AUTHOR : Michael Hermansen
PUBLISHED : 2017-05-05 07:26:00

MSI X99A Gaming Pro Carbon S-2011-3


MSI er tilbage på Tweak.dk redaktionen endnu engang, og i denne omgang er turen gået til et X99 bundkort i slutløbet, mens vi går og venter på X299 soklen. Nærmere betegnet tager vi et kig på MSI X99A Pro Gaming Carbon bundkortet, så på papiret byder på alt der måtte være at ønske sig fra et bundkort. 

MSI har en længere produktserie efterhånden, hvoraf mange af dem er henvendt til gameren. Dagens bundkort er bestemt også en af disse, da vi nemlig skal gennemgå MSI X99A Gaming Pro Carbon.

 

Test af bundkort er altid spændende, og især, når der er tale om motherboards fra øverste hylde. Denne gang fra MSI, som med deres MSI X99A Gaming Pro Carbon motherboard bestemt har udført et flot arbejde på designet, og naturligvis proppet med RGB lys på alle leder og kanter, og ikke af forglemme, deres drage ikon. Et bundkort, der med førstehåndsindtrykket giver en wauw faktor med dets stilet sorte carbon design, og som skifter totalt design-tema, når der først kommer strøm på systemet.


Dragen bliver levende i form af RGB lys sammen med andre specielt udvalgte steder på bundkortet, og har du et kabinet med glaspanel i siden, vil deres MSI X99A Gaming Pro Carbon fremstår som ren eye candy.


Vi nævner i flæng nogle highlight, som bestemt trækker op i vores karakterbog.
ATX, X99, DDR4, 4xPCIe-x16, SLI/CFX, M.2, USB 3.1, Steel Armor, Military Class komponenter, og et hav af features til fælge. Her til er MSI X99A Gaming Pro Carbon designet med henblik på brugeren der ønsker at overclocke.
Lad os få taget første spadestik ned i MSI X99A Gaming Pro Carbon ATX bundkortet.

 

Som I også vil opdage, så har vi valgt at gå lidt væk fra benchmarks af bundkort, da forskellene i ydelserne sjældent er ret store. I stedet vil vi vælge at lave en gennemgang og snakke lidt om bundkortets opbygning i stedet.

 

msi_logo_tweak_dk

 

De tekniske specifikationer på MSI X99A Gaming Pro Carbon.

 

 • Socket: 2011-3
 • CPU (Max Support): i7
 • Chipset: Intel® X99 Chipset
 • DDR4 Memory: 2133- and up to 3466 MHz
 • Memory Channel: Quad
 • DIMM Slots: 8
 • Max Memory (GB): 128
 • PCI-Ex16: 4
 • PCI-E Gen: Gen3
 • SATA Express: 1
 • SATAIII: 10
 • M.2 Slot: 1
 • RAID: 0/1/5/10
 • TPM (header): 1
 • LAN: 10/100/1000*1
 • USB 3.1 ports (Front): 4(Gen1)
 • USB 3.1 ports (Rear): 1 (Gen2), 1(Gen2, Type C), 4(Gen1), 1(Gen1, Type C)
 • USB 2.0 ports (Front): 4
 • USB 2.0 ports (Rear): 4
 • Audio ports (Rear): Realtek® ALC1150 Codec
 • DirectX: DX12
 • Form Factor: ATX
 • SLI: Y
 • CrossFire: Y

Helt dumt ser MSI X99A Gaming Pro Carbon, S-2011-3 bestemt ikke ud.

 

 

 

Ud fra navnet på bundkortet kan vi næsten på forhånd godt regne ud, at der er tale om et kort med et sort/mørkt farvetema. Det forsøger MSI bestemt også at påpege med kassen, som bundkortet kommer i.

 

tweak_dk_msi_x99a_pro_gaming_carbon_03

 

 

Med MSI X99A Gaming Pro Carbon motherboarded ude af æsken kan man ved første øjekast næsten ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet. MSI X99A Gaming Pro Carbon er et superfedt ATX bundkort med et dejligt mørkt design med hvide- og sølv farvede nuancer, der er med til at bryde det mørke design. I videoen herunder kan I se en videooversigt, der fremviser X99A Gaming Pro Carbon fra dets bedste sider. Videoen er ikke skruet sammen for at sælge bundkortet på visuelle tricks, det er ER super veludført og lækkert.

 

tweak_dk_msi_x99a_pro_gaming_carbon_055

 

Som med alle nutidens bundkort i de dyrere klasser, så er der masser af RGB LED's. Gaming Pro Carbon kan fremvise over 16 millioner forskellige farvenuancer i flere forskellige modes. Alle heatsinks, DDR4 DIMM's og lignende er oplyst, hvilket man også kan se i videoen ovenfor.

 

MSI har efter min mening foretaget en glimrende placering af de nødvendige elementer, der skal til for at få sin maskine op at køre. Diverse FAN headers er placeret i de røde cirkler, hvilket er med til at gøre tilslutning af FAN's enkelt og uden ledninger på tværs af maskineriet, hvis man gerne vil lave orden eller have custom vandkøling. I de blå cirkler finder vi diverse SATA3 porte og U.2 sokler. Så alt i alt en rimelig fornuftig opstilling.

 

Der skal heller ikke være nogel velbevaret hemmelighed MSI har haft fokus på RGB lys på deres ATX bundkort.

 

 

USB3.1 er ved at være mainstream nu, og derfor forventer vi også at se nok af disse fremadrettet. På MSI X99A Gaming Pro Carbon har vi heldigvis masser af mulighed for at komme til disse. Der er nemlig mulighed for hele fire USB3.1 porte i fronten af ens kabinet, mens vi på bagsiden har yderligere to. Så her er der ikke noget at komme efter overhovedet.

 

 

Heatsink designet på MSI X99A Gaming Pro Carbon ATX bundkortet er efter min mening rigtig fedt, og med de dybe riller vil de bestemt være i stand til at lede varmen væk fra bundkortet med et godt airflow.

 

tweak_dk_msi_x99a_pro_gaming_carbon_09

 

 

Vi finder så meget som 4 PCIe Gen. 3 sokler, der kan køre så meget som x8/x16/x8/x8, og vi kan få enten 3-vejs SLI eller CrossFireX multiGPU løsning med MSI X99A Gaming Pro Carbon bundkortet. På billedet kan vi også se, at soklerne er forstærket med aluminiumsskinner. Mellem de to øverste og de to nederste sokler kan vi også se en M.2 sokkel.

 

 

DIMM soklerne på et ATX X99 bundkort kører som regel Quad Channel memory teknologi, og det er heller ingen undtagelse med Gaming Pro Carbon bundkortet. Soklerne kan tage op til 128 GB DDR4 RAM med en maksimal clock frekvens på 3466 MHz. Der kan ligeledes også anvendes Intel X.M.P. profiler via bundkortets BIOS. Det er næsten en overflod af features og finesser på dette ATX bundkort fra MSI.

 

Der er også mulighed for at indstille din netforbindelse via bundkortet, så du selv håndterer båndbredden i de forskellige programmer. En stor fordel, når du f.eks. spiller, og ikke ønsker baggrundsapplikationer suger en bid af båndbredden.

 

 

Da X99 teknologien er en ældre sag end eksempelvis Z270, så er bundkortet også udstyret med den ældre generation Realtek lydchip. Vi finder nemlig her Realtek ALC1150 chippen, der er Realteks andenstørste model. Chippen kan levere lydsignaler helt op til DTS Master HD, og vi kan ligeledes anvende 7.1 surroundlyd. Audio DAC'en har 10 kanaler, hvoraf de otte sender signal til bundkortet I/O panel. De resterende to bliver sendt til kabinettets front tilslutninger. Som altid er Realtek ALC1150 chippen gemt væk under en EMI kapsel, og signalbanerne er gemt ned i hvert sit lag af bundkortets PCB for at isolere dem fra elektronisk interferens fra bundkortets andre onboard komponenter.

 

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon bundkortet har også en masse finurligheder rundt omkring på bundkortet til at styre det med. Vi finder også et debugging LED til fejlsøgning af bundkortet. Derudover har vi et væld af SATA3 porte. Også her er alle de mange features gemt ud i siden af bundkortet, hvilket gør dem let tilgængelige, ligesom det gør det nemt at montere ledninger.

 

tweak_dk_msi_x99a_pro_gaming_carbon_15

 

I/O panelet på MSI motherboarded byder ikke på noget som sådan ekstraordinært, men om igen er der heller ikke som sådan noget, der mangler. Vi kan dog se, at der ikke er et Wi-Fi modul at spotte nogen steder. Det kunne man så måske undre sig over, men omvendt er det heller ikke meget kendt at anvende trådløst netværk til gaming. Så vi kan diskutere længe, om det burde have været der. Personligt kunne jeg godt have tænkt mig det.

 

MSI X99A Gaming Pro Carbon, S-2011-3 bundkortet er et overflødigshorn af features inden for næsten alt man kunne ønske dig, og tilmed til en pris, som ikke bør virke afskrækkende, når man tænker på det man får med på dette X99A bundkort. Vi har måtte begrænse os for ikke at skrive side op og side ned, da bundkortet inderholder et hav af finesser og features. 

 

Ønsker du, som kortet byder op til, at overclocke, så finder der rig mulighed for det via producentens egen MSI Command Center, hvor du har en stor legeplads med muligheder for overclocking af MSI X99A Gaming Pro Carbon bundkortet. 

 

 

Pris:

 

I skrivende stund, den 5. maj 2017, er MSI X99A Gaming Pro Carbon set med et prisskilt pålydende 2.099,00 DKK.

 

tweak_dk_pricerunner_logo

 

I kan også læse om MSI X99A Gaming Pro Carbon på MSI's hjemmeside ved at klikke på banneret herunder.

 

msi_logo_tweak_dk

 

Konklusion:

 

Vi er nu nået til vejs ende af anmeldelsen af MSI X99A Gaming Pro Carbon, og undertegnede må absolut sige at være godt tilfreds med det, jeg har siddet med mellem hænderne. Designet er yderst gennemført, og MSI har været omhyggelige med placering af bundkortets onboard tilslutninger, så man undgår at skulle have mere end højest nødvendigt af ledninger på kryds og tværs. Prisen er som så ofte lidt høj, eftersom der er tale om et X99 bundkort. Dog er knap 2.100,00 DKK ikke voldsomt overvældende, og det vil jeg derfor ikke pointere ret meget. Hvis jeg skal pege fingre af noget, som jeg nok gerne ville have set, så savner jeg meget et Wi-Fi modul. RGB lys er jo også ved at være en standard i dag, som mange forventer, og her har MSI bestemt også tænkt på slutbrugeren, da der er masser af muligheder for at sætte sit eget personlige præg på det hele. Endda også hvis man hellere vil se sig fri for at have LED lys, da det hele også kan slukkes. Dermed ender MSI i dag med en flot score på 9.

 

Godt:

 • Rigtig lækkert design
 • Masser af USB3.1 porte
 • Mange RGB muligheder
 • Fair pris i forhold til andre X99 boards
 • Masser af high-end onboard komponenter
 • Godt forberedt til vandkøling med PWM- og vandpumpe headers

Knapt så godt:

 • Personligt savner jeg et Wi-Fi modul

English summary:

 

Now we have reached the end of todays review of the MSI X99A Gaming Pro Carbon and I will have to say that I am very well pleased with what I have been presented with. The design are very well thought through and MSI have in my opinion been thorough with placing of the onboard connectors and we will therefore be able to have very few wires inside the case. The price is a little high but for a X99 board it isn't that much. If I have to point my finger at anything that I am missing then it will have to be that there are no Wi-Fi module. RGB lighting are today almost an expected standard and here MSI have really thought it through with every single color in the spectrum avaliable in different modes. All in all I will send MSI out the door with a score of 9.

 

Pros:

 • Really nice design
 • Lots of USB3.1 ports
 • Many RGB options
 • An okay price tag for a X99 board
 • A lot of highend onboard components
 • Well prepared for water cooling

Cons:

 • I am really missing a Wi-Fi module

Score: 9

 

tweak_dk_msi_x99a_pro_gaming_carbon_08

VORES PARTNERE