Processor

CPU er en engelsk forkortelse (Central Processing Unit) som refererer til det vi på dansk også kalder processoren. En CPU er den centrale regneenhed i en PC og bliver ofte kaldt hjernen i maskinen. Førhen foretog CPU’en alle beregninger i PC’en men i nyere tid spiller grafikkortet også en meget stor rolle i denne sammenhæng.

De mest kendte producenter af CPU’er er Intel og AMD. Regnekraften på en CPU angives i GHz (tidligere Hz, MHz). I gamle dage var dette tal direkte relaterbart til CPU’ens kræfter, men sådan fungerer det ikke længere efter introduktionen af multikerne CPU’er og Hyper Threading. AMD var de første på markedet med flere kerner - det var AMD Athlon X2. Men Intel fulgte hurtigt efter med deres Pentium D. I dag kan CPU’er have mange flere kerner, der ses f.eks. AMD Threadripper med 32 kerner eller Intel Core i9-7980XE med 18 kerner.
Det kan være lidt af en jungle at navigere i CPU’er. Først og fremmest skal der vælges en platform (AMD eller Intel) dernæst skal der vælges bundkort der har den rette sokkel m.m.
Derfor har vi prøvet at samle alle svarene her på Tweak.dk og samtidig har vi implementeret en masse filtre, som forhåbentlig kan hjælpe dig rigtig langt hen ad vejen med at vælge den helt rigtige CPU til dit behov.
Hvis du bare vil se alle de CPU’er, som vi har testet, skal du selvfølgelig ikke vælge noget filter, på den måde kan du danne dig et fuldt overblik. Vil du derimod se noget helt specifikt, kan du eksempelvis vælge AMD eller Intel under brands.

Under brand, vælger du drop down menuen og klikker på Intel. På fuldkommen samme måde fungerer de øvrige filtre. Vil du f.eks. kun se Intel CPU’er som scorer over 4, så vælger du blot disse værdier. Du kan sågar vælge prisfiltre, så du kun ser CPU’er som ligger med en pris under 3.199kr.
Skulle du opleve at der slet ikke kommer nogen resultater, så kan du vende tilbage og justere lidt på dine krav indtil der kommer resultater i søgningen.

Kommer du i tvivl om hvad de enkelte ting betyder, så kan også klikke på den lille how-to knap, her vil vi så efter bedste evne, forsøge kort at forklare dig de mest gængse områder inden for CPU’er og valget af den rette CPU. Det kunne f.eks. være hvilken CPU der egner sig bedst til gaming. Eller hvordan man matcher CPU og ram, for at få den bedste ydelse.

I vores CPU test-sektion, vil du kunne finde alle de tests vi har lavet af forskellige CPU’er. Men husk, at vi anmelder altid alle produkter ud fra vores egen subjektive holdning, og derfor er det du læser vores oplevelser med produktet. Det sikrer dig imod en masse dikterede holdninger fra en producent - vi er altså din garant for et sagligt billede af produktet.
Nyheder knappen, skal du bruge hvis du er interesseret i at læse de seneste nyheder om CPU’er. Den kan især være relevant for dig, som foretrækker at være opdateret på de seneste trends og tendenser.
Læs Mere

LATEST POSTS IN Processor

Lisa Su ces 2020
Nyheder - 15 Jan  

AMD Ryzen 4000 Renoir viser lovende takter

     3

AMD Ryzen 4000 “Renoir” 3DMark benchmarks afslører et markant hop I GPU performance sammenlignet med Intels Ice Lake Gen 11 GPU. ... Læs Mere

front i9 10900x
Tests - 15 Jan  

Intel Core i9-10900X processor TEST

     3

Intel har for ikke længe siden udgivet deres seneste processorserie i Core X familien, og vi har i første omgang fået lov til at lege med deres i9- ... Læs Mere

Billede af intel processor
Nyheder - 13 Jan  

VILDT rygte: 22 core Intel Core i9-10990XE på vej

     3

RYGTE: Det måtte jo komme; Starten på bunker af Intels leaks om kommende modspil til AMD’s frembrusen på markedet. Denne gang lyder rygtet på en ... Læs Mere

Intel tige rlake processor ces 2020
Nyheder - 07 Jan  

Intel annoncerer Tiger Lake processorer: CES 2020

     3

Intels nye Tiger Lake processorer og Xe arkitektur, vil ifølge producenten sende et længeventet performance boost ind på markedet for bærbare comp ... Læs Mere

amd_ryzen_5_3400g_04_apu.jpg
Nyheder - 07 Jan  

AMD lancerer Ryzen 4000 seriens APU’er: CES 2020

     3

AMD har afsløret deres næste generation af mobile processorer, og det ser ud til, at de AMD gør fordobling af core counts til en vane. Inden for de ... Læs Mere

Anmærkning 2020-01-07 013258
Nyheder - 07 Jan  

CES 2020: AMD lancerer et monster af en CPU

     3

Rygtebørsen har været igang længe, men nu har Lisa Su fra AMD afsløret, hvornår vi kan få fingrene i deres nye top CPU i Threadripper familien, ... Læs Mere

SE FLERE

VORES PARTNERE

Synology
Razer
MSI
Cooler Master
Corsair
Deepcool
Olympus
AMD
Seasonic
Gigabyte