Corsair Hydro X White Hardline Build

corsair hydro x white
Trods forsinkelser med dele gennem coronatiden er vi nu klar med en test af Corsairs hvide udgave af Hydro X custom vandkølingssystemet.

Vi har jo allerede leget en del med Corsairs Hydro X custom vandkøling, da min kollega Kenneth testede det første system og endvidere lavede sit Cyberpunk 2077 build efterfølgende. Nu er tiden kommet til, at vi skal se nærmere på Corsairs Hydro X White Edition vandkøling. I den forbindelse har Corsair sendt os et komplet kit med XC7 White CPU køleblok, XG7 GPU køleblok, XD5 reservoir og pumpe kombi samt QL120 blæsere. For at fuldende buildet har vi også fået Corsair Crystal 680X White RGB kabinet, Corsair Vengeance White DDR4 RAM og Corsair RM850x White strømforsyning.

Se også vores ultimative Cyberpunk 2077 build i videoen ovenfor!


Corsair Hydro X XC7 CPU blok

Corsair Hydro X White Hardline Build

Corsair Hydro X White Hardline Build vandkøling

XC7 vandblokken passer både til Intel og AMD Ryzen processorer, og i vores build skal vi have en Ryzen 9 3900X processor installeret, så vi skal undervejs i processen have monteret AMD bracket fra kassen, da blokken kommer med Intel bracket formonteret.

vandkøling Corsair Hydro X White Hardline Build

Corsair Hydro X White Hardline custom Build

XC7 kommer med kølepasta fra fabrikken, men vi har til testen valgt at bruge Corsair TM30 pasta i stedet for.

Corsair Hydro X XG7 GPU køleblok

custom vandkøling Corsair Hydro X White Hardline

Corsair Hydro X White Hardline

Corsairs XG7 RGB køleblok til grafikkortet har dog ikke fået en overhaling med hvid maling, og der er derfor heller ikke noget nyt at se her i forhold til min kollega Kenneths anmeldelse af kittet i første omgang.

Læs også Kenneths anmeldelse af det første Hydro X kit

Corsair Hydro X White

XG7 bruger, ligesom resten af systemet, G3/4" fittings, og der er udløb på både for- og bagsiden af kortet. Det bliver leveret med to propper, så man kan lukke de porte af, som ikke bliver taget i brug. Der fås både fittings til soft- og hardline tubing, og i dagens build bruger vi 12 mm. hardline tubing.

Hydro X White Hardline Corsair

Bagsiden af XG7 blokken har også fået en designoverhaling med en lækker backplate, der er prydet af Hydro X- og et Corsair logo. Vi har monteret XG7 blokken på et 2080 Ti Founders Edition grafikkort fra NVIDIA.

Corsair Hydro X XD5 reservoir og D5 pumpe kombi

Hydro X hvid Hardline Corsair

Vi har som nævnt også modtaget en XD5 reservoir- og D5 pumpe pakke, som også har fået den hvide overhaling. Der medfølger også en temperaturprobe til at måle temperaturen på kølevæsken, ligesom vi også her modtaget propper til at lukke de porte af, som ikke bliver taget i brug.

Corsair QL120 White blæsere

Hydro X White Hardline Corsair tweakdk loop vandkøling

Til at holde hele systemet koldt har vi modtaget en 360- og en 240 mm radiator og frem hvide QL120 blæsere. Grundet valget af kabinet er vi dog begrænset til at nøjes med en 360 mm radiator, da vi simpelthen ikke har pladsen til begge radiatorer.

Corsair Commander Pro

Corsair Hydro X

Til at styre hele Corsair herligheden har vi modtaget en Commander Pro enhed, der skal kobles sammen med blæsernes RGB Hub, så vi får maksimal kontrol i Corsair iCue softwaren.

Corsair Hydro X 12 mm Hardline Fittings

Corsair Hydro X XC9 CPU-vandblok

Vi har som nævnt modtaget 12 mm hardline fittings, og selvom vi løb ind i et lille bump på vejen, der inkluderede, at Corsair havde sendt 14 mm tubes, så vi måtte bestille nye 12 mm rør, så blev systemet alligevel samlet, og vi kunne komme videre med opsætningen.

Corsair Crystal 680X RGB White kabinet

Corsair Hydro X Series

Hydro X Series XT Hardline

Corsair Hydro X Series XF Hardline Fitting

Corsair Crystal 680X kabinettet er også i hvidt og sort som resten af vores udstyr, og til at runde systemet af har vi også 32 GB Corsair Vengeance 3600 MHz DDR4 RAM og en Corsair RM850x PSU.

Med al hardwaren gennemgået og rør skåret til, er tiden nu kommet til, at vi skal have samlet systemet og have alting passet ind, så vi kan få systemet op at køre. Vi har modtaget Corsair XL8 Performance Coolant, men da jeg gerne ville gå andre veje med det færdige build, har jeg investeret i et pastelblåt additiv til at farve væsken med.

Showcase

Corsair Hydro X Series XF Hardline installering

montering Corsair Hydro X Series XF Hardline

Corsair Hydro X Series XF Hardline GPU CPU vandblok

Hydro X Corsair Series XF Hardline

Hydro X Corsair Series XF Hardline radiator, bracket, GPU, køling

Showcase med lys tændt

RGB fans, køling vand vandkøling Hydro X Corsair Series XF Hardline

Hydro X Series XF Hardline Corsair

Corsair HydroX kabinet 680X white hardtube

25_lys_i_hydro_x_gpu_block.jpg

26_reservoir_top_oplyst.jpg

Da der performancemæssigt ikke er noget nyt at fortælle med Corsair Hydro X White i forhold til det tidligere kit, som min kollega Kenneth har testet, har jeg heller ikke lavet en dybdegående test af systemet, men i stedet behandlet dette som en fremvisning af Corsairs seneste skud på Hydro X stammen. Under hele brugsfasen havde jeg en rumtemperatur på 26 grader.

I idle lå jeg på en temperatur på CPU siden omkring 50 grader og cirka 35 grader på grafikkortet. Meget af tiden kørte blæserne slet ikke, og det var et rigtig lydsvagt system. Under gaming lå jeg oppe omkring 72 grader på CPU, mens 2080 Ti lå stabilt på 62 grader i gennemsnit. Ved ekstreme benchmarks ramte vi 80 grader på CPU og 64 grader på grafikkortet. I forhold til at vi bruger en enkelt 360 mm radiator og kører med iCue sat til Quiet mode, så er det absolut temperaturer, jeg kan forholde mig til, da jeg vægter et lydsvagt system fremfor lavere temperaturer.

Se Kenneths anmeldelse af Hydro X for at se resultaterne af vores test dengang.


Pris

Den samlede pris for Corsair Hydro X White RGB systemet ligger stadig over 8.000 kroner med fittings og alle dele.

Corsair Logo (wide).png

Hvis I vil se mere til Corsair Hydro X custom cooling, kan I klikke på banneret ovenfor og komme videre til Corsair Custom Configurator, hvor I kan sammensætte jeres system.


Konklusion

Som min kollega Kenneth også var inde på, så er Corsair Hydro X et fantastisk vandkølingssystem, hvor man kan samle alt, hvad hjertet begærer og få et rigtig lækkert system ud af det. TIl gengæld er det på bekostning af et kølingssystem, der koster lige så meget, som man kan købe en samlet entry level maskine for. Systemet er stadig meget dyrt, og selv EKWB kan levere et samlet system til mindre penge. Men når det så er sagt, så er der heller ikke en finger at sætte på kvaliteten af Corsairs Hydro X systemet. Det er enkelt at gå til, og hvis man ikke er tryg ved hardline systemer, så er der også alt til soft tubing.

En vigtig detalje ved Corsairs iCue software og valget af rent Corsair system er muligheden for at kontrollere hele herligheden direkte fra Windows skrivebordet, og vi har tusindvis af muligheder, når det kommer til at få lyset, som vi gerne vil have det. Hvis man som mig absolut ikke er fan af RGB, så kan man få et statisk ensfarvet lys, mens man også kan få decideret regnbue diskotekslys i maskinen, hvis det er, hvad man ønsker. Men jeg oplevede dog også, at iCue softwaren var lidt buggy, og jeg måtte derfor reinstallere det et par gange, før alt kørte som planlagt.

Uanset hvad er det noget for enhver smag. At det så er lavet i hvid er bare et lækkert supplement til et allerede fuldført sortiment. Alt i alt holder jeg fast i vores tidligere konklusion og Corsair får endnu engang en score på 9 og en Enthusiasts Only Award.

Godt:

  • Lækkert hvidt design
  • God byggekvalitet
  • Nemt at gå til
  • Corsairs Configurator gør det nemt at købe alle dele på en gang

Knapt så godt:

  • Systemet er meget dyrt
  • Omend iCue softwaren har mange muligheder, er den også buggy

Score: 9 + Enthusiasts Only Award

22_32_gb_corsair_vengeance_rgb_pro_ddr4_3600_mhz.jpg


Vores partnere