god plads til de ekstra kabler bag bundkortet, hvis din strømforsyning ikke er modulær? At gemme de overskydende kabler væk bag bundkortet er et stort plus når du bygger computer. Ud over at se godt ud, sikrer det også at der er et godt airflow gennem kabinettet, så din hardware har en god temperatur.

 

 

Vandkøling eller ej?
Det er efter hånden blevet en standard at have vandkøling monteret på sin CPU. Producenter som Corsair, NZXT, Cooler Master med videre tilbyder kompakte vandkølingssystemer som er lige til at montere og ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Når du vælger de kabinet, har du måske allerede kigget på en vandkøler som du ønsker. Her er det vigtigt at du finder et kabinet der understøtter din valgte køler. Typisk er en vandkøler udstyret med en 120mm eller 240mm radiator. Man plejer at montere radiatoren i bagenden eller toppen af kabinettet. 280mm radiator systemer begynder også at komme mere og mere frem. Her er det meget vigtigt at lave sin reseach, da det ikke er mange normale kabinetter der understøtter denne størrelse. Reglen gør sig også gældende ved 120mm og 240mm – lav altid din reseach inden du forelsker dig i et kabinet.

 

 

Støv er computerens fjende!
Du kender det nok alt for godt. Støv finder altid vej ind i ens computer uanset hvad. Vi kan ikke få dette til at stoppe 100% men vi kan forebygge og sikre at der kommer så lidt muligt støv ind som muligt. Dette kan gøres ved at købe et kabinet der har indbyggede støvfiltre. Ved at købe et kabinet med indbyggede støvfiltre, bliver indsugningen af støv minimeret, samtidig med at det er meget lettere at rengøre computeren, da støvfiltre som regel kan afmonteres let fra kabinettet og skyldes under vandhanen eller støvsuges.

 

 

Hvor mange blæsere skal jeg have?
Blæsere er en vigtig del af en computer, da det er disse der sørger for at der kommer frisk kold luft ind i computeren, mens den varme luft suges ud. Når du vælger dit kabinet er det en god ide at kigge på hvor mange blæsere der er monteret ved levering. Vi anbefaler som minimum en blæser monteret i fronten og en blæser i bagenden – dette er minimum mener vi. Der er mange blæsere på markedet som tilbyder forskellige features. Nogle tilbyder super airflow, men larmer måske lidt. Mens andre er lydløse mens at airflowet ikke er helt så godt. Her skal du afgøre med dig selv om du ønsker max airflow eller lydløshed.

 

 

Stilrent eller aggressivt design?
Her er hvor du for alvor selv ”kommer ind i billedet”. Når man har fundet frem til hvilken type kabinet man ønsker og har behov for hvad angår antal harddiske, mulighed for vandkøling med videre, kan man nu gå i gang med at kigge på de forskellige modeller på markedet. Her er det helt op til en selv hvor vidt man ønsker sig et stilfuldt kabinet, eller et kabinet der udstråler aggressivitet. Producenter som Fractal Design slår hårdt på at lave stilrene kabinetter, mens CM Storm laver kabinetter til gaming, som derfor ser lidt vildere ud. Valget er HELT dit!

 

 

 

Seneste kabinet

Vores partnere