AUTHOR : Kenneth Johansen
PUBLISHED : 2018-10-12 09:22:00

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes


Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveauet for vores kaffedrikkeri sammen med Miele CM6350.

Kaffe blev større end forventet fristes man til at sige. I begyndelsen af 1660’erne dukkede kaffen for alvor op i Danmark. Men ikke alle var lige begejstrede.

"Kaffe er et modelune; det går i glemmebogen en dag”

Sådan skrev man tilbage i 1660’erne, og siden er kaffen blevet til et af verdens mest udbredte rusmiddel. Tal viser danskerne er et af de mest kaffedrikkende folkefærd i verden.

De fleste danskere drikker stadig kaffe med stor skelen til prisen og med langt mindre fokus på bønnesorter, bønnebehandling og generelt specialbrygning. Dette er dog et område der er i rivende udvikling, og tidens hotte trend, Smart Home, har i den grad sat fart i udbredelse af højpotente kaffe aggregater i den private husstand.

En undersøgelse tilbage i 2017 gav følgende resultat:

miele_cm6350_tweak_dk


Sådan brygger danskerne deres kaffe

52 procent filterkaffe.
15 procent stempelkaffe.
12 procent espressomaskine.
11 procent kapselkaffe.
8 procent instant coffee (frysetørret pulverkaffe).

Kilde: Kaffeinfo.dk

Med lidt fakta på bordet, er det blevet tid til at sætte fokus på dagens test, som adskiller sig lidt fra de normale tests på Tweak.dk 

Vi sætter lidt øget fokus på Smart Home segmentet fremover uden det naturligvis går på kompromis med vores sædvanlige hardware nørd tests. 

Vi tager i dag et kig på Miele CM6 serien, CM 6350. Der er tale om en fuldautomatisk espressomaskine, og når der er tale om en fuldautomatisk espressomaskine, er det ensbetydende med maskinen automatiserer en række områder. En af de mest åbenlyse forskelle på automatisk og fuldautomatisk espressomaskine er den fuldautomatiske kommer med et automatisk mælkesystem monteret, så man ved et tryk på en knap, kan brygge drikke som cappuccino eller latte macchiato. 

Se den komplette anmeldelse og gennemgang af Miele CM 6350 på vores YouTube kanal.  

 

Maskinen, som jeg har haft på besøg de sidste par uger, har det sexede navn CM6350, og er som sagt fra Miele. Det er en fuldautomatisk espressomaskine, som kan lave alle de populære kaffe typer som espresso, cappuccino, latte macchiato, men også mere almindelig sort kaffe og samtidigt sørge for, at der også er varmt vand, hvis man hellere vil nyde en kop the. 

miele_cm6350_tweak_dk 

Tager vi et kig på selve maskineriet, så ligner det en lidt mindre udgave af de store vi kender fra cafeerne. Sammenlignet med en traditionel kaffemaskine, er det er selvfølgelig ikke den mindste maskine at have stående. Dimensionerne rammer 251x359x427 millimeter, så den fylder unægtelig lidt mere på bordet end en gennemsnitlig kaffemaskine.Taget i betragtning der er tale om dette indkluderer indbygget vandbeholder, bønnebeholder og kværn sammen med beholder til opsamling af den brugte kaffe, så synes jeg ikke den er urimelig stor. 

miele_cm6350_milk_container_tweak_dk

Miele CM6350 åbner også for muligheden for tilførsel af mælk, men i modsætning til mange andre maskiner af den her type, så er mælkebeholderen med CM6350 ekstern. Dette i form af en lille termobeholder i rustfrit stål, som tilsluttes til maskinen med en slange, når der skal bruges mælk i kaffen eller mælkeholdige drinks.

Personligt synes jeg det er en super måde at gøre det på, for med en indbygget beholder, kan det hurtigt blive til et rengøringsmareridt, specielt hvis man som mig, kun bruger mælk fra tid til anden.

 Med løsningen fra Miels på deres CM 6350, kan jeg have mælken på køl, hvor den tilmed holder sig frisk, og så finde den frem når den skal bruges. Hertil er beholderen rustfri og let at rengøre. 

miele_cm6350_front_display_tweak_dk

Designet på CM 6350 er tilpas afdæmpet, og i den version vi har haft til test, holdt i rengøringsvenligt matsort plast omkring fronten, hvor kaffen bliver lavet. Det valg ville jeg dog  ønske Miele havde benyttet sig af på resten af maskinen, for alt andet er lavet i et super blankt finish, som meget let kommer til at se beskidt ud - specielt i et køkken. 

Designet fejler bestemt ikke noget, når alt er nypudset, men jeg havde personligt foretrukket en mat version. Det handler nok også om personlig præference. 

miele_cm6350_stainless_steel_tweak_dk 

Der er enkelte elementer i rustfrit stål, som også ser fine ud i ren tilstand, men som man skal være efter for at holde, hvilket nok bare  er nok et element der er uundgåeligt. 

miele_cm6350_water_tweak_dk

Vandbeholderen sidder på venstre side af CM 6350 og er aftagelig så den er lettere at rengøre og fylde. Beholderen kan rumme 1,8 liter vand.På toppen af espressomaskinen fra Miele finder vi to beholdere. Den ene er til hele bønner og fungerer som beholder til kværnen inde i maskinen, og den forrest er til formalede bønner.

Hvis man har en foretrukken bønnetype, som man bruger til sin Espresso drikke, så kan de være fast i beholderen. Er du derimod til andre typer som f.eks. en koffein fri kaffe, kan man bruge dem i formalet form i den lille beholder. 

miele_cm6350_beans_tweak_dk

Beholderen til hele kaffebønnene kan indeholde 300 gram og rækker til flere mange kopper lækker kaffe. Med de formalede bønner, så er det kun et enkeltbrug. Det vil sige man skal fylde på hver gang man skal brygge med dem. Maskinen er dog så smart udviklet, at den selv registerer, hvis man bruger den lille beholder, og oplyser så efterfølgendem om man vil bruge den kaffe frem for den almindelige. 

miele_cm6350_grounds_container_tweak_dk

Det er en lækker lille feature, som gør det muligt at skifte kaffe uden at skulle tømme alle bønnerne ud af den normale beholder. 

miele_cm6350_cup_varmer_tweak_dk

Forrest på toppen er der mulighed for at få varmet sine kopper på den lille plade. Det kan slåes til og fra alt efter hvad man foretrækker, men nogle typer af kaffe serveres bedst i varme kopper, og så det er rart at have muligheden, hvis man vil have alle de små detaljer med i sin kaffebrygning. 

miele_cm6350_brew_unit_tweak_dk


På højre side af CM 6350 kan man åbne et panel, som giver adgang til selve bryggeenheden i maskinen. Det giver dermed muligheder for løbende vedligeholdelse og rengøring. Her er der ligeledes mulighed for at stille på malingsgrad af bønnerne, og som en lille bonus, kan mælkeslangen gemmer her.

 Se vores video gennemgang på vores YouTube kanal, hvor de forskellige betjeningsmuligheder gennemgås.  

miele_cm6350_coffee_tweak_dk 

Den perfekte indstilling kommer uden tvivl tid, og Miele kan gjort tilgangen utrolig nem. Ens tor gennemgang af selve kaffen, springer lidt let henover, da det handler meget om personlig smag og ikke mindst, om man køber nogle ordentlige bønner.  

miele_cm6350_milk_coffee_tweak_dk

Nogen vil have kaffen sort som natten og andre vil have med mælk, så at sige noget generelt om kaffen, synes jeg ikke giver meget mening i den her sammenhæng. En personlig indskydelse er jeg personligt synes den har lavet utrolig god kaffe til mig under testen med en god creme og fantastisk aroma.

Jeg forholder mig altså mere til min personlige oplevelse af maskinen i dagligt brug, og her synes jeg det har været en fornøjelse at bruge Mieles CM6350. Den er let og intuitiv at bruge, og med det brede udvalg af kaffetyper som der er mulighed for, så er det svært at komme i tanke om noget man kan komme til at mangle. 

miele_cm6350_unicorn_tweak_dk

Miele CM 6350 er hurtig på stikkerne kort efter man tænder den, og giver gode oplysninger via displayet hvis der mangler vand eller bønner eller hvis afløbsbakken skal tømmes.

Den daglige vedligeholdelse og rengøring klarer maskinen selv. Den skyller selv løbende enten i forbindelse med opstart, hvis den har været slukket længe, eller når man slukker den. En lækker lille detalje er, at den også selv er opmærksom på om man har brugt mælk i kaffen. Her vil den efterfølgende skylle mælkeslagen igennem, så man er fri for mælkerester inden næste brygning. 

miele_cm6350_coffee_grounds_tweak_dk

Den brugte kaffe og vand fra skylningerne samles i bunden af maskinen i en opsamlingsbakke, som er lige til at trække ud og tømme, hvilket maskinen selv gør opmærksom på.

Man skal tømme bakken relativt ofte, da der løber en del vand igennem i forbindelse med at den skyller. 

Alle detaljerne om rengøring, vedligeholdende og betjening af maskinen, er beskrevet i den meget udførlige og gode danske manual, der følger med til maskinen. Her vil dy typisk finde svar på dine eventuelle tvivlspørgsmål.  

miele_cm6350_cleaning_tweak_dk 

Konklusion:

Tiden er kommet til at samle tankerne om Miele CM 6350. Jeg overordnet sige at det har været en rigtigt lækker oplevelse. Man kan pt. finde den online med en pris på lige under 8000 kr., så det er bestemt ikke en billig model at anskaffe sig. 

Miels 6050 espressomaskinen er uden tvivl henvendt til dem der elsker en god kop velbrygget kaffe lidt mere end gennemsnittet, for der er i den grad billigere måder at få en kop kaffe på.

Er man dog på markedet efter en maskine af den her type, og sammenligner vi med andre lignede maskiner på markedet med lignende funktioner, så er prisen faktisk en anelse under gennemsnittet. 

Man får en maskine med en lang række lækre features, og med bunker af muligheder for tilpasning og finindstilling, og det sammen med muligheden for separate profiler til forskellige brugere, så synes jeg samlet set gør CM 6350 til en rigtigt lækker maskine i sit segment. 

miele_cm6350_espresso_tweak_dk

Jeg er i hvert fald ked af at skulle af med den igen, for kaffeoplevelsen har i den grad fået et boost i den tid den har været på besøg. Den eneste funktion som jeg fandt ligegyldig var kopvarmeren, som jeg synes gjorde det ret sløjt. Det er langt hurtigere, og jeg forestiller mig også mere effektivt, bare at give koppen et skud af det varme vand fra maskinen, inden man brygger kaffen. Så den funktion har været slukket lige siden min test af den startede.

Men bortset fra denne ene ting, så har jeg ikke meget jeg kan sætte en finger på, ud over at det naturligvis er en ret dyr luksus trods alt. 

Godt:

  • God byggekvalitet
  • Let og intuitiv betjening
  • Masser af tilpasnings muligheder 

Skidt: 

  • Meget blanke overflader er svære at holde pæne
  • Kopvarmeren er højest lunken


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte