AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-02-23 11:30:00

Tt eSPORTS SHOCK 3D 7.1 Headset


Tt eSPORTS er tilbage hos Tweak.dk med endnu et produkt til anmeldelse. Denne gang er det deres SHOCK 3D 7.1 Headset vi skal kigge på. Et headset med lækre detaljer og lys i ørekopperne. Kan dette headset stå distancen mod de andre i kategorien? Læs med!

Mange kender til Thermaltake for deres Kabinetter, og dermed nok også Tt eSPORTS, deres mærke for gaming tilbehør. Denne gang skal vi lytte til et af deres headset denne serie. SHOCK 3D 7.1 er et USB headset med lækre lysdetaljer i ørekopperne. Læs anmeldelsen, og se om det står distancen i konkurrencen om dit næste headset.

 

Tt eSPORTS Logo

 

Video der fortæller (Unboxing):

 

 

Videre til de små detaljer:

 

Headsettet har et lækkert og lidt specielt kantet design. På venstre ørekop har vi nogle knapper og volumen, hvilket jeg taler mere om senere. For enden af det 2 m lange stofkabel, finder vi et guldbelagt USB stik, som sikrer en god forbindelse. Alt sammen kan pakkes pænt ned i en velour pose, når man skal til LAN med vennerne.

 

 

Ørepuderne er ret bløde, og i læder design. Bag stoffet gemmer sig en 40 mm højtaler. Hovedbøjlen har et print af Tt eSPORTS logo, og selve hovedpuden er i lækkert rødt stof.

 

 

Så er der justeringen af selve hovedbøjlen. Her er fine markeringer man kan bruge når man skal pakke headsettet sammen. Så kan man lige huske hvad de stod på, og hurtigt komme i gang igen bagefter. Stofkablet er gennemført, så det også er stofkabel der er trukket i selve headsettet.

 

 

Knapper og funktioner:

 

Når det kommer til knapper, så er der flere muligheder på venstre ørekop. Her finder vi en "3D 7.1" knap, som slår virtuel surround fra og til. Der er også en "EQ" knap, som giver mulighed for at skifte imellem nogle forudindstillede equalizer indstillinger. Til sidst har vi en rød volumenkontrol.

 

På ørekoppen er der også en fast mikrofon, som kan vippes op og ned. Den muter automatisk når man vipper i lodret position.

 

 

Softwaren:

 

Softwaren/Driveren er nem og ligetil. Der er ikke noget avanceret over den; den viser faktisk bare hvad headsettet er indstillet til. Forstået på den måde at man kan vælge hvilke omgivelser lyden skal have, samt at man kan slå surround og bassboost fra og til. Surround og Gaming Effect (EQ) kan man ligeledes skifte på knapperne på venstre ørekop.

 

Equalizeren er der faktisk kun for at vise hvordan lyden er indstillet, man kan ikke ændre noget som helst på den. Så alt er altså fast indstillet på forhånd.

 

 

Hvordan er det så i brug?

 

Sammenlignet med: Sennheiser PC-350SE.

 

Installationen:

 

Det er faktisk et stykke tid siden jeg modtog headsettet, hvor jeg så konstaterede at det ikke virkede med Windows 10. Der var ikke nogen Windows 10 drivers, og jeg skulle så finde ud af om det var en fejl, eller hvad der skulle ske. Herefter installerede jeg headsettet på en Windows 7 maskine, som jeg havde stående; så kunne jeg endelig teste det. Senere er der så kommet en Windows 10 driver, som jeg ikke har prøvet. Men jeg går ud fra at headsettet kan det samme, og driveren er magen til.

 

Hvordan med komforten:

 

Headsettet sidder faktisk ret godt på hovedet, og ørepuderne er meget bløde. Det betyder, at jeg umiddelbart ikke havde nogen gener efter flere timers brug, selvom jeg bruger briller.

 

Jeg var dog ude for, at blive øm i hovedbunden i forbindelse med hovedpuden. Det kan være jeg havde sat det lidt for stramt, men umiddelbart virkede det som om, at stoffet holdt lidt fast i mit hår når jeg sad med headsettet på. Det kan være det bare skulle have lidt tid til at tilpasse sig, og jeg til at tilvænne headsettet.

 

Er mikrofonen god?

 

Det vil jeg faktisk sige ja til.

 

Jeg har testet mikrofonen med og uden baggrundsstøj ved hjælp af Skype Opkaldstest. Mikrofonen optager fint lyden, og stemmen er klar og tydelig når man taler i den. Når det kommer til fjernelse af baggrundsstøj, så klarer mikrofonen også opgaven fint. Jeg testede med ret høj baggrundsstøj, og mikrofonen formåede at fjerne det meste, så stemmen var nem at forstå.

 

7.1 Surround?

 

Jeg kunne desværre ikke fornemme den virtuelle surround. Højre og venstre side kunne jeg fint høre, men ikke for og bag, som man ellers skulle kunne. Jeg kunne godt høre at der kom noget mere rumklang i lyden, men ikke hvilken retning den kom fra. Derudover blev lyden lidt metallisk, når man slog surround til, hvilket ikke lød så godt.

 

Equalizer indstilling og Omgivelsessimulering:

 

Equalizeren har flere forskellige indstillinger, som fremhæver de forskellige toneområder. Det fungerer faktisk ret fint, og de forskellige indstillinger er nogenlunde tilpasset til de angivne spil. Jeg har testet i flere forskellige spil, og det fungerede rimeligt godt.

 

Med hensyn til simulering af omgivelser, så synes jeg ikke det var nogen succes. Lyden blev igen lidt metallisk og lød ikke særlig godt, så det vil jeg umiddelbart ikke anbefale man bruger.

 

Hvordan er grundlyden?

 

Når man nu slår alt 'gejl' fra, og kører med grundlyden, så lyder headsettet faktisk ikke helt tosset. Der mangler noget diskant og detaljer; men udover det, er lyden faktisk ok god. Der er godt slag i bassen, og det er meget sjældent at man får begge dele på samme tid; altså detaljer fra diskanten sammen med dunkende bas. Driveren har mulighed for noget BassBoost, men man skal godt nok være bashungrende, hvis man slår det til.

 

Lys:

 

På siden af hver ørekop, er der et lysende Tt eSPORTS logo. Det toner ind og ud stille og roligt, og ser faktisk ret sejt ud. Man har dog ikke mulighed for at justere for eller slukke dette lys; det tænder så snart man sætter headsettet til og computeren er tændt.

 

Lys


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte