AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-04-22 10:26:00

Antec Kühler H1200 Pro CPU køler


Antec har sendt os deres store udgave af deres nye Kühler Pro serie, så vi kan tage et kig på den og se hvor god den er. Det er en 240 mm radiator med 2 stk. 120 mm blæsere til. Læse her i anmeldelsen, om dette er din nye køler.

Så er Antec ude med nye produkter i deres kølerserie. I denne anmeldelse skal vi kigge på deres nye Kühler H1200Pro. Det er en 240 mm stor radiatorkøler, som har to tilhørende blæsere med.  Se her hvordan denne køler klarer sig, i forhold til de andre vandkølere jeg har anmeldt.

 

Antec logo

 

 

Men lad os da lige se kassen, og hvad den indeholder.

 

Kassen er fyldt med nydelige illustrationer af produktet, samt specifikationer på hvad de forskellige enheder yder og hvad størrelse de har. Inde i kassen finder vi foruden selve køleren, to styks blæsere, brugervejledning, monteringsbeslag samt kølepasta og en PWM fordeler.

 

 

Lad os tage et kig på selve køleren.

 

Køleren har hårde plastikslanger, som gør at de ikke knækker sammen når man bukker dem. På pumpehovedet er der et ganske nydeligt ANTEC logo, som lyser op når der kommer spænding på (det viser jeg senere). Selve kølefladen er planslebet på en CNC maskine så den skaber god kontakt til ens CPU.

 

 

Selve radiatoren er umiddelbart en standard radiator med slangeformet riller imellem rørene. Dog har Antec valgt at sætte ender på køleren, så den bliver lidt mere nydelig at kigge på. Det hele forsynes fra et SATA power stik, hvor der er trukket et RPM stik ud, så man kan følge omdrejningerne på pumpen ved hjælp af et blæserstik på bundkortet.

 

 

Så er der de to medfølgende blæsere. De har gennemsigtige frostede vinger, og 4 dioder rundt i rammen. Dioderne er blå, hvilket jeg viser lidt senere. Blæserne er PWM blæsere og har ikke nogen vibrationsdæmpning i hjørnerne. Det er dog heller ikke sikkert der er behov for det, da de jo fikseres på radiator eller kabinet.

 

 

Så er det blevet tid til hardwaremontage.

 

Monteringen går som en drøm. Beslagene er lavet meget simple; der er ikke så meget fidus i det. Man monterer nogle gevindbøsninger i bagbeslaget, som man så stikker igennem hullerne i bundkortet. Herefter monterer man pumpehovedet med fingerskruer. Og det hele spændes godt efter med en skruetrækker. Mere simpelt bliver det ikke.

 

 

Lad os kigge på lyset inden vi tester.

 

Blæseren og pumpehovedet har som nævnt tidligere indbygget lys. Lyset er blåt i begge dele, og det ser ganske nydeligt ud; det er ikke for kraftigt, men lige tilpas. Jeg kunne dog godt havde tænkt mig, at man enten kunne slukke for lyset, eller skifte farve på det. Blåt lys bliver ikke brugt så meget mere, og folk er begyndt at bruge alle mulige andre farver i stedet for.

 

 

Så er det tid til benchmark.

 

Så skal der testes, så lad os tænde op for systemet og komme i gang med nogle benchmarks.


Hardware:

Processor: Intel i7 4770K (TDP - 84 Watt)
Bundkort: ASrock Z97M Pro 4
RAM: Corsair Vengeance 2 x 4 GB 1600 MHz

Software:

Benchmark: OCCT
Log: HWiNFO64

Procedure:

Jeg har sat testen op således at jeg først har sat OCCT til at køre i 10 minutter ved den givne hastighed for at varme hele systemet op. Derefter kører det videre i 2 minutter, hvor jeg aflæser temperaturene i HWiNFO64. HWiNFO64 angiver så gennemsnitstemperaturen over de 2 minutter, og det er så denne temperatur at jeg endeligt har brugt.

 

Resultatet er udmålt i deltatemperaturer; det vil sige, at jeg har trukket rumtemperaturen fra for at vise den egentlige temperatur i processoren.

 

Køleevnen:

 

Som man kan se på mine grafer, som viser de 10 sidste kølere jeg har testet. Så kan man jo godt se, at denne køler ligger i toppen. Den yder faktisk rigtig godt, hvilket jeg også forventede. Antec har valgt at kalde denne køler for Pro, hvilket jeg også mener den er.

 

Støjen:

 

Støjen fra pumpen kan man godt glemme at lytte efter, for der er så godt som ingen; hvilket er rigtig godt. Pumpen kører omkring 3000 RPM, så det er dejligt at man ikke får støj ved den frekvens.

 

Når det gælder blæserne, ja, så kan man jo godt høre dem. Jeg ville lyve hvis jeg sagde andet. Det er dog ikke blæserne der larmer, men luften der bliver trykket igennem radiatoren også kaldet vindstøj. Der er ingen vingefrekvens at tyde, det er konstant. Man kan ikke få det mere støjsvagt end dette. Det er så lydløst som det kan blive for denne type køler.

 

 

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte