AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2015-11-27 08:32:00

Shark Zone H40 Stereo Headset


Så er det blevet tid til at lytte til noget musik, og spille nogle spil, med Sharkoons Shark Zone H40 headset. Et lækkert on-ear headset med seje lyseffekter. Lad mig fortælle dig, om lyden stemmer overens med det lækre udseende i denne artikel.

Så er det blevet tid til endnu en anmeldelse på Tweak.dk. Vi skal denne gang lytte til et headset fra Sharkoon. Headsettet hedder Shark Zone H40, og er et stereo headset i on-ear design. Udover lækkert design har headsettet også nogle fine lyseffekter, som jeg vil vise i artiklen.

 

Sharkoon logo

 

Men først skal vi pakke ud.

 

 

Inden vi lytter, skal vi kigge.

 

Headsettet er sådan set ret lækkert udført. Ørepuder og detaljer virker ret lækre, og det samme gør holdbarheden umiddelbart. Man kan desværre ikke folde ørekopperne, så de kan ligge fladt til underlaget.

 

Ørepuderne måler jeg til 5 cm i inderdiameter og omkring 7 cm i yderdiameter. Mine ører er ca. 7 cm i højden, så de kan ikke være inde i ørepuden. Hovedpuden er rimelig blød, men kunne godt være blødere. På hovedbøjlen har vi et Shark Zone logo.

 

 

Selve mikrofonarmen er lidt stiv i det, men kan godt tilpasses ens hoved og mund. Armen kører op og ned ved hjælp af en krans, som kører rundt om ørekoppen, hvilket er ret smart.

 

 

På kablet er der også en fjernbetjening, som er ret stor og klodset. Man har mikrofon on/off knappen på forsiden, og volumen kontrollen på bagsiden. Den kan ikke hænges fast på nogen måde, da der ikke er nogen clips på den. Kablet er delt op I enden af det 250 cm lange kabel. Her er der et USB stik og de to lydkabler. USB stikket er udelukkende til lyset i headsettet, og headsettet fungerer fint uden USB stikket er tilsluttet.

 

 

Du nævnte lige noget om lys i headsettet?

 

Ja, det gjorde jeg, for der er er nemlig lys i headsettet. Hver ørekop har et Sharkoon logo som kan lyse i den klassiske gule Sharkoon farve (trods billedet, har lyset samme farve som ledningen). Og så er der mikrofon armen, som også kan lyse i enden. Lyset i mikrofonarmen reagerer ydermere når du slukker og tænder for mikrofonen; så slukker og tænder lyset også.

 

 

Hvordan lyder det så?

 

Jeg har jo lyttet til lidt forskellig musik, og spillet nogle forskellige spil. Det samlede indtryk er faktisk ret godt, rent lydmæssigt.

 

Lyden:

 

Når det kommer til selve lyden i headsettet, som nok må siges at være den vigtigste del. Så lyder det faktisk ret godt. Der er god dybde i lyden, så man kan sagtens høre bassen og eksplosionerne når vi snakker om spil. Selve diskanten og mellemtonen er faktisk også i orden. Den er ikke helt så markant som jeg kunne ønske mig, men det er også meget svært at ramme alles behov. Dog er det bestemt ikke dårligt, at lytte til dette headset, men det mangler en smule detaljer.

 

Mikrofonen:

 

Jeg har lavet lidt forskellige samtaler på Skype med dette headset, både med og uden lyd i baggrunden. Støjreduktionen fungerer faktisk helt fint. Den sorterer det værste støj fra, så talen bliver nem og forståelig at høre. Det kan nok ikke blive meget bedre med dette setup vil jeg tro.

 

Komforten:

 

Når man sidder med headset så lang tid af gangen som jeg gør, er komforten super vigtig. Her kommer headsettet desværre lidt til kort. Det skal siges, at jeg bruger briller som så mange andre: derfor er komforten ekstra vigtig. Efter en times tid var jeg desværre nødt til at holde en pause, fordi headsettet klemte min brillestang så meget, at jeg blev øm på øret. Headsettet er jo et on-ear headset, så det siger jo sig selv at det klemmer ekstra meget på selve øret, i stedet for omkring øret. Hovedbøjlen var ikke noget problem; den sad rigtig godt på hovedet, og der var ikke nogen ømhed i hovedbunden.

 

Generelt:

 

Generelt synes jeg at det er et lækkert headset; man skal bare ikke bruge briller. Man kan så diskutere om det med lyseffekterne er en fordel, ulempe eller bare salgsgejl, nu man skal bruge både lydstik og et ekstra USB stik til headsettet. Det samme gælder den store fjernbetjening på kablet. Kunne man ikke have lavet fjernbetjeningen lidt mere diskret, eller måske lavet det på ørekopperne i stedet for på kablet? Det er jo et decideret computer headset, og ikke særlig praktisk at bruge på farten.

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte