Razer Deathadder V2 - Præcision og komfort

razer_front_deathadder_v2
Deathadder gaming musen fra Razer, er uden tvivl en af de mest ikoniske og mest velkendte igennem Razers historie. Vi har nu skudt 2020 i gang, og det betyder at der skal nye produkter i sortimentet. Derfor er Razer nu klar med deres Deathadder V2 mus, som vi har modtaget til test. Vi finder den klassiske udformning, men med spritny teknologi, både når det kommer til sensor, interne komponenter og ikke mindst kontakterne i musen (venstre/højre-klik). Vi går i detaljer og ser på hvordan den nye Deathadder V2 mus er at bruge i testen her, så lad os med det samme komme i gang!


1_Razer_logo_highres.jpg

Specifikationer og features

Som altid starter vi ud med at få det tekniske overblik, i form af specifikationerne på produktet – i dette tilfælde Deathadder V2 musen. Jeg har derfor været en tur forbi Razers hjemmeside og fundet lidt lækre oplysninger til jer. Disse har jeg listet op herunder, efterfulgt af et billede der kort forklarer lidt omkring nogle af de nye features ved version to af Deathadder musen:

  • Ægte 20,000 DPI Focus+ optisk sensor
  • Op til 650 IPS / 50 G acceleration 
  • Razer Optiske musekontakter med levetid på 70 millioner klik
  • Forbedret design med sidder i gummi for godt greb
  • Store 100% PTFE-fødder (0.8mm tykke)
  • Gaming-grade scroll hjul
  • On-The-Fly sensitivitet justering
  • Razer Chroma™ RGB-lys med 16.8 millioner farver
  • Otte programmerbare knapper
  • Avancerede Lift-off/Landing justeringsmuligheder
  • Razer Synapse 3 software
  • 2.1 m Speedflex kabel
  • Størrelse: 127.0 mm x 61.7 mm x 42.7 mm (LxBxH)
  • Vægt uden kabel: 82 gram (cirka)

Razer Deathadder V2

 

En tur rundt om Razer Deathadder V2 musen

Med styr på alle de tekniske detaljer, kan vi vende blikket mod undboxing delen og få pakket musen ud. Som et hvert andet Razer produkt, kommer Deathadder V2 musen i en sort og grøn kasse. På fronten af denne finder vi et billede af selve musen, samt model navn og nogle features. Der bliver blandt andet gjort opmærksom på den nye Focus+ sensor, som er i stand til at køre med vanvittige 20.000 DPI!

Razer Deathadder V2 gaming mus

På bagsiden af kassen, finder vi et andet billede med dertilhørende tekst. Her bliver der gået lidt i detaljer med de forskellige områder og muligheder på musen, så som de otte programmerbare knapper, optiske kontakter og den ergonomiske form.

Razer Deathadder V2 rgb chroma gaming

Men nu er vi jo ikke kommet her for at kigge på en kasse, men nærmere hvad der er inden i den. Nedenfor har jeg pakket Deathadder V2 musen, og alt tilbehøret ud. Ud over selve musen, får man som altid en lille stak dokumenter så man kan komme i gang. Der til er der også nogle Razer klistermærker, som tidligere blot var en enkelt farve. Men på nyere Razer produkter er der kælet for detaljerne, og de har nu også fået RGB-turen som næsten alt andet på markedet i dag.

Rgb PTFE Razer focus+ Deathadder V2

Lad os få smidt tilbehøret til side for nu, og i stedet vende blikket direkte mod Deathadder V2 musen. Nedenfor ser vi musen som helhed, med sit matsorte og yderst anonyme design, kun brudt af Razer logoet i bagenden, og de lyse striber på hver side af hjulet. Ellers er musen fuldstændig sort over det hele.

Rgb PTFE Razer focus+ Deathadder PTFE V2 gamermus

Formen på Deathadder V2 er som vi kender den på de tidligere modeller, men med et twist. Razer har nemlig arbejdet yderligere med udformningen af musen, og gjort den endnu mere ergonomisk og komfortabel i forhold til tidligere versioner. Det betyder dog også at det derfor kun er muligt at bruge musen i højre hånd, alene på grund af formen.

Rgb optisk gaming mus Deathadder PTFE V2 razer

Razer plejer at være gode til at få alle detaljerne med, og Deathadder V2 er bestemt ingen undtagelse. I enden af det 2.1 meter lange Speedflex kabel, finder vi nemlig et grønt USB-stik. Nu nævnte jeg lige kort ordet ”Speedflex” og hvis du ikke har læst vores nyeste tests af Razer mus, har du måske ikke hørt dette før. Kort fortalt er Speedflex en kabelteknologi som Razer er begyndt at bruge på alle deres nye mus. Kablet er meget mere let og mere fleksibelt end andre kabler på markedet. Det betyder at der er minimal modstand, og at man derfor ofte slet ikke mærker at musen er med kabel – genialt!

Razer USB tilslutning grønt stik Deathadder V2

Med et par skud fra siderne på Deathadder V2 musen, kan vi rigtig se den ergonomiske form som der tilbydes. På den venstre side (øverst), finder vi to knapper som både har en god placering og ikke mindst størrelse. Disse gør webbrowsing til en leg, men det er selvfølgelig også muligt at omprogrammere funktionerne i softwaren – denne kommer vi til senere. På den modsatte side er der ikke nogle knapper, blot et område som har en rug overflade for at sikre det bedst mulige greb på Deathadder V2 musen.

Deathadder v2 musen Razer rgb chroma hjul knapper gaming

Vender vi musen om så at fronten peger mod kameraet, kan vi her se hjulet og yderligere to knapper. Sidst nævnte har standard funktionen, at skifte mellem de forskellige DPI-indstillinger som kan ændres i softwaren – som tidligere nævnt, kommer vi tilbage til softwaren senere i testen. Hjulet som er placeret her, har hvad jeg vil kalde en standard størrelse og ruller umiddelbart en smule løst til min smag. Jeg kommer tilbage til dette når vi skal i gang med test afsnittet lidt længere nede.

Rgb dpi gaming mus Deathadder V2 razer optisk

Nede i bunden på musen finder vi en hel del ændringer i forhold til de tidligere udgaver af Deathadder. Ud over de tre store PTFE-fødder, som sikrer høj holdbarhed og minimal modstand, er kronen på værket den nye Focus+ sensor som Razer har strikket sammen. På papiret ser det ud til at være en yderst potent og imponerende sensor. Hvordan tingene forholder sig i praksis finder vi meget snart ud af.

deathadder gamingmus v2 fødder focus+ optisk sensor

Ud over PFTE-fødderne, sensoren og naturligvis klistermærke med serienummer og andre oplysninger. Finder vi også en knap hernede i bunden, hvis funktion er at skifte imellem de op til fem gemte profiler direkte på musen. Med andre ord, har du her ikke behov for softwaren, når først indstillingerne er lavet og gemt på din Deathadder V2 mus, smart.

Deathadder 20000 dpi gaming mus v2 fødder focus+ optisk sensor

 

Softwaren – Razer Synapse 3

Apropos software, er det næste punkt som vi er nået til i vores gennemgang af Deathadder V2 musen fra Razer. Her er der intet nyt under solen, og vi finder fuld support for Synapse 3 softwaren, hvor alle understøttede Razer enheder mødes på et og samme sted. Hvis du har mere end et enkelt understøttet produkt tilsluttet, vil det komme frem på startsiden, som vi ser på billedet herunder. I vores tilfælde er det kun Razer Deathadder V2 musen der er synlig, så den vælger vi naturligvis.

software Deathadder V2 razer optisk

Det første menupunkt vi mødes af når musen er valgt, ser vi herunder. Her er det muligt at give alle knapperne på musen nye funktioner, hvis man skulle ønske dette. Det er blot et spørgsmål om at trykke på knappen du ønsker at ændre, og så får du en række muligheder ude i venstre side. Ved at aktivere Razer Hypershift, kan du reelt give hver knap på musen to funktioner, hvis du skulle have behov for dette.

15_software_razer_synapse_deathadder_v2_3.jpg

Menupunkt nummer to er kaldet ”Performance” og er stedet hvor du kan justere DPI-indstillingerne på Deathadder V2 musen, samt vælge hvor mange af disse niveauer der skal være. Du kan også justere polling-raten, samt gå direkte til Windows mus’ indstillinger herfra.

16_software_razer_synapse_deathadder_v2_4.jpg

Punktet ”Lighting” giver mere eller mindre sig selv, da du her har mulighed for at styre lysstyrken, og vælge imellem en række standard effekter. Du kan også bestemme hvornår lyset på musen skal være tændt eller slukket – men RGB-showet stopper langt fra her.

software razer synapse deathadder v2

Razer er uden tvivl kendte for deres chroma lys i deres gaming produkter, og det betyder naturligvis også adgang til deres chroma studio, hvor du kan gå ALL IN på RGB-lyset! Vi vil ikke gå videre i detaljer her, men kan sige så meget at hvis du har en række forskellige Razer produkter, er dette stedet hvis du ønsker at tingene skal spille sammen, og den skal have fuld skrue på ”bling bling” faktoren.

Gamer mus Software razer synapse deathadder v2

Det sidste menupunkt kaldes ”Calibration” og for dem der kan lidt engelsk, giver dette også sig selv. Kort fortalt, kan du her justere Focus+ sensoren til overfladen den kører på, samt tilpasse løftehøjden. Der er en række af Razers egne måtter listet op, og ellers kan du blot køre en kalibrering igennem Synapse, for at få det bedst mulige ud af din Deathadder V2 mus.

mus Software razer synapse deathadder v2

 

Testen – Brugen og Komfort

Vi har nu været hele vejen rundt om alle detaljerne på Deathadder V2 musen, og kigget på designet og softwaren. Det betyder at der faktisk kun er enkelt eller to ting tilbage – testen og så naturligvis konklusionen. Testen af Deathadder V2 musen gik i alt sin enkelthed ud på at jeg smed musen på mit skrivebord over en længere periode, og brugte den som min primære mus til alle de opgaver jeg nu laver ved min computer. Det betød derfor at musen både blev udsat for hverdagsbrug, præcist billedarbejde og selvfølgelig gaming! Jeg indstillede DPI-niveauerne til 1200 ved brug i hverdagen, og 400 når der skulle spilles FPS spil, og så gik jeg ellers i gang. For god ordens skyld vil jeg også lige informere om at musemåtten der blev brugt var en Corsair MM300 måtte i stof, hvor jeg kørte overfladekalibreringen i Synapse softwaren, inden jeg gik i gang med at bruge musen. Med de detaljer på plads, vil jeg nu prøve at knytte nogle ord til hvordan det var at bruge Deathadder V2 musen, og prøve at fatte mig i korthed.

Gamer mus sammenligning synapse deathadder v2

Jeg vil starte ud med at smide nogle ord på komforten som Deathadder V2 musen leverede, og dette kan faktisk gøres meget enkelt. Formen som Razer er kommet frem til her, er simpelthen hvad jeg vil kalde spot on. Hånden falder naturligt ned over musen, og den er intet mindre end perfekt til palm-grebet, hvor at hele hånden hviler på musen. Jeg har selv forholdsvis store hænder, og oplevede ingen problemer, så en stor tommel op på dette punkt. Med en vægt på lige over 80 gram er Deathadder V2 bestemt ikke den letteste mus på markedet, men bestemt heller ikke den tungeste. I forhold til den fysiske størrelse, vil jeg sige at musen er let, og hvis man er til dette er det endnu et plus i bogen. En anden ting der også er det, er knapperne på den venstre side, som har både en god størrelse, placering og feedback når de trykkes på.

Det samme gør sig gældende for venstre og højreklik knapperne, som jo også er ret specielle på Deathadder V2 musen. Razer har nemlig udstyret musen med deres ret nye optiske musekontakter, som har en uhyre lang levetid, og er nærmest latterlig hurtigere. Ikke nok med det, så er kontakterne faktisk også overraskende støjsvage, sammenlignet med for eksempel kontakterne på min egen ASUS ROG Pugio mus, som er betydeligt mere støjende. Kontakterne virker også som om at de aktiveres hurtigere end normale modeller fra for eksempel Omron, som mange bruger. Dette kan især bemærkes ved at de ikke skal trykkes nær så meget ned før at et klik registreres. Dette er også et mønster vi har set tegne sig i gaming tastaturer, og det giver i den grad også mening på mus, så jeg er fan på dette punkt.

compuermus razer rgb lys synapse deadadder v2

Et sted hvor jeg dog ikke er super meget fan, er ved hjulet på Deathadder V2 musen. Her syntes jeg personligt at både rul og klik er for løse og upræcise – selv i forhold til min egen gamle og lettere slidte ASUS mus. Det er uden tvivl en smagssag, men personligt for mig er det for løst at arbejde med, hvilket giver en form for upræcished, hvilket er en skam nu da resten ind til videre virkelig har været spot on. Men vi mangler jo en af de næsten vigtigste ting ved den nye Deathadder V2 mus. Her snakker jeg selvfølgelig om den nye Focus+ sensor, som Razer netop har lanceret. Med hastigheder på op til 20.000 DPI, er den latterlig hurtig, men når der også er ægte 1:1 tracking og 50G acceleration, bliver det for alvor vildt.

Men hvad betyder alle disse fine tal og oplysninger så i praksis? Lad mig sige det således, at Deathadder V2 musen leverede et eminent stykke arbejde, lige meget hvilken opgave jeg kastede efter den. Hvad end der skulle arbejdes præcist med nogle billeder, eller laves hurtige og præcise bevægelser i FPS-spil – alt var lige hvor det skulle være, og føltes præcis som det skulle. PTFE-fødderne gjorde at musen nærmest fløj hen over musemåtten, og sensoren trackede alt til perfektion. Dette sidste ord, opsummerer mange af detaljerne ved Deathadder V2 musen meget godt – perfektion. Razer har styr på stort set hver enkelt detalje, lige fra det lette og bløde Speedflex kabel, ergonomiske design, optiske kontakter, flot RGB-lys, for ikke at glemme den eminente sensor. Men en ting ødelægger lidt det hele for mig personligt, og det er hjulet som jeg ganske enkelt ikke er fan af, så let kan det siges. Ud over denne detalje, gjorde Deathadder V2 det virkelig imponerende!

22_prisen_computer_mus_gaming_rgb_fps_razer_deathadder_V2_PTFE_focus.JPG

 

Pris

I skrivende stund d. 03/02 2020 er det ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere som har Razer Deathadder V2 musen på lager. Dog kan vi se at musen flere steder står prissat til omkring 700,- DKK inklusiv fragt, hvilke placerer den i den dyrere ende af skalaen når det kommer til gamermus. Dog vil jeg også sige at det er her hvor Deathadder V2 hører hjemme, for Razer har virkelig smidt alt hvad de har at byde på ned i denne mus, og det kan mærkes i brug!

Ønsker du alle oplysningerne på Razer Deathadder V2 musen, kan du naturligvis også give deres hjemmeside et besøg. Klik blot lige HER, og bliv sendt direkte dertil, hvor alle informationerne på musen kan findes, samt en sammenligning med den forrige Deathadder mus. Du kan desuden også læse mere om den nye Focus+ sensor, samt de optiske Razer kontakter som musen er udstyret med på deres hjemmeside.

1_Razer_logo_highres.jpg

 

Konklusion

Lad os få sat de sidste ord på vores test af Deathadder V2 musen fra Razer, og samlet tankerne. Med denne mus har Razer taget mere eller mindre alt hvad de har at byde på og kastet ned i en og samme mus, hvilket vi her ser resultatet af. Deathadder V2 har et yderst anonymt men stadig virkelig ergonomisk design, som gør at den ligger godt i enhver hånd. Knapperne har gode placeringer og feedback når der trykkes, især venstre og højreklik, som også er udstyret med Razers optiske musekontakter, som har en levetid på over 70 millioner klik.

Men det stopper ikke der, for Razer har også udviklet en ny sensor med navnet Focus+ som er at finde i netop Deathadder V2 musen. Denne sensor tilbyder latterlige hastigheder, mulighed for overfladekalibrering og ikke mindst justering af løftehøjden. Dette kombineret med ægte PTFE-fødder, og du har en mus der næsten flyver hen over måtten, og får hver enkelt detalje med. Speedflex kablet er også lækkert at se, og en ting jeg håber at Razer vælger at bruge i alle deres kommende produkter, mus såvel som tastaturer. Kablet er blødt og lækkert, hvilket gør at du nærmest slet ikke bemærker at det er der, hvilket gør at musen næsten føles trådløs uden at være det.

Eftersom at vi har med et Razer produkt at gøre, finder vi naturligvis også flot indbygget RGB-lys i logoet i bagenden, samt hjulet. Nu vi er ved hjulet, var dette sådan set den eneste ting ved denne mus som jeg ikke rigtig brød mig videre om. Både klik og rul, var ganske enkelt for løse i min optik, så enkelt kan det siges. Men denne mindre detalje, skal ikke ødelægge det hele, hvilket også afspejler sig i scoren jeg har valgt at give Deathadder V2 musen. Vi lander på et flot 9-tal, samt vores Great Product award, for en virkelig gennemført mus, hvor næsten alle detaljerne er spot on!

 

Godt

  • Den klassiske ergonomiske form
  • Ny lækker optisk Focus+ sensor (20.000 DPI!)
  • Hårdføre PTFE-fødder
  • Optiske Razer kontakter i højre/venstre-klik
  • Indbygget Razer Chroma RGB-lys
  • Synapse software med masser af muligheder
  • Razer Speedflex kabel – let og blødt
  • Forholdsvis lav vægt (82 gram uden kabel)

Knap så godt

  • Hjulet måtte godt have mere modstand

 

Score: 9 + Great Product award

23_konklusion_razer_deathadder_v2_gaming_mus_rgb_chroma_synapse_gaming.JPG

Vores partnere