Gigabyte AM1M-S2H

Vi har på Tweak.dk kigget på rigtigt mange mid- og high end ting den seneste tid. I dag skal vi kigge på noget, der er så low end, at jeg faktisk synes, at \"low end\" er en overdrivelse. Om det er godt eller skidt, må I se her i testen. Der er tale om et Gigabyte AM1M-S2H bundkort, der bygger på FS1b soklen. Siger det dig ikke noget, er du ikke alene. Vi kløede os også noget i håret, da dette kom ind af døren. Så læs med i denne anmeldelse og få svar på dine spørgsmål.

I dag skal vi kigge på noget, som i en lille periode skabte stor forvirring på redaktionen. Et lille bundkort fra Gigabyte med navnet AM1M-S2H. Vi havde ikke fået nogen varsel om, at dette bundkort ville komme, og da vi så så, at soklen på bundkortet hed FS1b, så blev vi jo først forvirret. For en CPU, der understøttede denne sokkel var ikke en, vi var i besiddelse af, og undertegnede havde sågar aldrig hørt om soklen før. Men der blev da læst lidt op på sagerne, og vi fandt ud af, at den understøttede Athlon og Sempron APU’er, men det ændrede selvfølgelig ikke på, at vi ikke var i besiddelse af en sådan APU. Men kigge på bundkortet skulle jeg da lige, og det viser sig så, at Gigabyte faktisk har været så ualmindeligt venlige at sætte en Athlon APU og 4GB 1600MHz RAM på bundkortet, inden de sendte det. Dét er god stil, Gigabyte!

 

 

Så lige pludselig kunne vi faktisk godt gå i gang med, at teste dette bundkort alligevel og til dels også CPU’en. Men efter at have testet bundkortet og set scores, så ville der altså ikke være meget fis i også at køre vores fulde CPU test. Årsagen til dette får I selvfølgelig at se. Men jeg kan fortælle, at dette setup bestemt ikke er noget, du skal købe til en gamer- eller redigeringsmaskine.

 

Find aktuelle priser via Edbpriser.dk

 

 

Vi starter med en hurtig oversigt:

  • Ringe ydelse...
  • ... Men til en god pris: 260,- inkl. fragt
  • 2 x SATA 3.0 6Gb/s
  • 2 x USB3.0 porte
  • Understøtter AMD Athlon og Sempron APU’er

 

 

Specifikationer

Før vi går i gang med at kigge på bundkortet, skal vi selvfølgelig lige have lidt specifikationer på plads. Og de er altså på ingen måde prangende. Men derfor skal de selvfølgelig ikke udelades.

 

 

 

Features

Lidt features skal vi selvfølgelig også have med. Og igen her, så er der altså ingen prangende features, men mere nogle features, som bare skal være der, og som normaltvis ikke er listet, fordi de er en selvfølge.

 

 

 

 

Med disse sparsomme features på plads, er det selvfølgelig tid til at kigge på, hvordan selve bundkortet tager sig ud. Vi plejer normalt at have et billede af tilbehørspakken med, men dette ville være spild af tid med dette bundkort (muligvis fordi, det har været pakket op, inden afsendelsen til os), da der kun var et I/O shield, et SATA-kabel og selvfølgelig bundkortet. Så dette er undladt denne gang.

 

 

Her ser vi så bundkortet ”in all its glory”, og der er jo tale om et typisk low-end AMD bundkort hvad angår komponentvalgene og udseendet, og det emmer ikke ligefrem af kvalitet, som vi ser det på bundkort, der koster 4-5 gange så meget. Hvad der dog straks sprang mig i øjnene, da jeg åbnede kassen til bundkortet, var formfaktoren. Det er jo betegnet som et mATX bundkort, så jeg havde selvfølgelig nogle forventninger om størrelsen herpå. Men det er altså noget kun mindre end de ”normale” mATX bundkort. Dette er nemlig kun 17cm bredt, og det er altså ikke bredere end et mITX bundkort. Så det var en lidt sjov størrelse at stå med i hånden.

 

 

Én ting mere, der får dette bundkort til at skille sig ud fra mATX mængden er, at der normalt er fire udvidelsesporte på et mATX bundkort. Dette er der dog kun tre på, hvoraf den ene er en PCIe X16 slot, og de to andre er PCIe X1.

 

 

Også SATA tilslutningerne er der sparet på. Der er nemlig kun to stk. SATA 3.0 porte. Her er jeg dog positivt overrasket over, at dette dog er SATA 6Gb/s porte.

 

 

Grundet bredden på dette bundkort er der selvfølgelig også kun plads til to RAM sokler. Dette er dog også alt rigeligt, da dette system næppe er noget, der bliver sat til at lave noget super krævende, hvor der kræves meget RAM.

 

 

Hvor vi normalt ser en 8pin EPS tilslutning, behøver dette setup altså kun en 4pin EPS tilslutning. APU’en heri har nemlig kun en TDP på 25Watt.

 

 

Sidst, men ikke mindst, skal vi selvfølgelig have et kig på, hvad man så kan sætte til dette system på bagpanelets I/O. Det består af følgende tilslutninger:

 

  • PS2 mus og tastatur
  • 1 x VGA
  • 1 x HDMI
  • 2 x USB3.0
  • 2 x USB2.0
  • 1 x RJ45
  • 3 x jackstik til lyd ind og ud

 

Altså endnu en gang et meget sparsomt udvalg. Men man har næppe brug for mere til dette lille setup, da det altså ikke er noget, man skal bruge til noget krævende arbejde.

Vores partnere