AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-03-15 09:35:00

SilverStone RAVEN RVZ02 mITX kabinet


SilverStone har lanceret et nyt kabinet i deres anmelderroste Raven serie. Denne gang skal vi kigge på et meget kompakt, men dog funktionsrigt kabinet. Det er et mITX kabinet med mulighed for hele 3 drev samt optisk drev og full size grafikkort. Alt dette pakket ned på sølle 12 liter. Læs her hvordan De har klaret det.

Så er det blevet tid til, at kigge på et SilverStone produkt. Vi skal denne gang kigge på et af deres Raven mITX kabintter, som de for nyligt har lanceret. Jeg har modtaget kabinettet i sort, men den laves også i en udgave med vindue, som I kan læse mere om via af produktlinket til sidst i anmeldelsen. Udover det, har dette kabinet gode muligheder for køling af komponenterne samt god support for store grafikkort og SFX-L PSU. Læs her, om dette er dit nye kabinet.

 

SilverStone Raven logo

 

 

Lad os lige kigge på hvad man får når man køber kabinettet.

 

Kassen man modtager er med flot tryk udenpå. Der er beskrevet alle specifikationer, og begge modeller er vist på kassen. Når man åbner kassen, ser man at kabinettet er pakket fint ind i flamingo og en stofpose. Så der er god beskyttelse imod tryk og ridser.

 

 

Tilbehøret.

 

Inde i kabinettet finder jeg en kasse med tilbehør. Der er foruden brugervejledningen en holder til at stille kabinettet på højkant. Der er et støttebeslag til lange strømforsyninger, en front til et optisk drev samt en holder til de store grafikkort. Udover det, er der en PCIe Riser, så man kan montere sit grafikkort i vinklen som kabinettet kræver, og et par poser med gummifødder og skruer samt strips. Alt i alt en fin pakke med tilbehør, så man ikke mangler noget, lige meget hvilket hardware man monterer i kabinettet.

 

 

Lad mig give dig et overblik over kabinettet.

 

Kabinettet fylder ikke meget med sine knap 9 cm i bredden og 38x37 cm på de andre leder; sammenlagt 12 liter i alt. Som man kan se, er støvfiltrene udvendige, så man skal ikke åbne kabinettet for, at rense filtrene, hvilket er ret lækkert.

Kabinettet har et ret typisk Raven udseende, med det kantede design, hvilket ser ret sejt ud.

 

 

Hvis man skal bruge stikkene i fronten, glider man simpelthen bare SilverStone logoet ned. Inde bag klappen finder man nogle USB 3.0 porte samt lyd ud/ind. Det er måske ikke så tit man bruger de ting i fronten, så det er meget smart man kan gemme dem lidt væk.

 

Power og reset knapperne sidder nede i bunden af kabinettet i hvert sit hjørne gemt godt af vejen. Så kommer man heller ikke til at tage fejl på nogen måde.

 

 

Siderne tages af på en lidt sjov måde, da hver side går rundt om kabinettet. Men det gør, at man kan tage siden af, selvom kabinettet står i de lodrette holdere, hvilket er ret smart.

 

Støvfilteret tages nemt af, og der er et meget finmasket net på bagsiden af filteret, som fanger selv de mindste nullermænd. Det burde holde kabinettet så godt som støvfrit.

 

 

Når man lige kigger på kabinettet, ser det ret sjovt ud, med den måde SilverStone har valgt at bygge det op på indvendigt. Men det er faktisk ret snedigt, hvilket jeg forklarer når jeg monterer hardwaren.

 

I kabinettet er der stort set ikke nogen begrænsninger. Det skulle lige være i forhold til CPU kølerhøjden, som kun kan være 58 mm. Så dette kabinet er ikke ment som det store overclocker kabinet, men det kan køre med nogle rimelige kølere, som kan køre standard clock, eller måske overclock af noget i3 eller anden low-end CPU.

 

Der er plads til en SFX-L PSU og 2x2,5" drev som standard. Hvis man ikke bruger et langt grafikkort, kan man faktisk montere yderligere en disk, men det viser jeg ligeledes under hardwaremontagen.

 

 

Nu har jeg snakket en del om hardwaremontage, så skal vi ikke komme i gang med det.

 

Selve hardwaremontagen gik faktisk som en drøm, hvilket man måske ikke ville tro med et kabinet i denne form. Der er rigeligt med plads i kabinettet, og det virker som om, at SilverStone har tænkt over, at der også skal være plads til kablerne.

 

Jeg har monteret en SFX PSU, og der er rigeligt med plads til både den og kablerne. En SFX-L vil nok skrumpe den plads ekstra meget ind, så kan det være det bliver lidt mere kringlet at få plads til kablerne.

 

 

Monteringen af grafikkortet kunne ikke være meget nemmere. Riserkortet kan skrues fast når bundkortet er monteret, og så samler man det bare igennem hullet i kabinettet. Bag mit GTX 550ti grafikkort er der rigeligt med plads, og når man har sådan et lille grafikkort, kan man faktisk montere et 2,5/3,5" drev bagved, da SilverStone har lavet huller til dettei kabinettet. Hullerne man kan se under grafikkortet ved yderkanten af kabinettet.

 

 

Her på bagsiden kan man også se, at der er god plads til at montere CPU køleren, efter man har monteret bundkortet. Det er ret lækkert. Strømforsyningen kan trække frisk luft herommefra.

 

Selve drevene monteres i de faste skuffer. De glides simpelthen bare ind i holderen, som holder ret godt fast på dem. Derefter klikkes de ned på plads, hvor et stop sørger for, at drevene slet ikke rykker sig mere. Det er et ganske udemærket system SilverStone har lavet.

 

 

Lyseffekter.

 

Kabinettet har lidt lys i fronten, som viser power og drevaktivitet. Der er gult lys, som viser power, og det røde viser drevaktivitet. Det ser ret fedt ud.

 

 

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte