Tefal Optigrill

Midt i al juleræset smutter vi lige en tur forbi kategorien Forbrugerelektronik, hvor vi kaster det kritiske og madglade blik imod Tefals Optigrill. En elektrisk bordgrill, som kan stege bøffer og andet kød via programmer, og derved skulle stegningen være superenkel og lige til. Om det så også er tilfældet, finder vi ud af i dag.

Midt i al juleræset smutter vi lige en tur forbi kategorien Forbrugerelektronik, hvor vi kaster det kritiske og madglade blik imod Tefals Optigrill. En elektrisk bordgrill, som kan stege bøffer og andet kød via programmer, og derved skulle stegningen være superenkel og lige til. Om det så også er tilfældet, finder vi ud af i dag.

 

tweak_dk_tefal_logo

 

Vi kører ikke en teknisk specifikationsliste i dag, da der ikke er meget at sige i denne omgang. I stedet præsenterer vi jer for en lille fremvisning af produktet.

 

 

 


 

tweak_dk_tefal_optigrill_01

 

tweak_dk_tefal_optigrill_02

 

Tefal Optigrill har en god størrelse til at kunne stege flere stykker kød på samme tid. Tefal skriver i brugsanvisningen, at det tilrådes, at kødstykker ikke er tykkere end fire centimeter. I apparatet findes der også en sensor, som registrerer kødets tykkelse, og derved kan Optigrill selv beregne stegetiden.

 

 

Stegepladerne i top og bund kan klikkes af ved et tryk på en enkelt knap, hvorefter de kan komme i opvaskemaskinen. Under pladerne finder vi varmelegemerne.

 

 

På fronten af apparatet har vi betjeningsknapperne, og her kan man vælge kødtypen, hvorefter OptiGrill selv har nogle forudberegnede tidsintervaller, der bliver holdt op mod kødtykkelsen i henhold til sensoren. Dermed kan Optigrill nogenlunde udregne, hvor lang tid et stykke kød skal have for at blive henholdsvis rødt, rosa og gennemstegt. Det kan man holde øje med via farverne i LED lyset på billede 1.

 

 

Øverste plade er sat på med en arm, som kan glide frem og tilbage i forhold til kødets tykkelse. På bagsiden har vi en fjeder, som forhindrer at låget kan glide for langt tilbage. Under hele herligheden findes der to mindre fødder og en meget stor, tværgående fod. Den ene fod rummer et klistermærke med diverse informationer om strømforbrug, certificeringer og deslige.

 


 

Brugen:

 

Det allerførste, som jeg vil komme ind på i forhold til grillen, er tiden, som det tager at starte grillen op, inden den er klar til brug. Ifølge Tefal selv burde grillen være klar til at modtage kødet efter cirka fem minutter. Jeg tændte derfor for stikkontakten samtidig med mit stopur, og efter 4 minutter og 48 sekunder bippede Optigrill, at jeg nu kunne komme kødet på. For at teste dennes evne til at stege kød, har jeg hevet et par gode bøffer op af fryseren. Her har jeg tænkt mig at teste dens evne til at ramme rødt og rosa kød. Jeg kan simpelthen ikke få mig til at gennemstege en god bøf.

 

Under testtiden oplevede jeg først og fremmest, at maskinen er relativt hurtigt klar til brug, og Tefals påståede preheat tid på cirka 5 minutter holdt jo som sagt stik. Da grillen så var klar, var overfladen på ristene rygende varm, og der blev med det samme lavet stegeskorpe på mine bøffer. Med hensyn til at lave hakkebøffer, så prøvede jeg med kød taget op af fryseren og nyindkøbt kød. Hertil må jeg nok sige, at man skal vælge sit kød med omtanke. Det hakkede kød fra fryseren var relativt vådt, og det resulterede i, at temperaturen faldt, og derved startede det ud med næsten at "koge". Men udover det er Tefal Optigrill supernem at bruge, og der er ingen tvivl om, at der er mange muligheder. Så er du ikke helt ferm til at stege dit kød, kan Optigril sagtens hjælpe dig undervejs. Tommel op til Tefal!

 

Om lidt kigger vi på pris og konklusion.

Vores partnere