HyperX Alloy Elite 2 - nye kontakter og mere RGB

P1011551
HyperX har netop lanceret deres nyeste medlem i Alloy Elite familien med Alloy Elite 2 tastaturet. Vi tager et nærmere kig på det gaming fokuserede tastatur og tester af, om HyperX har været kreative med selve tastaturet, når nu de har taget den lette vej med navngivningen.

Det er efterhånden en del år siden det første Alloy tastatur fra HyperX gaming keyboard ramte redaktionen her på Tweak. Siden da, er der løbet meget vand i bækken, så jeg var naturligvis spændt på, hvordan HyperX har brugt årene, og hvordan det kommer til udtryk i deres nye Alloy Elite 2 gaming tastatur.


Specifikationer på Alloy Elite 2

HyperX Alloy Elite 2 er et mekanisk tastatur bygget om med egne mekaniske kontakter fra HyperX, der til forveksling ligner Cherry MX kontakter. 

Læste du også: [Mekaniske Kontakter] - Hvilken kontakt skal du vælge

hyperx-mechanical-switch-red-linear

I den version af Alloy Elite 2, som vi har fået forbi til test, er det med producentens Red Linear kontakter. HyperX laver også Tactile eller Clicky varianter men Alloy Elite 2 tastaturet, kan kun købes med nordisk layout med deres Red Linear kontakter. 

Vi kan af gode grunde kun sammenligne med den variant vi har fået til test, og det umiddelbare indtryk er, at HyperX Red Linear føles meget som Cherry MX Red. Så hvis man er glad for disse, så vil man føle sig ret godt hjemme med HyperX Red. 

På den tekniske side er der dog et par forskelle imellem HyperX og Cherry MX kontakterne. 

hyperx_mechanical-switch-red.png

Det kræver 45 gram at aktivere begge typer switche, men på HyperX switchen når man aktiveringspunktet ved 1,8 mm imod 2mm på Cherry MX. Afstanden til bunden er også lidt kortere på HyperX Red, med 3,8 mm imod Cherry MX Red på 4 mm. 

Så på papiret kan HyperX Red Linear altså være lidt hurtigere, men vi vil dog mene det er en forskel, som er meget svær reelt at mærke. 

switch_red.png

En lækker bonus er dog, at HyperX Red Linear er rated til 80 millioner klik, hvilket er betydeligt mere end de 50 millioner Cherry MX Red er rated til. Så ud over at være en anelse, hurtigere burde de altså også være mere robuste.

Der er naturligvis også 100% Anti-ghosting og N-key Rollover funktionalitet indbygget i HyperX Alloy Elite 2 gamer tastaturet.


Design på HyperX Alloy Elite 2

Hvis vi fortsætter kigget på kontakterne, så er den “store” design opdatering ved HyperX Alloy Elite 2, over deres tidligere Alloy Elite RGB, en opdatering af de keycaps, som kommer med Alloy Elite 2 tastaturet. 

I stedet for at være helt sorte, som langt de fleste keycaps på markedet, så er der opdelt i to sektioner med en sort top og hvid bund. Det er naturligvis gjort for at få en større effekt ud af RGB lyset, som er placeret i kontakten nedenunder. 

hyperx-alloy-elite-2-key-caps

Effekten er super god, og hvis man er til RGB-lys, så vil det uden tvivl være en fin opgradering, da lyset på denne måde, er en del mere synlig end ellers. 

Resten af designet har dog ikke ændret sig siden HyperX Alloy Elite RGB. Selve gamer-tastaturet er stadig lavet i en solid og lækkert udført stålkonstruktion. Materialevalget betyder, at Alloy Elite 2 tastaturet, er et af de tungeste tastaturer vi har haft mellem hænderne i lang tid, og det står bundsolidt plantet på bordet. Der er ingen fleks i konstruktionen, så her får HyperX skulderklap for byggekvaliteten på Alloy Elite 2

gaming-alloy-elite-2-hyperx-keyboard

Vi får også stadig en RGB stribe mellem tasterne og de øverste medie og funktionstaster på HyperX Alloy Elite 2

tastatur-gaming-media-keys-alloy-elite-2-hyperx

HyperX har ikke valgt af ryste posen med funktionstasterne på Alloy Elite 2 tastaturet, så vi får endnu engang en knap til at indstille lysstyrken i fire trin, muligheden for at skifte mellem tre lysprofiler, der kan gemmes på tastaturet, og så en Game Mode knap, der slår ting som Windows tasten fra, så den ikke kan forstyrre under spil.

Medieknapper på HyperX Alloy Elite 2, er at finde på højre side med frem, tilbage, play/pause, mute og en volumehjul. Alt sammen gode ting at have med som dedikerede knapper.

usb-stik-gaming-tastatur-hyperx-alloy-elite-2

Alloy Elite 2 fra HyperX er stadig designet med en USB 2.0 passthrough port i toppen af tastaturet, så man let kan tilslutte et USB headset eller lignende. 

Af en eller anden grund er der ikke en håndledsstøtte med til Alloy Elite 2 tastaturet, hvilket undrer os, da det ser ud til, at der er lavet plads til håndledsstøtte på undersiden af tastaturet .Det minder om samme tilslutningsmulighed, som vi husker fra Alloy Elite RGB. Så det underbygger altså vores tanke om, at det er nøjagtigt det samme design, som er blevet brugt på Alloy Elite 2, men her altså bare uden en håndledsstøtte i kassen. 

wrist-rest-alloy-elite-2-håndledsstøtte-gaming-keyboard-tweakdk

En skam i vores optik, for når man er vant til en god håndledsstøtte mangler man den hurtigt, og vi undrer os over, at HyperX har fravalgt det på et produkt som de kalder "Elite".

Software: 

Når man tager Alloy Elite 2 tastaturet ud af kassen, er der gemt tre lysprofiler på tastaturet, men HyperX har naturligvis forudset, at det ikke er nok for brugeren, så der findes software, der kan tilpasse tingene endnu mere. 

Det sker via deres Ngenuity software som skal hentes på Microsoft Store og ikke som selvstændig software. Det var dog stadig Beta software under test af HyperX Alloy Elite 2, men det håber vi naturligvis HyperX snart får gjort noget ved. 

hyperx-ngenuity-software-alloy-elite-2

Ngenuity softwaren er ret let tilgængelig og sørger også for at holde firmwaren på tastaturet opdateret. Ngenuity softwaren fra HyperX tilkendegav automatisk, at der var en opdatering klar, da vi startede softwaren op første gang. 

Igennem Ngenuity softwaren er der der naturligvis mulighed for at oprette og tilpasse lysprofiler. Man kan oprette lige så mange profiler, som man har lyst til, men der er kun mulighed for at gemme tre af dem lokalt på Alloy Elite 2 tastaturet. Resten kræver, at man har softwaren kørende og har sine profiler med sig. 

tilpasning-software-alloy-elite-2

Mulighederne er mange, og man kan tilpasse hver enkelt tast individuelt. Der er mulighed for at placere flere effekter oven på hinanden. Hertil er der også mulighed for at have Triggered Effects, der kommer, når man trykker på tasterne. 

Der er dog kun syv forskellige effekter at vælge imellem sammen med tre Triggered Effects, så mulighederne er ikke helt så brede, som man oplever i andet RGB software på markedet, men der er stadig mulighed for at få ret lækre effekter sat op. 

Ud over lyset er det også muligt at tilpasse hver enkelt tastefunktion. Du kan ændre tasterne stort set som du vil, og ændre den til andre taster, Windows funktioner, mediefunktioner, macroer og meget andet. 

Det giver en stor grad af funktionalitet specielt i forhold til gaming men også genveje til programmer.

gaming-tastatur-hyperx-alloy-elite-2-software

Desværre bærer softwaren meget præg af at være i beta stadiet, og vi oplevede MEGET ofte at programmet crashede. Det betød også, at mange af de ændringer vi lavede ikke blev gemt, og vi har flere gange oplevet at nyoprettede profiler forsvandt efterfølgende. Hvis man har brugt lang tid på at opsætte en profil med lys og macroer, så er det frustrerende at se det hele forsvinde igen. Game link funktionen, som skulle skifte profil, når man starter tilknyttet software op virkede heller ikke.

Vi kunne undgå de fleste udfordringer, hvis vi holdt os til udelukkende at bruge de tre standard profiler, der var i softwaren fra starten. Her er det stadig muligt at ændre lys, tastefunktioner og så videre, så hvis man ikke har brug for mere end tre profiler - undgår man stort set alle problemerne. Så snart vi forsøgte at oprette egne profiler, ud over de tre prækonfigurerede, så var det dog forbundet med store udfordringer, og vi måtte til sidst give op, da ingen forblev gemte.

Vi har talt med HyperX om problematikken, og de var ret imødekommende for vores input, hvilket naturligvis er positivt. Den softwareudvikler vi talte med hos Hyper X, havde en ret god idé om, at problemet formodentligt skyldes en fejl imellem softwaren og vores danske regionale sprogindstillinger. Han mente at kunne rette fejlen, men der var desværre ingen tidshorrisont for, hvornår dette ville ske, eller hvornår Ngenuity softwaren i det hele taget ville være ude af beta stadiet.

Vi krydser i den grad fingre for, at HyperX får rettet fejlene, og får rykket Ngenuity ud af Beta for potentialet er stort, hvis det hele virker som det skal. 

Som det er nu, så er det dog ikke i et stadie vi ville kalde brugbart ud over basale funktioner, og det er bare ikke godt nok. Selvom Hyper X var positive og imødekommende overfor vores input da vi oplevede problemer, så synes vi fortsat, at det er et problem, at de leverer software i et beta stadie til et tastatur med en pris, som herhjemme lander omkring 1300 kroner. Det er ikke fair overfor slutbrugerne. 


Test af HyperX Alloy Elite 2

Vi har haft HyperX Alloy Elite 2 til test en uges tid, hvor vi har brugt tastaturet til en del gaming i spil som Call of Duty: Modern Warfare, Overwatch og Pillars of Eternity. Hertil har Alloy Elite 2 tastaturet været brugt til udforming af denne anmeldels samt en del almindelig desktop-brug.

Oplevelsen har været god, og det er svært at sætte en finger på den grundlæggende funktionalitet. HyperX Red Linear kontakterne føles gode både under gaming, og når der skal skrives. 

test-gaming-hyperx-alloy-elite-2

Desværre har oplevelsen med Ngenuity softwaren ikke været god. Softwaren er alt for ustabil, og kan ikke bruges til ret meget ud over basale funktioner. Det er naturligvis ikke godt, da en stor del af den ekstra værdi hentes i de muligheder der findes i softwaren. 

De mange muligheder for tilpasning af RGB lyset og tasternes funktion, er ikke meget værd, når softwaren der skal styre det crasher regelmæssigt og sletter ændringer.


Hvad koster HyperX Alloy Elite 2 tastaturet:

HyperX har i deres pressemateriale anført prisen for Alloy Elite 2 til 1280 kroner. Om det er prisen som vi reelt vil finde i butikkerne, må tiden vise. vi forholder os til den angive pris gennem hele vores gennemgang af Alloy Elite 2 tastaturet.

Prisen er en anelse problematisk, i vores verden, da man pt. kan finde producentens eget Alloy Elite RGB online til omkring 800 kroner. Det er også muligt at finde gaming tastaturer fra konkurrerende mærker som Corsair eller SteelSeries, der tilbyder tilsvarende udførelse og funktionalitet til omkring 900-1000 kroner. Selv Corsairs high-end tastatur, K95 RGB Platinum XT, kan findes for kun et par hundrede kroner mere.

Læs hele vores test af Corsair K95 RGB Platinum XT her.  

Man skal altså betale en merpris på omkring 500 kroner i forhold til den tidligere model fra HyperX for, hvad vi vil kalde, minimale opdateringer, og samtidigt mister man tilbehør som håndledsstøtten. 


Konklusion:

HyperX er, som vi ser det, ikke kommet med et nyt produkt men mere en ret lille trinvis opdatering til et allerede eksisterende tastatur. De har opdateret de indre mekaniske dele med deres egne HyperX kontakter i stedet for Cherry MX og kombineret det med nye keycaps. 

Ser man bort fra disse punkter, så er det nøjagtigt det samme look og feel, man får med Alloy Elite RGB, der kom ud i starten af 2018. Her ville vi gerne have set at HyperX havde rystet posen mere, da vi mest af alt har det lidt som om de har genudsendt deres HyperX Alloy Elite RGB igen.

gaming tastatur Alloy Elite 2 HyperX mekanisk

Om man foretrækker den ene eller anden kontakt i sit tastatur er meget en smagssag. Vi kunne umiddelbart ikke mærke den store forskel imellem HyperX Red Linear kontakter og Cherry MX Red, og hvis den ratede holdbarhed på HyperX kontakterne holder, så er det en god opgradering i forhold til holdbarheden. 

De nye Keycaps er også en god opgradering, hvis man er glad for RGB lys for det bliver mere tydeligt 

På visse områder er det dog et trin ned af stigen. Med Alloy Elite 2 får man ikke håndledsstøtte med, og der er heller ikke inkluderet ekstra keycaps med tekstur. Keycaps er måske en mindre ting at undvære, men den manglende håndledsstøtte stikker lidt ud på den negative liste.

HyperX har tidligere i deres Alloy serie haft disse ting med som standard, og vi har også set inkluderede rejsetasker og aftagelige USB kabler som gode features, men det er altså blevet skåret fra her.

HyperX Alloy Elite 2

At softwaren fejler også begrænser funktionaliteten gør det simpelthen frustrerende at arbejde med, når det crasher og sletter profiler og gemte indstillinger så ofte som det gør. Potentialet er der, men hvis ikke stabiliteten kommer på plads nytter det ikke så meget. 

Selve funktionaliteten og byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på, og det fungerer sådan set godt. Men et tastatur i denne kaliber kræver mere end det, og det føles meget som et genbrugsprodukt fra HyperX med minimale ændringer. Bortset fra de anderledes farvede keycaps, så kunne det her lige så være deres mere end to år gamle HyperX Alloy Elite RGB tastatur. Her får vi bare ikke håndledsstøtte, ekstra keycaps eller funktionel software med. 

Ser vi ud på markeddet, så er der gode alternativer såsom Corsair K70 MK.2 til nogenlunde samme pris for et godt udført lavprofil mekanisk tastatur med håndledsstøtte og velfungerende software.

Læs vores test af Corsair K70 MK.2 lige her.

Vi lander med en endelig karakter på 6 for et velbygget tastatur, som dog føles som genbrug, og på nuværende tidspunkt ikke leverer på funktionaliteten igennem funktionel software og samtidigt lander på en pris, som desværre ikke er specielt tiltalende sammenlignet med andre produkter på markedet. HyperX skulle simpelthen have strammet sig lidt mere an..

Alloy Elite 2 HyperX tastatur

Hvis HyperX får deres software fixet, hvilket vi naturligvis håber, ville karakteren lande på 7, men vi kan kun teste tingene som de er når vi modtager dem, og her er softwaren ikke praktisk anvendelig.

Hvis prisen sænkes 200-300 kroner, så ville det se noget bedre ud. Som det er på nuværende tidspunkt, så er omkring 500 kroner meget ekstra at skulle betale for de minimale opgraderinger, som reelt er med på HyperX Alloy Elite 2 sammenlignet med deres tidligere produkter eller andre lignende på markedet. 

Godt: 

  • Solid og god byggekvalitet
  • Gode mekaniske kontakter

Skidt: 

  • Software der under testen crashede konstant
  • Ingen håndledsstøtte eller tilbehør
  • Genbrugt design
  • Prisen

Score: 6

Vores partnere