AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-02-19 07:10:00

Sandberg Blast Gaming Mus


eSport er begyndt at bevæge sig mere og mere ind på danskerne. Vi er efterhånden begyndt at få øjnene op for vigtigheden i denne bølge, og nu kan producenten Sandberg heller ikke kigge den anden vej mere. De har lanceret en ny eSport-serie, som vi kigger på. Denne gang er det deres Blast mus der står til test.

Sandberg er begyndt at bevæge sig ind på eSport-markedet. Det har de gjort ved at lancere en ny serie beregnet til eSport-spillere. I denne anmeldelse skal vi kigge på deres Blast mus, som er en 4000 DPI mus med spændende design og hele 10 programmérbare knapper.

 

Sandberg logo

 

 

Men først et kig på kassen.

 

Selve kassen er designet med et stort lyn på ydersiden, sammen med et billede af selve musen. Kassen kan åbnes, så man kan se selve musen og se lidt specifikationer.

Der følger en lille driver-CD med og ellers kun musen. Ikke så meget dér.

 

 

Vi kigger lidt nærmere på musen.

 

Selve musen ligner faktisk noget, vi har set før. Umiddelbart ligner det noget som Mad Catz kunne have fundet på at lave. Den er delt op i forskellige skaller, og der er fjedre nede imellem og skruer, så det ser ud som om man kan skille den ad. Der er sågar sat et 'værktøj' under den bagerste skal, ligesom der er på en Mad Catz mus.

Når det så er sagt, så har musen hele 10 programmérbare knapper, som man kan programmere i den medfølgende driver-software.

Hele musen er designet i sort og rødt med chrome detaljer. Det ser nu meget godt ud. Knappen i bunden af musen er til at tænde og slukke for lyset. Hele bunden er en solid metalplade, som giver en god vægt på musen. Den vejer nemlig hele 140 g. Kablet er 2 meter med røde og sorte detaljer og et kraftigt USB-stik i enden.

 

 

Når det kommer til knapper, så mangler musen bestemt ikke noget. Der er hele 3 knapper ekstra på toppen, og 3 knapper til tommelfingeren. Og det er udover de sædvanlige som ligger på højre og venstre finger samt på scrollhjulet. Overfladen på musen er i det såkaldte soft-touch materiale, som gør den rigtig lækker at holde på.

 

 

Softwaren:

 

Der følger et stykke software med til musen, så man kan programmere knapper og lys. Lyset skifter med DPI-indstillingen, og man har 4 forskellige DPI-indstillinger at skifte imellem. Man har også mulighed for at programmere makrofunktioner og en del andre ting. Softwaren er nem at bruge og meget overskuelig.

 

 

Lyset:

 

Musen har en lyszone, som man kan programmere, som man vil. Der er mulighed for at give lyset forskellige effekter, og man kan programmere det afhængigt af hvilken DPI, man har valgt.

Der er lys under selve midten af musen og så i Sandberg logoet på bagkappen. Det ser faktisk ret fedt ud, når der er lys i musen.

 

 

Testen:

 

Sammenlignet med: Logitech G9 lasermus.

 

Komforten:

 

Jeg har brugt musen i nogle timer om dagen, over de sidste dage, og er blevet mere og mere glad for den. Man holder faktisk rigtig godt på den, og den ligger naturligt i hånden. Den vejer rimelig meget, hvilket jeg faktisk godt kan lide. Det får den til at virke rolig og robust at bruge.

 

Knapperne:

 

Selve knapperne fungerer rigtig godt, og kontakterne i hovedknapperne er angivet til at kunne holde til 5 mio tryk. Det er ganske fint for en mus til gaming segmentet. Nogle af knapperne er placeret lidt underligt, i hvertfald til det greb jeg plejer at bruge. Normalt bruger jeg palmgrip, hvilket vil sige at musen hviler inde i hele hånden. Med mit greb kunne jeg ikke nå knapperne bag højre og venstre knap samt den forreste knap til tommelfingeren. Hvis jeg skulle bruge de knapper, så skulle jeg løfte hånden fra musen hele tiden.

 

Lyset:

 

Lyset i musen er faktisk lige tilpas. Man kan justere det som man har lyst, og vælge den farve der passer til ens setup. Det synes jeg er rigtig lækkert.

 

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte