AUTHOR : Lasse Kristensen
PUBLISHED : 2017-08-25 12:16:00

FiiO A5 portabel forstærker


Vi skal for første gang have besøg af FiiO på tweak.dk. I dag drejer det som om deres mobile forstærker, FiiO A5, som er et mobilt powerhouse til dig, der elsker god lyd på farten. Læs med for at få hele overblikket.

FiiO er ikke et mærke vi har haft på besøg på tweak.dk før, ikke desto mindre er det ikke et ukendt mærke i Danmark, eller på lydsiden. FiiO laver forstærkere, og den forstærker vi skal teste i dag, har det meget mundrette navn, FiiO A5. A5 er deres 3. generation af forstærkere, siden de lancerede deres originale E12 tilbage i 2013. Og det er kun gået frem ad siden da.

 

fiio_2_a5_portable_amp_tweak_dk


Men inden vi kommer for godt i gang, så skal du have muligheden for at hoppe direkte til konklusionen, via vores quicklinks herunder.

 

Hvad finder vi i kassen?

FiiO om A5 forstærkeren

Specifikationer

Design

Batteriet

Test

Pris

Konklusion

English summary:

 

Lad os starte med en unboxing af forstærkeren. A5 kommer i en lækker indpakning, hvor man kan se at FiiO har fokus på mere end blot et lækker produkt, også en lækker præsentation. På forsiden er der et foto af A5, samt et Hi-Res Audio stempel fra Sony. På bagsiden finder vi specifikationerne, samt en QR kode. Når kassen åbnes, finder vi FiiO A5 pakket forsvarligt ind i memory foam, i en flot mørk kasse. Man ved at man står med et lækkert produkt, når producenten også kæler for præsentationen af det

 

 

Når vi får åbnet for kassen, finder vi FiiO A5, samt godt med tilbehør:

 

unbox_1_fiio_a5_portable_amp_tweak_dk 

 

Hvad finder vi i kassen?

 • FiiO A5
 • Softshell cover
 • To silicone gummi pads
 • USB til microUSB ladekabel
 • Mini-jack kabel
 • Vejledning
 • 4 FiiO gummi bånd


tilbehoer_fiio_a5_portable_amp_tweak_dk

 

FiiO skriver om A5 forstærkeren:

Seeking to improve upon the specifications of the E12 series, the FiiO A5 is a headphone amplifier designed to be used on the go, and thus, provide a hi-fi sonic backdrop to any traveling situation. It utilizes the same combination of opamps as the E12A, but improves upon that model's components to achieve a total harmonic distortion rating that's 33% lower than the aforementioned amp. The A5 also delivers an improved signal to noise ratio of 115 dB, as well as an improved channel balance over models in the E12 series. This is due to the selection of components, along with the utilization of high-precision metal film resistors.

 

The headphone amplifier also sports an 880 mAh battery which can last up to 13 hours on a 2.5-hour charge when supplied power via the included 5V/2A charger. When charging, the A5 will automatically adjust the amount of current it accepts depending on whether you're using a computer's USB port, a tablet charger, or a cell phone charger. An LED will keep you abreast of the A5's charging status.

 

Furthermore, the 1/8" headphone jack utilizes a CNC stainless steel ring, rather than copper, which was used in previous models. This, combined with a plastic ring, ensures the termination port is integrated with no gaps whatsoever, giving you a sturdier connection for your headphones. The amp accepts signal through a 1/8" jack located near the headphone jack, and features a switch that allows you to adjust between high and low gain settings.

 

unbox_2_fiio_a5_portable_amp_tweak_dk

 

Specifikationer:

 • Dimensioner: 124 mm x 65,5 mm x 14,5 mm
 • Vægt: 168 g
 • Chipsæt: Muses02 + LME49600
 • Output power (32 ohm): 800mW (THD+N <1%)
 • Output power (300 ohm): 150 mW (THD+N <1%)
 • Signal to noise ratio: ≥115dB (A-weighted)
 • Peak output voltage: 14.96 Vp-p
 • Max output: 250 mA
 • Batteri: 880 mAh
 • Batteritid: 13 timer
 • Ladetid: 3 timer

specs_fiio_a5_portable_amp_tweak_dk

 

Design:

Vi starter med det kosmetiske først. A5 har form som en kasse, med skrå kanter hele vejen rundt, selv på hjørnerne. Dimensionerne på A5 er 124 mm x 65,5 mm x 14,5 mm, hvilket betyder at den er en del tykkere end en smartphone eller tablet, dog ikke helt så lang. Den har en god størrelse til at ligge i en hånd, og vægten ligeledes. Den klokker ind på 168 gram, det vil sige omtrent en knivspids salt mere end den typiske smartphone. Alt dette er udført i aluminium, som har en lækker finish.

 

 

 I toppen af A5 forstærkeren frinder vi 3,5 mm line-in og headphone out, samt et skruehjul og en knap der kan justeres til at være på high eller low gain. Skrueknappen er til at tænde og slukke for forstærkeren, samt justere volumen. Det er en fin løsning, som hverken kræve rtilvænning eller er svær at forstå. Ved siden af skruehjulet, finder vi high og low gain knappen,

 

På siden finder vi endnu en knap, til at tænde eller slukke for Bass boost, samt en microUSB ladeport, til når der skal lades op. Oven over disse to, er der to små LEDs. Den ene er aktiv når A5 er tændt, den anden når der lades op. Designet af A5 forstærkeren er super lækkert, og viser den sans for detaljer, som FiiO har. Og hele vejen igennem, føles det osm om at de har valgt at gøre brug af kvalitetsmaterialer.

 

I bunden af forstærkeren, finder vi to skruer, som vi kan skrue af, for at åbne ind til maskineriet, hvis der skal skiftes batteri eller dele.

 

 

Tager vi et skridt tilbage for en kort bemærkning, så skinner det igennem, at A5 fra Fioo er ekstremt velovervejet og udført. Det er lige fra det flotte design, til valg af materialer, til indhold med forstærkeren og præsentationen. Det er gennemtænkt, og der er ikke sparet på noget undervejs. Og hvis man kan lide god lyd, så er det jo præcis som det skal være.

 

Når man fjerner de to skruer, kan man tilgå indmaden i maskineriet. Her har vi været inde på FiiOs hjemmeside, og lånt af deres billeder, for at vise hvordan det ser ud. Det gør det også en del lettere at udskifte for eksempel batteriet, hvis det skulle fejle på et tidspunkt.

Hele herligheden bliver drevet af MUSES02 + LME49600, som også har været at finde i tidligere af FiiO’s forstærkere. Forstærkeren har et output på 15 Vp-p, og en output strømstyrke på 250 mA, og det uden at have hørbar baggrundstøj når der ikke afspilles lyd på low gain, dog kan man godt høre en lav interferens når den er sat til hi-gain.

 

fiio_a5_portable_amp_forstaerker_tweak_dk

 

Batteriet:
FiiOs A5 forstærker har batteri til omkring 13 timer, ifølge specifikationerne. Nu har vi testet det igennem et par gange, og timetallet som FiiO angiver er faktisk ret præcist. Nu har jeg heller ikke skruet helt op på maximum volumen, men det virker til at FiiO kan holde hvad de lover. Angående opladetiden, så tog det for os omkring 3-3,5 timer at lade op fra 0-100%.

 

Test:
Testen er i alt sin enkelhed en test af forstærkeren. Vi har besluttet os for at brede os lidt mere, så vi har brugt den primært til mobile enheder og tablets, men har faktisk også testet den på en PlayStation 4 Pro.

 

funktioner_fiio_a5_portable_amp_tweak_dk

 

A5 har to knapper man kan aktivere. Den ene er en high og low gain kontakt, og den anden er knappen til bass boost. Gain knappen gør hvad den lyder som. Den hæver lydstyrken med omkring 15 decibel, men et meget ensartet gain over hele spektret. Om det er decideret nødvendigt kan man altid tage op til en diskussion, for A5 forstærkeren er allerede meget stærk, så det er ikke noget der er behov for at aktivere, for at have den gode og høje lyd, som man leder efter. Det er også her værd at bemærke, at i hi-gain mode, er der altså en hørbar interferens, som man kender det fra de fleste forstærkere. Dog vil jeg også understrege, at jeg har testet hi-gain løbende, men på intet tidspunkt fundet at det var en nødvendighed. Faktisk foretrækker jeg den i low gain, da det har vist sig at være mere end nok til lyden og volumen.

 

sideview_2_fiio_a5_portable_amp_tweak_dk

 

Bass boost knappen, gør præcis det du forventer, giver et boost til bassen i dine hovedtelefoner. Når den er aktiveret, får man et skønt løft på bassen, som giver lydbilledet tre dimensioner. Man får en mere lækker og afrundet lyd, og der er mere varme i lydbilledet når det er aktiveret. Og det er en fin og veldefineret bass man står med, når man aktiverer bass boost.

Selv med et par ganske almindelige Sony hovedtelefoner er det tydeligt at høre at der sker noget med lydbilledet, men med dyrere hovedtelefoner, kan man virkelig høre effekten som forstærkeren har.

 

I brug, om det er gennem DualShock 4 controlleren, en smartphone, eller en tablet, står man med det samme indtryk, uanset platformen. FiiO A5 giver et betydeligt boost til lyden, uanset typen af hovedtelefoner du bruger. Det er uanset om der er tale om nogle små in-ear headphones, eller et rigtigt headset fra fx Blue eller Sennheiser.

 

Lyden kan ikke bliver bedre end højttalerne der spiller, og FiiO A5 har vist sig at være en fremragende partner på tværs af alle platforme. Man får en større, bredere og højere lyd, ligemeget hvilken platform man befinder sig på. Savner du derfor noget ekstra ”oomph” i hverdagen, er en mobil forstærker ikke et dumt valg, som partner in crime.

 

Vi runder dagens test af her, og går videre til pris og konklusion.

 

fiio_a5_portable_amp_tweak_dk232

 

Pris:
Som altid har vi været et smut forbid PriceRunner.dk og har desværre ikke fundet den i deres database, så vi linker derfor videre til deres oversigt over FiiO produkter. Vi har dog fundet forstærkeren på andre side, og linker også ud til dem. FiiO A5 forstærkeren kan erhverves for knap 880,00.- DKK inklusiv fragt. Klik på en af knapperne herunder, for at blive ledt til en prisoversigt.

 

 

 

 

Er du interesseret i at læse mere om FiiO og deres produkter, kan du klikke på banneret herunder.

 

fiio_576px_tweak_dk

 


Konklusion:
Vi har nu haft FiiOs A5 forstærker til test et par uger, og kan uden omsvøb, konkludere at det er en forstærker der imponerer på flere parametre. Personligt er jeg ikke vant til at have en forstærker til rådighed til min mobiltelefon, som mest bliver brugt på farten, men det har så absolut været en lærerig oplevelse, og efter endt test, vil jeg i fremtiden ikke undvære en mobil forstærker.

Først og fremmest, så har FiiO kælet for udseendet, med sandblæst metalfinish, og lækre knapper med god feedback. Byggekvaliteten er simpelthen i top!

 

Designet er simpelt, så selv de mest teknologi-forskrækkede personer kan nyde godt af den gode lyd, og det er netop hvad FiiO A5 kan. Den gode lyd.

 

FiiO kan levere omkring 13 timers god lyd på en opladning. I A5 har FiiO skabt en lækker hybrid, som kombinerer et lækkert design, med god hardware. Der er ikke en hørbar interferens, en bass boost med der booster over et bredt spektrum, og mulighed for at slå Hi-gain til, hvis du simpelthen ikke kan få lyd der er høj nok.

 

Prisen for hele herligheden ligger på 880,00.- DKK inkl. Fragt, som er en rimelig pris i forhold til hvad man får. Alt i alt, så står vi med en forstærker der er til at have med, uden at fylde alt for meget, og som let kan komplimentere dine foretrukne hovedtelefoner på farten. Det er et valg som man ikke kommer til at fortryde, hvis man går op i god lyd.

 

Vi slutter testen af her, med at give FiiOs A5 portable forstærker en karakter på 9 ud af 10 og en Great Product Award. Man får virkelig meget for pengene her.

 

Pros:

 • Størrelse
 • Pris (for nogen)
 • Lyd
 • Næsten ingen interferens
 • Batteritid

Cons:

 • Pris (for nogen)
 • Lidt interferens i hi-gain

English summary:

We have now had the FiiO A5 amplifier for test for a couple of weeks, and can conclude that it is an amplifier that impresses in many ways. Personally, I'm not used to having an amplifier available for my mobile phone, which is mostly used on the move, but it has definitely been a learning experience. After finishing testing, I dread missing a mobile amplifier in the future. Furthermore, I’ve used it with great success coupled with a PlayStation 4. The sound and experience gets so much better, when the sound is equal to the story in the game.

 

First and foremost, FiiO is spot on regarding the design, with sandblasted metal finish, and buttons with good feedback. Building quality is simply top notch!

 

The design is simple, so even the most technologically scared people can enjoy good sound and that's exactly what the FiiO A5 can do. Bringing the good sound on the go.

FiiO can deliver about 13 hours of sound on a charge. With the A5, FiiO has created a delicious hybrid that combines a nice design, with great hardware and aesthetics. There is no audible interference in low gain, but a bit in hi-gain, a bass boost that boost over a wide frequency range, and the ability to turn on Hi-gain, if you simply can not get your volume high enough.

 

The price for the A5 amp is at 880,00.- DKK incl. shipping, which is a reasonable price compared to what you get. All in all, we have an amplifier to bring along in your everyday life, without taking up too much space, and an amplifier that easily compliment your favorite headphones on the go. It's a choice that you will not regret, if you’re into good sound.

 

We conclude the test by giving the FiiO A5 portable amplifier a 9 out of 10 and a Great Product Award. You get great value for your money here.

 

Pros:

 • Size
 • Price (for some)
 • Sound
 • Almost no interference
 • Batterytime

Cons:

 • Price (for some)
 • A little interference in hi-gain

VORES PARTNERE