Processor

CPU er en engelsk forkortelse (Central Processing Unit) som refererer til det vi på dansk også kalder processoren. En CPU er den centrale regneenhed i en PC og bliver ofte kaldt hjernen i maskinen. Førhen foretog CPU’en alle beregninger i PC’en men i nyere tid spiller grafikkortet også en meget stor rolle i denne sammenhæng.

De mest kendte producenter af CPU’er er Intel og AMD. Regnekraften på en CPU angives i GHz (tidligere Hz, MHz). I gamle dage var dette tal direkte relaterbart til CPU’ens kræfter, men sådan fungerer det ikke længere efter introduktionen af multikerne CPU’er og Hyper Threading. AMD var de første på markedet med flere kerner - det var AMD Athlon X2. Men Intel fulgte hurtigt efter med deres Pentium D. I dag kan CPU’er have mange flere kerner, der ses f.eks. AMD Threadripper med 32 kerner eller Intel Core i9-7980XE med 18 kerner.
Det kan være lidt af en jungle at navigere i CPU’er. Først og fremmest skal der vælges en platform (AMD eller Intel) dernæst skal der vælges bundkort der har den rette sokkel m.m.
Derfor har vi prøvet at samle alle svarene her på Tweak.dk og samtidig har vi implementeret en masse filtre, som forhåbentlig kan hjælpe dig rigtig langt hen ad vejen med at vælge den helt rigtige CPU til dit behov.
Hvis du bare vil se alle de CPU’er, som vi har testet, skal du selvfølgelig ikke vælge noget filter, på den måde kan du danne dig et fuldt overblik. Vil du derimod se noget helt specifikt, kan du eksempelvis vælge AMD eller Intel under brands.

Under brand, vælger du drop down menuen og klikker på Intel. På fuldkommen samme måde fungerer de øvrige filtre. Vil du f.eks. kun se Intel CPU’er som scorer over 4, så vælger du blot disse værdier. Du kan sågar vælge prisfiltre, så du kun ser CPU’er som ligger med en pris under 3.199kr.
Skulle du opleve at der slet ikke kommer nogen resultater, så kan du vende tilbage og justere lidt på dine krav indtil der kommer resultater i søgningen.

Kommer du i tvivl om hvad de enkelte ting betyder, så kan også klikke på den lille how-to knap, her vil vi så efter bedste evne, forsøge kort at forklare dig de mest gængse områder inden for CPU’er og valget af den rette CPU. Det kunne f.eks. være hvilken CPU der egner sig bedst til gaming. Eller hvordan man matcher CPU og ram, for at få den bedste ydelse.

I vores CPU test-sektion, vil du kunne finde alle de tests vi har lavet af forskellige CPU’er. Men husk, at vi anmelder altid alle produkter ud fra vores egen subjektive holdning, og derfor er det du læser vores oplevelser med produktet. Det sikrer dig imod en masse dikterede holdninger fra en producent - vi er altså din garant for et sagligt billede af produktet.
Nyheder knappen, skal du bruge hvis du er interesseret i at læse de seneste nyheder om CPU’er. Den kan især være relevant for dig, som foretrækker at være opdateret på de seneste trends og tendenser.
Læs Mere

LATEST POSTS IN Processor

Root-Trust
Nyheder - 13 Nov  

Intel retter 77 sikkerhedsfejl i november 2019

     3

Intel har meddelt, at de vil tage fat på 77 sikkerhedssårbarheder i november måned. Ifølge Intel blev 67 af de 77 sårbarheder internt fundet af p ... Læs Mere

AMD_Ryzen_5_3400G
Nyheder - 12 Nov  

AMD Ryzen 4000 med Vega 12 og Vega 15 grafik

     3

Efter de indledende rygter gik på, at AMD's kommende serie med Zen 2 baserede APU'er, codename Renoir, ville ankomme med integreret Vega 10 grafik, p ... Læs Mere

38372-threadripper-gaming-1260x709-1030x580
Nyheder - 07 Nov  

AMD udvider Ryzen Threadripper familien

     3

I dag har AMD officielt annonceret deres næste generation af Ryzen Threadripper processorer, som vil omfatte Ryzen Theadripper 3970X og Ryzen Threadr ... Læs Mere

amd_3950x_nyt
Nyheder - 07 Nov  

AMD viser 3950X og nye Threadripper CPUer

     3

AMD har endelig officielt annonceret deres nye Ryzen 9 3950X processor og deres 3. generations Threadripper CPU'er. Efter alt at dømme, bliver de nye ... Læs Mere

tweak_dk_amd_ryzen_threadripper_2_2920x_2950x_processor_06
Nyheder - 05 Nov  

Next-Gen Ryzen Threadripper annonceres 7 november?

     3

Vi forholder os denne gang til rygter, da vi er underlagt en streng NDA på kommende next-Gen Ryzen Threadripper. Blandt de nye familiemedlemmer finde ... Læs Mere

threadripper 3000
Nyheder - 04 Nov  

Navnet på Threadripper 3000 chipset afsløret?

     3

Selvom mange informationer om kommende Threadripper 3000 er lækket, mangler vi stadig en ret vigtig detalje; navnet på chipsettet. Vil chipset til A ... Læs Mere

SE FLERE

VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte