AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-03-04 15:01:00

Thrustmaster Y-400Pw Wireless Gaming Headset


Thrustmaster laver en masse headsets til alverdens konsoller og computere. Denne gang skal vi kigge på deres Y-400Pw som er et trådløst stereo headset til Sony Playstation og computer. Læs min anmeldelse her og se, om dette er dit nye headset.

Thrustmaster er kendt for deres tilbehør til konsoller og computere. Det gælder også det, vi skal kigge på denne gang - nemlig deres Y-400Pw. Y-400Pw er et trådløst headset, som tilbyder stor fleksibilitet, i henhold til hvilke enheder, det kan forbindes til, samt stereo lyd. Læs her om dette er dit nye headset til din computer eller din konsol.

 

Thrustmaster logo

 

Men først skal vi lige kigge på kasse og indhold:

 

Man modtager en farverig kasse med alle de ønskede detaljer udenpå. Der er et fint billede af selve headsettet samt beskrevet alle de tekniske detaljer rundt på kassen. Indholdet er noget brugervejledning, kabler, ørepuder samt en base og en fjernbetjening. Og så er der selvfølgelig et headset.

 

 

Videre til kabelpakken:

 

Kabelpakken byder på to kabler. Et 1,5 m langt lydkabel, som man skal bruge sammen med Playstation 3, og et 1,5 m langt USB kabel som man skal bruge til opladning af headsettet. 

 

 

Og den aftagelige mikrofon:

 

Mikrofonen er en plastikarm med et 3,5 mm jack-stik i enden. Stikket er lavet, så det låser armen i en bestemt position. Armen skulle kunne justeres, men jeg synes hele tiden, den gik tilbage til udgangspositionen, da jeg prøvede.

 

 

Baseenheden:

 

Hele hjertet i dette headset er basen. Den tilslutter man simpelthen bare i en USB-port, og så spiller det. Med PS3 skal man dog huske lydkablet, som skal i lydudgangen på bagsiden, da PS3 ikke understøtter lyd ved hjælp af USB-porten. Men det bliver ikke meget nemmere.

 

 

Så til headsettet og resten af tilbehøret.

 

Den lille, trådløse fjernbetjening giver mulighed for justering af lyden i headsettet samt mikrofonen. Man kan slå mikrofonen fra og til og høre sin egen stemme i headsettet fra mikrofonen. Der er mulighed for diverse lydfunktioner, alt efter om man kører på konsol eller computer.
Der følger et par ekstra ørepuder med headsettet. Disse er i stof, og lydisolerer ikke helt så godt som dem i læder. Til gengæld er der nogen der synes, de er mere behagelige at have på. Den højre ørekop har selve ladestikket, og man kan sagtens bruge headsettet, imens det lader.

 

 

Til sidst et lille samlet galleri af headsettet. Det ser mig en smule klodset ud; ørekopperne er ret dybe og hovedbøjlen er rimelig kraftig. Udtrækket er dog i metal, men uden nogen opmærkning om, hvor meget man har trukket det ud.
Den venstre ørekop har Volumen og Bass justering ovenpå og powerknap og mikrofonstik for neden. Der er også en diode for neden, som indikerer powerstatus. 

 

 

Test:

 

Jeg har lyttet til en del forskellig musik og spillet nogle spil. Til hverdag bruger jeg et Sennheiser PC-350SE stereoheadset, men har efterhånden testet en del headsets. Alle disse tests, og mit eget headset, danner grundlag for min vurdering i testen.

 

Komforten:

 

Ørekopperne er ikke helt store nok til mine ører, så det er hvad jeg vil kalde et semi on-ear headset. Det sidder lige i yderkantern på ørerne. Udover det sidder headsettet ret godt fast på hovedet. Det ryger ikke af, selvom man bukker sig efter noget, man har tabt på gulvet, hvilket er rigtig godt.

Selve hovedbøjlen generede mig en del under min test. Jeg ved ikke, om det er fordi, det lige skal køres til, eller om det er fordi, den er lidt hård, og derfor kun støtter lige oven på hovedet og ikke følger hovedformen. Som man kan se i galleriet ovenfor, så går hovedpuden også helt lige.

Jeg prøvede også ørepuderne af stof, og der er en tydelig forskel i komfort og lydisolering. Jeg kan godt lide, at jeg kun kan høre spillet, og ikke at jeg snakker, eller at jeg trykker på mus eller tastatur, så der er læderpuderne optimale for mig. Men kan man lide at høre, hvad der sker omkring sig, eller skal man kunne høre kæreste eller forældre kalde, så er stofpuderne helt klart en fordel.

 

Lyden:

 

Jeg er ikke specielt stor fan af lyden i dette headset. Man har ikke de store justeringsmuligheder - faktisk kan man kun justere bassen. Jeg synes der mangler en del detaljer i lyden i form af diskant. Jeg er nok lidt kræsen på det område, men jeg vil meget hellere høre fjenden, når han sniger sig ind på mig med lette fodtrin, end jeg vil høre kraftige eksplosioner. Det er altsammen en smagssag. 

Bas er der rigeligt af i dette headset, så hvis man elsker det, vil man elske dette headset.

Jeg observerede hvid støj i headsettet, som jeg tror stammer fra forstærkeren eller den trådløse del i headsettet. Denne susen forsvinder dog lige så snart der kommer lidt lyd i headsettet, så det generer ikke under spil eller musik.

 

Mikrofonen:

 

Testen af mikrofonen foregik med Skype's opkaldstest. Med denne test kan man snakke med Skype's telefonsvarer, hvor man så får genspillet lyden. Jeg har testet lyden i mikrofonen med og uden støj i baggrunden, og den klarer faktisk begge dele ganske glimrende. Den optager lyden ganske fint, også selvom jeg ikke kunne justere mikrofonen til munden.

Med støj i baggrunden var mikrofonen også ret god. Den fjernede en del af støjen, så det ikke generede samtalen.

 

Skal vi ikke hoppe videre til specifikationerne.


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte