AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-04-01 08:24:00

Antec Kühler H600 Pro CPU køler


Antec har udgivet nye versioner i Deres anmelderroste Kühler serie. Vi skal i denne anmeldelse kigge på den lille model H600 Pro, men De har også udgivet en H1200 Pro som vi kigger på senere. Men lad os se hvordan denne nye køler yder, larmer og ikke mindst koster.

Antec har været på markedet meget længe, og de ved faktisk godt hvad de laver når det gælder kabinetter og kølere. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres nye Kühler H600 Pro, som vi lige har fået ind af døren. Læs her om dette er din nye AIO køler til dit system.

 

Antec logo

 

 

Først skal vi lige have et overblik over produktet.

 

Køleren ankommer i en fin kasse med gode illustrationer samt alle specifikationer udenpå. Inde i kassen finder vi selve køleren, beslag til stort set alle sokler og en blæser samt vejledning.

 

 

 

Blæseren.

 

Lad mig starte med at vise dig blæseren. Det er en 120 mm blæser som kører fra 600 til 1800 RPM. Der er ikke angivet noget modelnummer på selve blæseren, men jeg angiver specifikationerne på næste side. Blæseren har frosted klare vinger, og indbygget blå LED lys. Det er en PWM blæser, og den har umiddelbart ikke nogen vibrationsdæmpning.

 

 

Radiator og pumpe.

 

Så har vi selve radiatoren. Den ser umiddelbart ret standard ud, dog har Antec valgt at sætte firkantede ender på den, hvilket pynter en del i forhold til en standard radiator; det ser lidt mere færdigt ud på den måde.

 

Pumpehovedet er firkantet, og har et Antec logo på toppen. Logoet lyser op når køleren tændes. Imellem radiator og pumpe er der 315 mm hårde plastslanger, så man slipper for at de knækker/kincher, så de lukker for flowet indeni.

 

Selve kølefladen på pumpehovedet er i kobber og poleret ret fint, så den skal nok sørge for god kontakt til din CPU. Pumpen forsynes fra et SATA power stik, men der er RPM udlæsning ved hjælp af et 3polet blæserstik, så man ved den kører rundt.

 

 

Hardwaremontage.

 

Så er det blevet tid til at montere køleren, og det går som en drøm. Beslagene er lavet meget simple, og der er ikke så meget fidus i det. Man monterer nogle gevindbøsninger i bagbeslaget, som man så stikker igennem hullerne i bundkortet. Derefter monterer man pumpehovedet med fingerskruer. Det hele spændes så til sidst godt efter med en skruetrækker. Mere simpelt bliver det ikke.

 

 

Lyseffekterne.

 

Blæseren og pumpehovedet har som nævnt tidligere indbygget lys. Der er et fint blåt lys i begge dele, og det ser jo ganske nydeligt ud. Ikke for kraftigt, men lige tilpas.

 

Jeg kunne godt have tænkt mig, at man enten kunne slukke for lyset, eller skifte farve på det. Blåt lys bliver ikke brugt så meget mere; folk er begyndt at bruge alle mulige andre farver i stedet for.

 

 

Benchmark.

 

Så skal der testes, så lad os tænde op for systemet og begynde nogle benchmarks.


Hardware:

Processor: Intel i7 4770K (TDP - 84 Watt)
Bundkort: ASrock Z97M Pro 4
RAM: Corsair Vengeance 2 x 4 GB 1600 MHz

Software:

Benchmark: OCCT
Log: HWiNFO64

Procedure:

Jeg har sat testen op således at jeg først har sat OCCT til at køre i 10 minutter ved den givne hastighed for at varme hele systemet op. Derefter kører det videre i 2 minutter, hvor jeg aflæser temperaturene i HWiNFO64. HWiNFO64 angiver så gennemsnitstemperaturen over de 2 minutter, og det er så denne temperatur at jeg endeligt har brugt.

 

Resultatet er udmålt i deltatemperaturer; det vil sige, at jeg har trukket rumtemperaturen fra for at vise den egentlige temperatur i processoren.

 

Køleevnen:

 

Antec har navngivet denne køler som en Professionel køler. Det forstår jeg både som om at den holder rigtig længe uden at gå i stykker, men også at den yder rigtig godt, hvilket jeg jo må sige at den gør. Den yder som modeller der er fysisk større, hvilket er rigtig godt.

 

Støjen:

 

Pumpe og blæser i dette sæt er så godt som frie for støj. Pumpen larmede slet ikke, og jeg bemærkede ikke luft i systemet, som man ellers nogen gange kan høre.  Blæseren larmede heller ikke - ikke engang under den største overclock. Det er et rigtig godt sæt det her.

 

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte