Grafikkort

Graphic card, også kendt under forkortelsen GFX eller på dansk grafikkort. Et grafikkort er den komponent i computeren som, så at sige, beregner det billede der skal vises på skærmen. I dag har et grafikkort det der bliver kaldt en GPU (Graphics Processing Unit) som foretager grafikberegninger.

Grafikkort kan primært fås på to måder, seperate kort man tilslutter sit bundkort eller som en “on-chip” (APU) løsning i en CPU, som f.eks. AMD’s Ryzen 2200G.
De nye APU løsninger kan oftest trække en del spil på lette grafikindstillinger, med et nogenlunde tilfredssstillende resultat. Vil du have fuld smæk på de grafiske detaljer, lynhurtige framerates og et virkelig fed oplevelse skal du dog investere i et dedikeret grafikkort, og nok også et af de dyrere af slagsen. Nogen nye grafikkort understøtter sågar SLI eller CrossFire, hvor man med to kort kan få endnu bedre ydelse - men husk, det skalerer ikke lineært. Desværre!
Ligesom en CPU kan et grafikkort også overclockes, og kan derfor have fordel af f.eks. vandkøling.
Der findes ikke længere ret mange forskellige producenter af grafikkort til PC’ere. Når det kommer til integrerede løsninger findes kun AMD og Intel, og når man kigger på dedikerede grafikkort er det Nvidia og AMD (efter opkøb af ATi), som dominerer dette marked.
Der kan altså være en del ting at tage hensyn til, når du skal investere i et nyt grafikkort derfor har vi prøvet at samle alle svarene her på Tweak.dk og samtidig har vi implementeret en masse filtre, som forhåbentlig kan hjælpe dig rigtig langt hen ad vejen med at vælge den helt rigtige grafikkort til dit behov. Der findes også AIB producenter, det vil sige at f.eks. Nvidia sælger deres chip til eksempelvis Gigabyte eller Asus, og de så laver et helt andet design, måske endda med bedre ydelse end originalen.
Hvis du bare vil se alle de grafikkort, som vi har testet, skal du selvfølgelig ikke vælge noget filter, på den måde kan du danne dig et fuldt overblik. Vil du derimod se noget helt specifikt, kan du eksempelvis vælge Zotac, AMD eller Nvidia under brands.

Under brand, vælger du drop down menuen og klikker på Nvidia. På fuldkommen samme måde fungerer de øvrige filtre. Vil du f.eks. kun se Zotac kort som scorer over 4, så vælger du blot disse værdier. Du kan sågar vælge prisfiltre, så du kun ser grafikkort som ligger med en pris under 4.699kr.
Skulle du opleve at der slet ikke kommer nogen resultater, så kan du vende tilbage og justere lidt på dine krav indtil der kommer resultater i søgningen.

Kommer du i tvivl om hvad de enkelte ting betyder, så kan også klikke på den lille how-to knap, her vil vi så efter bedste evne, forsøge kort at forklare dig de mest gængse områder inden for grafikkort og valget af den rette GPU. Det kunne f.eks. være hvilket grafikkort der egner sig bedst til gaming. Eller hvordan man matcher grafikkortet og med det rette prisleje, for at få den bedste ydelse.

I vores test-sektion for grafikkort, vil du kunne finde alle de tests vi har lavet af forskellige grafikkort. Men husk, at vi anmelder altid alle produkter ud fra vores egen subjektive holdning, og derfor er det du læser vores oplevelser med produktet. Det sikrer dig imod en masse dikterede holdninger fra en producent - vi er altså din garant for et sagligt billede af produktet.
Nyheder knappen, skal du bruge hvis du er interesseret i at læse de seneste nyheder om grafikkort. Den kan især være relevant for dig, som foretrækker at være opdateret på de seneste trends og tendenser.
Læs Mere

LATEST POSTS IN Grafikkort

MSI-RTX-2070-SUPER-Gaming-X-Trio
Tests

MSI RTX 2070 SUPER Gaming X Trio

     3

Nvidia har netop lanceret deres SUPER kort som er en refresh af deres Turing arkitektur. Vi har taget et kig på RTX 2070 SUPER Gaming X Trio fra MSI ... Læs Mere

amd_radeon_rx_5700_xt_8_gb_14.jpg
Guides

Bedste grafikkort til gaming i 2019

     3

Din computers grafikkort eller GPU er den vigtigste komponent, når det kommer til at bestemme spil-ydelsen (efterfulgt af CPU'en). ... Læs Mere

AMD-Radeon-RX-5700-Mod
Nyheder

AMD Radeon RX 5700 series rammer 2.2 GHz med SPPT mod

     3

Oplåsning af af AMD Radeon RX 5700 serien har aldrig været nemmere, takket være et SoftPowerPlayTable mod beskrevet af Igor Wallossek fra Tom's Har ... Læs Mere

Untitled55
Nyheder

Dropper NVIDIA deres GeForce RTX 2080 Ti SUPER

     3

Ifølge informationer udgivet af Anthony Garreffa fra TweakTown, overvejer NVIDIA ikke at starte produktionen af GeForce RTX 2080 Ti SUPER, hvilket ly ... Læs Mere

tweak_dk_amd_radeon_vii_7_nm_graphics_card_05
Nyheder

Er End of Life status nået for AMD Radeon VII

     3

En nylig rapport fra den franske media Cowcotland hævder, at AMD’s Radeon VII grafikkort er nået sin EOL status, hvilket indikerer, at termination ... Læs Mere

AMD-Radeon-RX-5700_Navi-GPU_7nm-RDNA_6-820x461
Nyheder

Leak: AMD 7nm Navi 14 GPU med 24 CUs & 1900MHz clock

     3

Den nye AMD Radeon RX 5000 serie grafikkort er allerede lanceret, og nu venter vi på AMD’s førende add-in-board-partner som MSI, GIGABYTE, Sapphir ... Læs Mere

SE FLERE

VORES PARTNERE