AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2015-12-14 07:17:00

NZXT GRID+ v2 Digital Fan Controller


NZXT er blandt andet kendt for kabinetter, strømforsyninger og kølere, og nu er producenten klar med deres helt egen digitale blæserstyring kaldet GRID+ v2, som Tweak.dk naturligvis er klar med en test af. 

Denne gang skal vi kigge nærmere på en blæserstyring fra NZXT. De har valgt at lave en ny udgave af deres GRID styring, og kalder den forståeligt nok GRID+ v2. Det er en 6 kanals blæserstyring som programmeres ved hjælp af deres CAM software. Se produktet og læs om dets egenskaber her i anmeldelsen.

 

NZXT logo

 

 

Jeg har lavet en unboxing video:

 

 

Lad os kigge nærmere på den.

 

Selve boksen er en lille kasse på sølle 73 mm x 73 mm og kun 18 mm i højden, hvilket gør det muligt at finde plads til controlleren i stort set alle kabinetter; selv bag bagpladen. På toppen har vi et fint GRID+ logo og en power diode.

 

 

 

GRID top

 

Som vi så i videoen, har controlleren et mikro USB stik til programmering af selve controlleren, samt et DC stik til at give den strøm med. På hver side af boksen har vi 3 blæserstik, så vi har altså 6 kanaler i alt. Modsat USB og DC stik, er der lufthuller, så den kan komme af med varmen. Der kan jo sættes blæsere til controlleren med et samlet forbrug på 30 W, hvilket er en god slat. Det giver varme, og det skal jo kunne komme ud.

 

 

Lad os forbinde den:

 

Jeg har prøvet at forbinde boksen, og da denne boks udelukkende er software baseret, er der ikke meget at fortælle. Dioden begynder at lyse, når man har forbundet boksen til bundkortet og forsyningen; ganske simpelt. Man kan vælge, om man vil bruge fordeler stikkene som følger med GRID+, eller om man vil forbinde blæserne direkte til boksen.

 

connection

 

 

Gennemgang af softwaren:

 

NZXT har lavet softwaren CAM, som styrer alle deres produkter. Ikke nok med det, så overvåger det tilstanden på din computer, og viser det i fine grafer og tal. Et glimrende stykke værktøj, som desværre stadig har lidt mangler efter min mening.

 

Når man har tilsluttet GRID+, og CAM har fundet den, får man et hurtigt overblik på forsiden af CAM (Dashboard). Her fortælles omdrejninger og effektforbrug af den valgte kanal, samt hvad profil den kører med.

 

Oppe for oven på CAM, kan man så vælge fanebladet GRID+. Herinde kan man justere alle kanalerne separat. Jeg har kun sat en enkelt blæser til, så det er kun den ene kanal der er aktiv. For at redigere kanalen, skal man vælge 'Change fan modes' oppe til højre, da den første side bare er en oversigt over kanalerne samt deres forbrug og RPM.

 

Når man trykker på knappen, får man igen en oversigt over de forskellige kanaler, og man kan nu ændre dem. Der er lavet nogle forskellige profiler fra starten, men man kan hurtigt og nemt lave sine egne. Når man laver en ny profil, rykker man bare rundt på prikkerne. På den måde justerer man hastigheden på blæseren i forhold til temperaturen på enten GPU eller CPU. Nemt og ligetil.

 

 

Hvordan gik testen?

 

Alt i alt har NZXT lavet et ret fedt produkt, hvor man kan justere alle sine blæsere i kabinettet. Softwaren CAM er nem at bruge, men den har generelt lidt fejl og mangler efter min mening. De vil gerne lave en software som dækker alle muligheder for overvågning af computeren, men De giver ikke mulighed for tilpasning af grafer. Man kan ikke maksimere hele vinduet; det er låst i størrelsen, og generelt er der småting over hele linjen. Ideen derimod er super god, og hvis De får bugt med alle børnesygdommene, er jeg sikker på at CAM nok skal blive super godt.

 

Med hensyn til selve blæserstyringen, så undrer jeg mig lidt over, at man vælger at lave en blæserstyring med 6 kanaler, men at man kun levere 2 fordeler kabler med til den. Det er måske lige i underkanten, når nu der er 6 kanaler og hele 30 Watt at tage af.

 

Så er der problemet med, at den ikke understøtter PWM blæsere. Den kan selvfølgeligt godt styre en PWM blæser, den gør det bare på spændingen i stedet for digitalt. Det er lidt en skam, da det godt kan give lidt begrænsninger i forhold til at bruge blæsere med lys i. En PWM blæser får jo konstant 12 V og styres så på en 3. ledning, hvilket giver mulighed for at have fuld spænding til lyset. Det får man ikke med denne blæserstyring, og det er lidt en skam, nu man har muligheden, og alle stik faktisk er PWM stik på styringen.

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte