AUTHOR : Jan Blaszkevizc
PUBLISHED : 2016-11-19 11:26:00

be quiet! DARK BASE PRO 900 - ORANGE


be quiet! kan andet end at lave lækre strømforsyninger og kølere. Selvom der ikke er særlig mange endnu, producerer de nemlig også kabinetter. Med deres nye be quiet! DARK BASE PRO 900 ORANGE, som ud over at være en Full Tower ATX kabinet - også viser de at de mener det alvorligt og tør gå forrest. Læs med når vi tager et nærmere kig på det nyeste kabinet fra be quiet! med deres be quiet! DARK BASE PRO 900 ORANGE, og ser hvad de har gjort for at skille sig ud fra mængden inden for computer kabinetter!

be quiet! er nok mest kendte for deres lækre strømforsyninger og CPU-kølere, men der har da også sneget sig et computerkabinet eller to ud af fabrikken igennem tiden. Nu mener be quiet! det dog alvorligt og ønsker sig for alvor bemærket som en seriøs kabinet producent, med lanceringen af deres Dark Base PRO 900 Full Tower PC kabinet. Dette kabinet tilbyder nemlig unikke features, og naturligvis også alt det ”normale” du kan forvente af et highend kabinet i big tower klassen. Jeg vil ikke røbe mere her, men håber jeg har fanget din opmærksomhed – lad os komme i gang, og smide Dark Base PRO 900 PC kabinettet en tur på testbænken, og tilbyde jer en lækker test af kabinettet

 

tweak_dk_Be_Quiet_gamer_kabinet_Dark_Base_PRO_900_Big_Tower_RGB_LED_Galleri_1

 

 

Husk ALTID at tage en tur forbi PriceRunner.dk inden dit næste hardware køb – det kunne være du kunne spare lidt penge der kunne bruges på noget andet gear!

 

Pricerunner

 

Specifikationer og features

Vi har taget en tur forbi be quiet!´s hjemmeside og fundet lidt tal guf til jer, i form af nogle specifikationer og features listet op herunder.

 • Dimensioner: 577 x 243 x 585 mm
 • Vægt: 14,39 Kg
 • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, XL-ATX og E-ATX
 • Farvekombinationer: Orange/sort, Sølv/sort og Sort/sort
 • Materialer: ABS, Aluminium, Metal og Glas
 • Frontpanel: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0 og lyd ind/ud
 • PCI-slots: 8
 • Blæserpladser: 10
 • Trådløs lade station: Ja på toppen
 • RGB LED lys: Ja to strips inkluderet
 • Maksimal CPU-køler højde: 185 mm
 • Maksimal grafikkort længde: 323 mm (472 mm uden HDD burer)
 • Maksimal PSU længde: 150 mm (284 mm uden bundmonteret blæser)

Drevpladser:

 • 5,25”: To stk
 • 3,5”: Syv stk
 • 2,5”: Femten stk

Blæser support:

 • Front: Op til 3x140 mm
 • Toppen: Op til 3x140 mm / 1x180 mm
 • Bunden: Op til 2x140 mm
 • Bagenden: Op til 1x140 mm

Radiator support:

 • Front: Op til 420 mm
 • Toppen: Op til 420 mm
 • Bunden: Op til 280 mm
 • Bagenden: Op til 140 mm

Billeder lånt af www.bequiet.com 

 

Lad os kigge på be quiet! Dark Base PRO 900 -Test af kabinet
Med alt det tekniske af vejen, kan vi nu tage det første kig på selve kabinettet. Som vi kan se på billederne herunder, har vi modtaget den orange/sorte udgave af kabinettet. På den venstre side finder vi det store panel i hærdet glas, mens den højre har en blank flade med et be quiet! logo på et cover. Dette cover kan faktisk skubbes lidt ud, og der kan monteres blæsere på bagsiden – mere om dette senere.

 

 

På toppen af kabinettet, finder vi i bagenden et lille område med ventilation. På mange kabinetter ser vi en helt åben top, men altså ikke her. Eftersom at der er support for op til en 420 mm radiator i toppen, kan jeg godt være i tvivl om hvor vidt den kan komme af med luften?
Hvis vi springer til den modsatte ende mødes vi af frontpanelet, bestående af: 2x USB 3.0, lyd ind/ud, power og reset knap, samt 2x USB 2.0 porte. Oppe bag frontpanelet er der en firkant, som faktisk er en trådløs lade station for sin smartphone – hvis den altså måtte understøtte dette. Mega fed feature!

 

 

Vi bliver i fronten og åbner den store låge, som har støjreducerende materiale monteret. Herinde mødes vi af et stort støvfilter, som dækker de to præmonterede 140 mm SilentWings blæsere. Øverst finder vi plads til to 5,25” drev, samt indbygget fan-controller og lyskontakt til de inkluderede LED strips, som vi vender tilbage til.
I den modsatte ende, nærmere betegnet bagenden finder vi et lidt anderledes layout end vi er vant til. Hvis vi starter i toppen, finder vi her hullet til bundkortets I/O panel, en 140 mm blæser og derunder otte PCI-slots. Men det er helt nede i bunden at det ikke er helt som det plejer. Hvor der normalt er et hul til at montere strømforsyningen, finder vi nu et gitter, samt strømstik og power knap – ganske som bag på en strømforsyning hmm… Vi finder ud af hvorfor når vi fortsætter ind i kabinettet.

 

 

Det venstre sidepanel som er i hærdet glas, er fastgjort med fire tommelskruer i siden, mens det højre panel har to i bagenden. Med panelerne afmonteret, tager vi lige et hurtigt kig på det højre inden vi går ind i kabinettet. Vi startede med at nævne at der kunne monteres blæsere på den højre side, og vi kan nu se hvordan. Jeg kan dog ikke se hvilken effekt det skulle have, men det er een anden side af sagen. Ganske som på frontlågen, er højre sidepanel også udstyret med støjreducerende materiale.

 

 

Med begge sidepanelerne af vejen, kan vi nu tage det første kig indenfor i kabinettet. Som vi kan se herunder, går de orange farver igen i gummien der dækker kabelførings hullerne, samt omkring harddisk burene. Hvis vi starter vores tur inde i kabinettet i bagenden, kan vi nu se at strømforsyningen faktisk skal monteres inden for. Dette skyldes det unikke layout som be quiet! har designet, som gør det muligt at vende hele kabinettet om, inden i – mere om dette senere.
I fronten vinder vi intet mindre end syv svævende harddisk skuffer, som hver kan huse en 3,5” disk plus to 2,5” - ja du læste rigtig. Disse er naturligvis alle sammen modulære således at du kun behøver at have dem monteret som du skal bruge.

 

 

Et nærmere kig på bunden og det lidt anderledes design hernede. Hvis du afmonterer de nederste harddisk skuffer og ikke benytter en strømforsyning der er super lang. Kan du faktisk montere en 280 mm radiator her nede også. Hvis dette ikke skulle være nok for dig, kan du også montere op til en 420 mm radiator i toppen, og det samme i fronten, hvis 5,25” holderne afmonteres!

 

 

Det øverste panel er fremstillet i lækker aluminium, og kan naturligvis også afmonteres. Som alle de andre paneler og dele i kabinettet, er dette panel naturligvis også udstyret med støjreducerende materiale.

 

 

Vi tager turen videre til bagsiden på kabinettet, hvor vi mødes af synet nedenfor. Hver af de syv svævende harddisk skuffer er fastgjort med tre tommelskruer – be quiet! mener det seriøst. Bag bundkortet finder vi også et lille print, som er den indbyggede fan-HUB, som også har PWM kontrol. Ved siden af denne er der også plads til endnu en 2,5” harddisk – har du regnet ud hvor mange der kan monteres? Svaret er 15 (!) SSD´er.

 

 

Inden vi når til monteringen af vores hardware, tager vi lige et hurtigt kig på en af de mest unikke features som dette kabinet kommer med – nemlig det modulære design indenfor. Ikke nok med at du kan afmontere hele bundkortpladen/bagenden som vi har gjort det herunder, men du kan også afmontere den forreste del som holder alle harddiskene. På den måde kan du faktisk vende hele kabinettet om inde i sig selv, således at du kan se din hardware fra højre side, i stedet for den venstre hvis dette er mere dig – dog vender dit hardware så på hovedet. Det er ikke noget jeg har set i et kabinet før, hvilket gør Dark Base PRO 900 helt sin egen. Manualen har dog lidt fejl og gør det ikke helt klart hvordan og hvorledes det foregår.

 

 

Montering af hardwaren i be quiet! DARK BASE PRO 900 kabinettet
Jeg samlede kabinettet igen, tilbage til standard opsætningen og gik i gang med at finde hardwaren frem. Inden vi smækker dette i, tager vi dog lige et hurtigt kig på det medfølgende tilbehør, da der faktisk er en del. Tilbehøret består af følgende:

 • Diverse skruer fordelt i poser
 • Ekstra kabelførings gummi
 • Velcro strips
 • To RGB LED stænger
 • Beslag til vandkølings pumpe

For en gangs skyld skal du både bruge skruetrækker og skruer, hvad enten du vil montere 3,5” eller 2,5” harddiske. Dette gør ikke noget i min optik, da du jo alligevel har den ved hånden når du bygger.

 

 

Monteringen af hardwaren i be quiet! DARK BASE PRO 900 gik smertefrit og tog ikke mange minutter. Der er rigtig god plads at arbejde på inde i kabinettet – både på for- og bagside. Der er rigtig god plads til at trække kabler, og hullerne til formålet har et godt layout.

 

 

Med ATX bundkort og to grafikkort monteret, er der stadig masser af plads at lege med inde i kabinettet. be quiet! oplyser at CPU-kølere maksimalt må være 185 mm i højden, hvilket også gør sig gældende for grafikkort. Dette betyder at du kan montere stort set alle luftkølere på markedet, og at store grafikkort med custom print kan være der uden problemer.

 

 

Som det kan ses nedenfor, er strømforsyningen monteret inde i selve be quiet! DARK BASE PRO 900, hvilket faktisk ser lidt spøjst ud. Men det er et krav, på grund af det modulære layout hvor alt kan vendes. Det kan godt være det bare er mig, men jeg syntes at det inkluderede strømkabel er til den tynde side, kontra hvad man normalt får med til sin strømforsyning – ikke at det har noget at sige nødvendigvis.
I toppen er der fint med plads, således at du kan montere blæsere eller radiator efter ønske.

 

 

Inden vi springer til konklusionen, runder vi lige af med fire hurtige billede af den ene af de to inkluderede LED strips. På den ene var den midterste diode dog død, hvilket var lidt øv – bedre kvalitetskontrol, eller måske vi bare var uheldige? lad os tro det sidste…

 

 

Med en pris på knap 1700,- DKK i skrivende stund, er Dark Base PRO 900, bestemt ikke et billigt kabinet. Men holder man alle de unikke features som der tilbydes op imod prisen, er det lige før jeg vil sige at man kan gøre sig en god handel. Trådløs ladning af din smartphone, unikt design inde i kabinettet som kan spejlvendes og meget, meget mere. Selvom prisen er høj, vil jeg mene at den er fair.

 

Hvis du ønsker alle detaljerne fra be quiet! selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret herunder der sender dig direkte til siden.

 

tweak_dk_Be_Quiet_gamer_kabinet_Dark_Base_PRO_900_Big_Tower_RGB_LED_Galleri_1

 

Konklusion
De tidligere PC kabinetter fra be quiet! har alle haft en ting til fælles – de har fulgt med markedet, og kun tilbudt hvad der var ”in” på det givende tidspunkt. Med Dark Base PRO 900 tager be quiet! skridtet videre og viser at de også tør at gå forrest når det kommer til nytænkning. Jeg har personligt aldrig set et computer kabinet som kan total spejlvendes, og vendes på hoved – inden i vel og mærke. Selvom det er lidt af en indviklet proces, fungerer det ganske lækkert i dette kabinet. Ud over at kunne spejlvendes, er resten af det indre design også meget modulært opbygget, således at du kan tilpasse be quiet! DARK BASE PRO 900 lige som du måtte have lyst til. Af andre unikke features har be quiet! DARK BASE PRO 900 udgaven som vi her har set på, også trådløs opladning af din smartphone – hvis altså din telefon understøtter dette.

 

En anden ting som du også får med PRO udgaven er to inkluderede LED strimler, som kan klistres fast inde i kabinettet. Der er virkelig mange lækre ting at fremhæve, så lad os lige tage nogle af dem: kabelførings mulighederne er awesome, optimeret til at være lydløst, hærdet glas i den ene side (kan monteres på begge sider), inkluderet beslag til vandkølings pumpe, støvfiltre, fan-HUB med PWM og ja vi kunne næsten blive ved. Jeg er yderst imponeret over hvad be quiet! har opnået med dette kabinet, og tør kun gisne om hvad fremtiden kan bringe når det næste kabinet lanceres fra dem. Keep up the good work be quiet!

 

Godt

 • Sindsygt modulært design – hele kabinettet kan spejlvendes
 • Hærdet glas i den ene side
 • Trådløs lade station på toppen
 • Fås i flere farvekombinationer
 • To LED strimler medfølger
 • Yderst støjsvagt
 • Indbygget fan-HUB med PWM kontrol
 • God vandkølings support
 • Billigere non-PRO version også tilgængelig

Knap så godt

 • Manualen har fejl og mangler
 • Hærdet glas = fingeraftryks magnet

 

Conclusion
The previous cases from be quiet! have all had one thing in common - they have kept up with the market, and only offered what was "in" at the time of their release. With the Dark Base PRO 900 be quiet! takes it step further and shows that they are not afraid to take the lead when it comes to innovation. I have personally never seen a case which can rotate the entire inside, and flip the motherboard tray and drive caddy’s. Although it is a bit of a process to get it done, it works awesome in this case. Besides being able to rotate the inside, the rest of the interior design is also very modular, meaning that you can customize the case just as you want. A unique feature the PRO edition which we have looked at have, is wireless charging for your smartphone - if it supports it of cause.

 

Another thing that you also get with the PRO version are two included LED strips which can be mounted where ever you want inside the case. There are really many awesome things to highlight, so let's just take a few of them: cable management options are great, optimized to be silent, tempered glass on one side (can be mounted on both sides), included bracket for water cooling pump, dust filters, fan-HUB with PWM and yes we could name many more things. I am extremely impressed with what be quiet! has achieved with this case, and can’t imagine what the future may hold when the next case is launched from them. Keep up the good work be quiet!

 

Pros

 • Crazy modularity – all the inside can be reversed
 • Tempered glass on the one side
 • Wireless charging on the top
 • Different color options available
 • Two LED strips included
 • Very silent
 • Build-in fan-HUB with PWM control
 • Great water cooling options
 • A cheaper non-PRO version is also available

Cons

 • The manual lags some stuff
 • Tempered glass = fingerprint magnet

Score: 9 + Great Product award

 

tweak_dk_Be_Quiet_gamer_kabinet_Dark_Base_PRO_900_Big_Tower_RGB_LED_Galleri_45

 

VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic