AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-02-02 08:24:00

ASUS ROG Gladius FPS mus


ASUS ROG er et verdenskendt varemærke. Republic Of Gamers - eller ROG som det ofte forkortes er ASUS gamer serie. Den dækker over alt fra hardware til tilbehør. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres ASUS ROG Gladius FPS mus.

Så er det blevet tid til at spille igen; og hvordan gør man det uden en mus? Vi skal i denne anmeldelse kigge på en mus fra ASUS ved navn Gladius. Den er en del af deres ROG serie, så den er helt klart designet med gaming segmentet i tankerne. Læs med i anmeldelsen om den opfylder behovene til den moderne gamer.

 

ASUS logo

 

 

Inden vi går i gang, skal vi have den unboxet.

 

 

Musen har en rimelig størrelse og passer ret godt i min hånd. Overfladen skulle være specielt smudsafvisende, så den skulle ikke blive så beskidt ved brug. Kigger man lidt på den højre side af musen (lillefinger siden), så kan man se at musen er lidt skrå/smallere på toppen. Det påvirkede at jeg ikke havde så godt greb om musen, så jeg havde svært ved at løfte den.

 

På bagenden har vi et ROG logo, som har rødt lys i sig; det ser vi nærmere på senere.

 

 

I bunden har vi den optiske sensor med en opløsning på 6400 DPI. Musen tilbyder opdateringshastigheder på op til 2000 Hz, hvilket er den første mus jeg har set med denne opdateringshastighed. Der er også en lås under musen, som man bruger når man skal have det aftagelige kabel af.

 

 

Der medfølger ekstra kontakter og glidepuder til musen, så man kan skifte kontakterne, hvis de skulle blive slidt op. De er nomineret til 20 mio. klik, hvilket er ret meget. Man skal godt nok spille meget for at slide disse Omron kontakter op. Selve proceduren er beskrevet på ASUS hjemmesiden.

 

 

ASUS har også lavet et stykke software til musen, som de kalder ASUS Armoury. I denne software kan man justere alt på musen. Man kan programmere alle knapperne på musen, så der er rigeligt med muligheder. Softwaren er overskuelig og nem at gå til.

 

 

Lyset i musen er fint afdæmpet, og programmerbart. Man kan vælge hvordan lyset skal reagere, og om det skal være tændt eller slukket. Musen har to DPI indstillinger man kan skifte imellem, og rødt lys der viser om der er skiftet DPI indstilling.

 

 

Testen:

 

Jeg har brugt musen til lidt forskellige spil og surfing.

Musen er i sig selv rigtig lækker at bruge. Knapperne reagerer hurtigt og præcist, og det samme gælder for sensoren. Softwaren er overskuelig, og man kan programmere musen efter de behov man nu må have. 

 

Jeg havde dog et problem med grebet om musen. Min lillefinger kunne ikke holde ordentligt fast i musen, når jeg skulle løfte den fra underlaget. Det gjorde desværre, at jeg måtte anstrenge mig, og bruge unødige kræfter på at løfte den.

 

Udover den lille detalje var musen rigtig lækker i brug; Specielt DPI knappen, som slår musen ned i DPI med et enkelt tryk, og tilbage igen var rigtig lækkert at bruge.

 

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte