Veho Discovery USB mikroskop

Så er det blevet tid til, at komme et smut til lilleput land. Hvordan ville man gøre det bedre, end med et mikroskop? Veho har bedt os kigge på deres Discovery USB mikroskop. Lad os se, om vi ikke kan komme helt tæt på et eller andet.

 

Den engelske producent Veho laver en masse forskellige ting. Denne gang skal vi kigge på et USB mikroskop som kan forstørre emner helt op til 400 gange. Mikroskopet har en medfølgende fod så man kan have det stående, samt indbygget lys.

 

Veho logo

 

Veho har valgt at lave indpakningen som et lille plastikmontre. Man kan se produktet og holderen tydeligt igennem den klare plastik. Udover selve kameraet er der også en cd med driver og software samt en brugervejledning.

 

 

Hvor finder man indstillingerne?

 

Selve kameraet er beklædt med lækkert ”soft touch” materiale. I midten er det store zoom/fokus hjul, hvor man kan indstille zoom fra 20 og op til imponerende 400 gange forstørrelse. På den ene side i bagenden, er der et hjul, hvor man kan justere lysstyrken, hvilket er rigtig godt. Og på den anden side er der en knap til at tage billeder af det man vil have billede af. Man kan selvfølgelig også tage billeder og film med softwaren.

 

 

En fod, desværre i den lette ende.

 

Holderen er desværre ikke helt tung nok i foden efter min mening. Den kunne godt have været dobbelt så tung uden det gjorde noget. Men den ser derimod rigtig lækker ud, og kan godt holde det nogenlunde på plads, bare man ikke kommer i yderstillinger. På billederne her, kan man også se dioderne, som oplyser emnet man gerne vil kigge på; ret lækkert, at der er lys i mikroskopet.

 

 

Software skal der til.

 

Softwaren der følger med til kameraet er desværre ikke det mest optimale jeg har set. Det har også en masse andre muligheder, som bruges i forbindelse med webcams, hvilket er komplet ubrugeligt. Man kan selvfølgeligt optage både billeder og film, så man har alle muligheder med dette mikroskop for, at skyde billeder af de ting man gerne vil kigge nærmere på.

 

I selve indstillingerne er det faktisk ret få muligheder som er tilgængelige, når man tænker på hvad softwaren ellers kan ifølge de muligheder der står. Det er lidt en skam, og kun ganske få ting kan justeres på auto. Men man må så sige til forsvar at de indstillinger der står på auto virker glimrende. Jeg prøvede at tage nogen af dem fra, og lege manuelt. Det skal man ikke gøre. Jeg har kun taget tre billeder af indstillingerne, og det er fordi alle de andre faner ikke har noget på sig som kan vælges eller justeres; så meget går til spilde.

 

 

Softwaren tilbyder også en målefunktion. Her indtaster man den forstørrelse billedet er taget på oppe i højre hjørne, som man aflæser på det store fokushjul på kameraet. Hvorefter man kan tegne forskellige målinger på billedet. Så regner programmet selv ud hvor stort emnet er man måler i forhold til forstørrelsen. Skalaen er lidt grov i det, så man skal nok ikke regne for meget med denne måling; specielt når man kommer op i meget stor forstørrelse. Der kan et enkelt tal godt betyde en del for udmålingen; men sjovt er det da.

 

Meassure

 

Hvor tæt kan man så komme på, og virker det?

 

Jeg har været i haven og lede, og fundet et lille insekt som vi alle kender til; en lille edderkop, som ville stå model for kameraet.

 

Allerede ved en ret lille forstørrelse kommer man ret tæt på, og får et ret godt kig på hvad det er for et dyr, og hvordan det ser ud. Men skulle vi ikke prøve, at se om vi kan komme endnu tættere på.

 

Edderkop

 

Og det kunne vi jo faktisk godt. Dette billede viser faktisk de fire små sorte øjne på billede ovenover. Det var nogenlunde det skarpeste billede jeg kunne fange af dem. Man skal være meget rolig på hænderne, og lege en del med mikroskopet. Men når man lærer det at kende, er det faktisk fint at lege med.

 

Edderkop øjne

 

Hvordan var det så at bruge?

 

I princippet er det bare at pege og skyde med dette mikroskop. Man kan selv holde det hen til den overflade man vil kigge på, og så lige justere zoom og fokus; så er den der. Det er super nemt at have med at gøre. Når man først har prøvet det et par gange kommer det ret naturligt. Jeg lærte dog ret hurtigt at mikroskopet faktisk kun har to forstørrelsesmuligheder. Enten er det 20 eller også er det 400; så man kan altså ikke fokusere der imellem.

 

Hvis man skal have et større overblik, så skal man flytte kameraet længere væk fra det man vil kigge på, og så fokusere igen. Det kan fokusere på afstand mellem 10 og imponerende 500 mm, hvilket jo er ret fint. Og så er det faktisk fokus afstanden der giver forstørrelses graden. Så når man lige har de principper, så er det super nemt at bruge.

 

 

Vores partnere