Watercool HTSF2 LTX radiator

Tiden er kommet til endnu et kig på et produkt i kølings segmentet, og denne gang fra velkendte Watercool. Denne gang handler det om deres Watercool HTSF2 LTX. Watercool der står bag blandt andet HeatKiller køleblokkene har lavet mange gode produkter, og dette er sikkert endnu et produkt i rækker af gode solide produkter fra denne producent.

I min søgen efter så kold en computer, som muligt, er det blevet tid til at kigge nærmere på en radiator, fra producenten Watercool. Navnet lyder måske ikke så velkendt, men det er Watercool der står bag blandt andet HeatKiller køleblokkene, hvilket gerne skulle få en klokke til, at ringe, for dem med hang til vandkøling. Radiatoren her, er dog noget anderledes end de fleste andre radiatorer. Hvorfor kigger jeg nærmere på i denne test.

 

 


Som altid, forventer jeg ikke det helt vilde tilbehør til radiatoren. Dette både i kraft af, at dens emballage udelukkende består af bobleplast, hvilket selvfølgelig sætter sine begrænsninger.



Indhold i pakken

• 12 x M3x30mm skruer
• Installationsvejledning

 

Så der er altså kun hvad man skal bruge, for at installere et sæt blæsere i enten push eller pull konfiguration. Dette var dog også forventeligt grundet indpakningen. Et sæt skruer mere, så man kunne installere blæsere i push’n’pull, havde dog været rigtigt rart at se.


Specifikationer
Så er det tid til, at kigge lidt nærmere på specifikationerne på dyret.

• Materiale på heat exchanger: Copper (rør) og Aluminium (finner)
• Materiale på kroppen: blankpoleret rustfrit stål
• Dimensioner (L x B x H): 410 x 130 x 50
• Vægt: 1550g
• Tryktestet: 5 bar
• Gevind: 2 x G1/4” (DIN ISO 228-1)



Som du kan se, ud fra specifikationerne er selve røret hvori vandet løber, lavet i kobber, og finnerne i aluminium. Dette er den mest normale måde at lave en radiator på. Men her ophøre sammenligningerne også. Radiatorens skal er nemlig lavet i blankpoleret rustfrit stål, og ser brandgodt ud. Dette mærkes selvfølgelig også på vægten, der siger 1550g.


Selve radiatoren
Men lad os lige kigge lidt nærmere på radiatoren, og se lidt nærmere på hvordan den skiller sig ud.



Først har du lige her et ”glamour shot” af radiatoren. Og som nævnt, ser den altså brandgodt ud. En anden rigtigt god ting ved denne finish er, at den er næsten umulig at ridse. Så du behøver altså ikke være bange for, at ridse den når du installere den i dit kabinet.



Lige et lille skud af bagenden af radiatoren. Her kan du virkelig se hvor blank radiatoren er, og i venstre hjørne kan du se produktnavnet, som er laserridset ind i. Det ser virkelig godt ud.

 


Og her er så det eneste, der ikke ser super godt ud på radiatoren. Nemlig dens G1/4” tilslutninger. Det kunne godt have været lavet på en pænere måde. Men tit og ofte bliver denne del af radiatoren, alligevel gemt væk, så det er ikke jordent undergang.



Og så til det der virkelig får radiatoren til at skille sig ud; finne designet samt kanal designet. Som du kan se, løber finnerne over hele radiatoren bredde, hvilket man normalt ikke ser. Finnerne er derefter loddet på selve vandkanalen, som også er meget anderledes end normalt. Det er nemlig et decideret rør, og ikke et ”sammenklemt rør”, som man ser på alle andre radiatorer.

 

Dette giver et meget bedre flow gennem radiatoren, og sørger for et generelt bedre flow i hele systemet, hvilket så igen kan gå hen og betyde et performanceboost. FPI’en på radiatoren er ikke oplyst fra Watercools side, men ifølge mine målinger ligger den på ca. 10FPI, hvilket gør den optimeret til low RPM blæsere.

Vores partnere