AUTHOR : Kenneth Johansen
PUBLISHED : 2017-05-01 13:28:00

Jabra Evolve 75 - Trådløst kontorheadset med ANC


Med det nye familiemedlem i Evolve, er Jabra klar med deres Evolve 75 bluetooth headset, som blandt andet byder på Active Noise Canceling og en avanceret teknologi i mikrofonen, som kan opfange og fjerne baggrundsstøj. Ifølge Jabra selv op til 3 gange mere effektivt end konkurrerende produkter. Vi gennemgår og tester det nye Jabra Evolve 75 trådlåse headset som netop er lanceret i dag.

Når det kommer til bluetooth høretelefoner til kontorbrug, altså henvendt til det professionelle segment, så er der producenter man ikke kommer uden om, og denne gang tager vi et kig på en af omtalte, som sender et helt nyt produkt ud i en allerede ganske populær serie. Der er tale om Jabra med deres nye Jabra Evolve 75 bluetooth headset med mikrofon, som er udviklet netop til det professionelle kontormiljø, hvor der ifølge Jabra er indraget alle tænke teknologier, for at kunne skabe det perfekte headset til en ofte travl hverdag, hvor samtalekvalitet og designkvalitet er i højsædet.


Jabra Evolve serien består allerede af Jabra Evolve 20, 30, 40, 65 og 80, og nu støder deres nye Evolve 75 så til.


Hvor skiller et professionelt kontor headset sig ud fra mængden
Typisk har professionelle kontor-headsets langt mere fokus på kvaliteten i samtaler og byggekvalitet, da denne form for høretelefoner er skabt til at kunne håndtere det et kontormiljø eller det kaos et call center kan byde på, og her er headsets med ANC en vigtig samarbejdspartner.


Det er selvfølgelig vigtigt at mikrofonen leverer sprød og klar lyd, og derfor er disse ofte udviklet og testet med henblik på at kunne holde din samtale ren og tydelig som det overhovedet er muligt. Frasortering af udefrakommende støj, er også alfa og omega i et hektisk miljø som et kontor eller call center, og derfor har producenterne af professionelle kontorheadsets meget fokus på netop støjreduktion i såvel ørekopperne og mikrofonen, og her kan man via filtre og aktiv støjreducering (Active Noise Cancelling) eliminerer eller reducerer udefrakommende larm og gener, som kan opstå i lokaler med hektisk aktivitet.


Jabra Evolve 75 bluetooth headsettet er udviklet til netop at kunne håndtere disse aspekter, og lovprisningerne får næsten ingen ende fra egne rækker, og vi er naturligvis spændt på, om hovedtelefonerne lever op til forventningerne.


De nye Jabra Evolve75 trådløse hovedtelefoner  lanceres i 4 versioner. Med eller uden ladestander, og med eller uden skype for business certification.

 

Som det nørd site Tweak.dk er, så har vi naturligvis også valgt at teste det trådløse headset fra Jabra i spil, selvom det bestemt ikke er det Jabra har haft i tankerne under udviklingen.


Lad os tage et dyk ned i Jabra Evolve 75 kontor headsettet, og se om forventningerne indfries.

 

  

Funktionsknapperne placeret på let tilgængelige positioner

Jabra Evolve 75 er lavet som et letvægts on-ear headset, og har en utrolig lækker byggekvalitet. Det føles let, men stadig solidt med en god fleksibilitet. Sættet er lavet i plast, men med en mat gummioverfalde, der føles rar og er god til at afvise snavs og fingeraftryk.

 

På højre side har kontorheadsettet en mikrofon, der er let at vippe væk hvis den ikke skal bruges. Det slår også automatisk mute funktionen til, og en lækker detalje er en lille magnet, der sikrer mikrofonen til hovedbåndet, når den er slået op, så den ikke flagrer for meget rundt. Ganske godt fundet på.

 

jabra_evolve_75_headset_bottom_view_tweak_dk


Højre side byder på fem knapper på selve ørekoppen. I bunden har vi power og parrings knappen, ved siden af finder vi micro USB stikket, der bruges til at oplade med.

 

På toppen sidder mute knappen, og på ydersiden kan vi både skrue op og ned for lyden. Som rosinen i pølseenden finder vi en knap til at modtage eller afbryde opkald på en tilsluttet telefon.

 

På den modsatte side har headsettet i bunden en lille knap til aktivering af en aktive støjreduktion med en lille led indikator, og på selve ørekoppen kan man aktiverer en lytte med funktion, der skruer ned for lyden, og aktiver de eksterne mikrofoner, der normalt sørger for støjreduktionen, så man kan høre hvad der foregår omkring en.

 

Super praktisk hvis man f.eks. skal lytte med på en samtale, men stadig have et øre på hvad der foregår i dit headset.


Du kan forbinde hovedtelefonerne enten via Bluetooth eller med den medfølgende USB dongle. Både parring med min computer og min smartphone gik let og smerte frit, og jeg var hurtigt i gang med at høre musik og andet indhold.

 

Hvad med lyden på Jabra Evolve 75 headsettet
Lydkvaliteten rammer utroligt godt, og har en god fylde med en utrolig god adskillelse af lav, mellem og høje toner. For så lille et sæt var jeg specielt imponeret af den dybe og fyldige bas i lyden, som lagde en lækker bund i musikken uden at dominerer lydbilledet på bekostning af høj og mellemtonerne, som stadig var klart separerede og tydelige. Endnu et plus i bogen på deres nye trådløse headset.

 

jabra_evolve_75_headset_mic_view_tweak_dk

 

Jabra Evolve kan som tidligere omtalt  fås i 4 udgaver, en med en laderstand og en uden, og og med eller uden Skype for business certification. Ens for alle, er et mikro USB kabel, så man ikke nødvendigvis er bundet til laderstanden, der også fungerer via et alm. mikro USB stik.

 

jabra_evolve_75_headset_side_view_tweak_dk


Komforten i Jabra Evolve 75 headsettet er også rigtig god, og det kommer fra en person med ører, som ellers normalt ikke kan klare on-ear sæt ret lang tid af gangen. Jabra Evovle 75 er det første on-ear headset jeg til dato har prøvet, som ingen gener har ført med sig overhovedet, og det skal nævnes jeg har prøvet mange gennem mit profesionelle arbejdsliv. 


Støjreduktionen i office headsettet, som er en af de store salgspunker ved det nye Evolve 75 kontorheadset er effektiv. Dels klarer det trådløse headset med bluetooth faktisk ret godt at lukke forstyrrende elementer ude bare ved sit design, uden Active Noise Cancelling teknologien aktiveret, hvilket jeg var overrasket over, når man tager i betragtning, at det kun er et on-ear sæt.

 

jabra_evolve_75_headset_case_tweak_dk

 

Med den aktive støjreduktion aktiveret blev det dog endnu bedre, og selv om det naturligvis ikke lukker al lyd ude, så reduceres typiske baggrundslyde betydeligt, hvilket kan være super lækkert hvis man befinder sig i et støjende miljø, som en arbejdsplads typisk er. 

 

Vi testede naturligvis også Jabra Evolve 75 headsettet i spil, og tro det eller ej, et kontorheadset kan faktisk godt tilfredsstille gameren, når det kommer til kvaliteten i lyd. Naturligvis ikke sammenlignet med headset til gaming men skulle du trænge til en pause fra arbejdet, og kigger chefen ikke med, så kan du sagtens får en fint lydbilled ud af Evolve 75 i spil. 


Konklusion:

Nyeste skud i Evolve familien fra Jabra, er helt sikkert et lækkert kontor headset med både lækker lyd og en fantastisk komfort under brug. Den gode mikrofon sammen med den aktive støjreduktion vil helt sikkert gøre den værdsat i et kontormiljø, hvor de funktioner kan komme til at gøre en stor forskel, og kontor headsets med ANC, er uden tvivl en stærk aktør, når det handler om headsets til det professionelle segment. 


Det er bestemt et lækkert trådløst headset at have til privat brug hjemme ved computeren, men med en pris på 2600 kr. uden ladestander og knap 3100 kr. med, så er det nok noget over, hvad de fleste er klar til at betale for et headset til hjemme brug, som basalt set er udviklet til arbejdsbrug. 


Hvis jeg skulle sidde mange timer hver dag på job og evt. føre Skype eller telefonsamtaler, ville jeg dog i den grad sætte pris på et sæt som Jabra Evolve 75, der i en let pakke med gennemført design, leverer god lyd og effektiv støjreduktion, og i den sammenhæng er skal prisen naturligvis ses i et noget andet lys.

 

jabra_evolve_75_headset_wireless_view_tweak_dk

 

Godt:

  • Let og behageligt selv i længere tid
  • God byggekvalitet
  • Super lyd til både musik og andet indhold
  • God støjreduktion både med og uden den aktive del aktiveret


Knap så godt:

  • Prisen afskrækker nok til alm. privat brug

 

Conklusion:


The newest addition to the Evolve familie from Jabra is difinetly a really nice headset with both great sound and comfort during use. The good microphone along with the Active Noice Cancelation will make this headset a great addition in a processional environment.


Even though this would be nice to have at home by the private computer the price of 2600 DKK without the charging stand and around 3100 DKK with the charging stand we end up with a price that may be more that most people would be willing to pay for a headset for private use.


However if I had a job working at a computer where I needed to make skype or phone calls the Evolve 75 would be something that I would appreciate a lot with both great sound and noice reduction all in a lightweight package. This would also make the price a lot more reasonable.


Good:

  • Light and comfortable even with extended use
  • Great build quality
  • Awesome sound with music and other content
  • Active noise cancelation works great


Not so good:

  • The price might drive non professionals away

jabra_evolve_75_headset_charge_stand_tweak_dk

 


VORES PARTNERE

Synology
MSI
Cooler Master
Corsair
Olympus
AMD
Seasonic
Gigabyte