AUTHOR : Jan Blaszkevizc
PUBLISHED : 2017-10-24 09:30:00

Cooler Master MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition


Vi har før brugt ordsproget "Gamle vin på nye flasker" her på siden, og det produkt vi skal se på i denne test passer også meget godt på omtalte. Vi har nemlig modtaget MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition tastaturet, som i bund og grund er et MasterKeys PRO L der har fået en lækker makeover. Kan dette tastatur imponere os? Klik ind på testen for at få svaret på dette og meget mere!

Nogle gange kan det være nødvendigt med lidt design ændringer for at holde liv i et gammelt produkt. Dette var noget vi sidst så Cooler Master gøre med deres Cosmos II 25th Anniversary Edition. Med hærdet glas og lækre materialevalg for at hylde tidligere produkter, gjorde Cooler Master et godt stykke arbejde med det kabinet. Men hvad hvis man vil gøre det samme ved et mekanisk gamertastatur?

 

Dette skal vi finde ud af i denne test. Cooler Master har nemlig sendt os deres MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition, som i bund og grund blot er et MasterKeys PRO L med lidt design-ændringer og fire knapper ekstra. Grønt lys er selvfølgelig tilstede, men hvad er der ellers gjort for at bygge et gamer tastatur til den hardcore NVIDIA fan?

 

Dette kan du finde ud af ved at rulle ned af siden og se vores gennemgang af gaming tastaturet, hvor vi som altid starter ud med det tekniske herunder i form af specifikationer og features. 

 

Cooler_,Master_MasterKeys_PRO_L_GeForce_GTX_Edition_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features på Cooler Master MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition
Jeg har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet lidt specifikationer og features på MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition tastaturet. Nedenfor finder du først specifikationerne listet op, efterfulgt af et par billeder er fortæller lidt om de features tastaturene er udstyret med:

 • Modelnummer: SGK-4070-NVCR1
 • Type: Mekanisk Gamertastatur
 • Kontakt type: Cherry MX Red
 • Key Rollover: NKRO
 • Størrelse: Full med numpad
 • Macro support: Ja
 • Medie genveje: Ja, med FN knap
 • Windows Lock: Ja
 • Baggrundslys: Ja, grønt
 • Kabel: 1.5 meter stofkabel med USB 2.0 stik
 • Dimensioner: 439x130x42 mm
 • Vægt: 1130 gram
 • Garanti: 2 år

 

Unboxing og et kig på tastaturet
Med introduktionen og specifikationerne overstået, er det nu blevet tid til at flå tastaturet ud af kassen. Dette betyder dog at vi først lige skal give denne emballagen et hurtigt kig. Cooler Master har ikke gjort meget ud af tingene her, da vi faktisk blot finder en sort kasse med et Cooler Master logo i midten samt et klistermærke med hvilken model der er tale om, samt hvilke kontakter der er monteret.

 

 

Inde i kassen finder vi ud over selve Cooler Master MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition tastatauret og en quickstart guide, som faktisk er lavet til den normale udgave af tastaturet med det hvide lys. På trods af at de to tastaturer er mere eller mindre er ens, kunne Cooler Master godt have flækket en guide sammen specifikt til Geforce GTX udgaven, eller hvad mener du?

 

Tilbage til tilbehøret, finder vi også et USB-kabel samt værktøj til at montere knapperne på de mekaniske kontakter.

 

 

Lad os smide tilbehøret til side, og tage det første rigtige kig på selve gamer keyboarded. Nedenfor på det første billede ser vi det stilrene MasterKeys PRO L tastatur som helhed. Det er det samme anonyme design som på originalen, men der er sket lidt ting rundt omkring. Oppe i det højre hjørner finder vi for eksempel fire dedikerede knapper til macroer eller lignende, hvilket er lækkert at se. Medie-genveje er placeret i området med page up/down knapperne, hvilket gør at de kan betjenes med én hånd.

 

Kigger vi på F-rækken af knapper, finder vi endnu flere genveje, som kan styres sammen med FN knappen placeret nederst til højre. Her er det muligt at justere lyset, låse Windows tasten, optage macroer og meget mere. Alt dette kan ske uden brug af noget software, hvilket faktisk er ret imponerende! Bemærk desuden NVIDIA logoet i ESC knappen, hvilket er en fed detalje!

 

 

Andre steder, hvor vi også finder fede detaljer, er på Enter knappen, som har fået et mønster indgraveret i bunden, samt mellemrumsknappen som har samme mønster, samt teksten ”Geforce GTX”. Selvom det er små detaljer, giver det tastaturet et markant andet look, hvilket sammen med grønt baggrundslys burde være enhver NVIDIA fanboys våde drøm, Vi vender tilbage til det indbyggede lys senere under test delen.

 

 

Som vi kan se når vi kigger på tastaturet fra siderne, er det stadig et tastatur med en ret høj profil og normal højde på knapperne. Dette kan give problemer for nogle, da der ikke er nogen inkluderet håndledsstøtte som kunne forbedre komforten, hvis man er til den slags. Vi kigger mere på dette senere…

 

 

Hvis du kender lidt til mekaniske kontakter, ved du også at tyske Cherry er en af de største producenter på det marked.

 

Læs også være Guide til valg af tastatur 2017

 

Det er fedt at se Cooler Master bruge Cherry MX Red kontakter, da det ud over at være en af mine personlige favorit switche, også er den kontakt langt de fleste gamere sværger til. Hvis du ikke er til Cherry MX Red kontakten, er du tvunget til at købe MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition med US layout i stedet for, da Red er den eneste kontakt der er tilgængelig med nordisk layout.

 

 

I bunden af Cooler Master MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition keyboarded, som desuden er bygget som en tank, præcis som originalen, finder vi fire gummifødder. Disse har en god størrelse, men jeg havde gerne set mindst to mere, just in case. Bemærk stregerne i toppen af tastaturet på det første billede herunder. Dette er indbyggede kabelkanaler til det aftagelige USB-kabel der medfølger. Der er naturligvis også to ben der kan vippes op, hvis du ønsker et vinklet tastatur i stedet for. Disse fødder har også gummi monteret, fin sans for detalje.

 


Markeret med den grønne pil, er micro-USB stikket hvor det medfølgende kabel tilsluttes.

 

Inden vi når til næste afsnit, tager vi lige to hurtige billeder af tastaturet fra siden. På det første ligger det fladt på bordet, mens at benene er slået ud på nummer to. Som vi kan se giver det en betydelig vinkel på tastaturet, når de små ben er slået op. På trods af at være små i størrelsen, virker tastaturet stadig solidt, når de er slået ud. På det sidste billede herunder jeg tilsluttet USB-kablet, som selvfølgelig kræves før at det kan bruges, hvilket er det vi skal til nu.

 

 

Testen – Brugen og komfort
Eftersom der ikke er nogen software at finde til Cooler Master MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition tastaturet, hverken i den normale eller Geforce udgaven (på trods af at der står et ”Yes” under software i specifikationerne), springer vi direkte videre til testen. Denne gik i alt sin enkelthed ud på at jeg lagde mit trofaste Corsair K95 tastatur på hylden i et par uger, og i stedet benyttede mig af  MasterKeys PRO L gamer tastaturet. Eftersom begge keyboards er udstyret med Cherry MX Red kontakter, var der ingen tilvænningstid – det var bare at komme i gang!

 

Hvis vi starter ud med et par ord om komforten, så var det på dette punkt at den største forskel var. På mit K95 er jeg vandt til at have en håndledsstøtte hvilket ikke er en ting man får med til MasterKeys PRO L. Profilen på tastaturet er en smule højere end på K95, men efter en dags tilvænning var det intet problem - heller ikke efter mange timer foran computeren. Det skal dog siges at jeg benytter mig af en aflang musemåtte som dækker hele bordet, og samtidig er blød for håndledende. Såfremt du ikke har dette, kan det være at du mangler en håndledsstøtte for at opnå optimal komfort – vi er alle forskellige på dette punkt, så det er svært helt at afgøre. I min optik var komforten fin.

 

Som det kan ses når lyset ikke ud i Geforce GTX teksten, eller mønstret i den modsatte ende 

 

Cherry MX Red kontakterne som MasterKeys PRO L er udstyret med, er at finde i mange high end tastaturer, da det er en yderst populær og alsidig kontakt og absolut end af mine favoritter. Som jeg nævnte, vil du uden problemer gå i gang med at bruge MasterKeys PRO L for fuldt tryk, hvis du i forvejen er vant til Cherry MX Red kontakterne. Med 45 grams modstand, og et aktiveringspunkt på blot 1.5 mm, er kontakten både hurtig og let at trykke ned uden for meget larm. Hvis du ønsker at læse mere omkring de forskellige mekaniske kontakter på markedet, kan du finde vores store gennemgang af disse ved at klikke HER.

 

Jeg vil i stedet for kommentere lidt på de mange genveje, som MasterKeys PRO L tilbyder, da der ingen software er inkluderet. Ud over mediekontrol i Page up/down, og det område, finder vi nemlig kontrol af lyset, macro og fire programmerbare knapper via genveje også. I kassen er der vedlagt en udførlig guide til hvordan og hvorledes dette fungerer, men der er utrolig mange genveje at holde styr på, for at få tastaturet til at gøre lige det man vil have det til. Her mener jeg at det havde været betydeligt lettere og mere overskueligt, hvis blot der havde været en software tilgængelig. Princippet går dog ud på at man skal kunne ændre ALT lige meget hvilken computer man er ved, hvilket jeg godt kan se det smarte i. Med software hjemme, og genveje ude havde dette dog været endnu mere smart i min optik.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 19/10 2017, kan MasterKeys PRO L tastaturet findes på nettet til lige over 700,- DKK inklusiv fragt. Dette er faktisk en ret skarp pris for et mekanisk gamertastatur, som både har unikt design, baggrundsbelysning og ægte Cherry MX kontakter. Klik HER for at komme til prisoversigten over tastaturet.

 

Ønsker du alle detaljer på tastaturet fra Cooler Master selv, kan du klikke på banneret med deres navn herunder og blive sendt direkte til deres side i en ny fane.

 

Cooler_,Master_MasterKeys_PRO_L_GeForce_GTX_Edition_tweak_dk_1

 

Konklusion
Der skal meget til at imponere mig, når det kommer til tastaturer efterhånden, formåede MasterKeys PRO L i den frække NVIDIA udgave så det? – ikke helt, men så alligevel. Cooler Master har skabt et yderst solidt gamer tastatur baseret på deres MasterKeys PRO L, og krydret det med lidt lækkerier for alle de hardcore NVIDIA fanboys derude. Dette betyder detaljer på mellemrums – og enter tasten. Ligeledes er ESC også skiftet ud med et logo fra team green. Apropos grøn, så er der også baggrundslys, som naturligvis også har den karakteristiske grønne NVIDIA farve. Cooler Master kunne dog godt have udstyret mellemrumstasten med et par dioder mere, da kun det halve af GeForce teksten og det fede mønster er oplyst, måske en mindre detalje i det store billede.

 

Det er dog ret fedt med programmerbare knapper over numpaddet samt medie genveje i F knapperne via en FN-tast i bunden. Byggekvaliteten er også spot on, og det samme er de kontakter som Cooler Master har valgt at proppe i tastaturet. Valget er Cherry MX Red, som er en af de absolut bedste gamer kontakter på markedet, så dette var det åbenlyse valg. Er Cherry MX Red ikke dig, må du dog en tur til udlandet, da dette er den eneste type kontakt man kan få med det danske layout på MasterKeys PRO L Geforce GTX Edition. Vi ender på en samlet score der hedder 8/10 samt vores Safe Buy award. Cooler Master har taget et godt tastatur og tilføjet lidt bling bling. Tweak.dk siger godkendt herfra.

 

Godt

 • Fedt design med nVidia detaljer!
 • Programmerbare knapper
 • Mediegenveje via FN-tast
 • Lækkert ”nVidia” grønt lys med masser af effekter
 • Tilgængelig med forskellige Cherry MX kontakter
 • USB-kablet kan afmonteres
 • Skarp pris vs. performance

Knap så godt

 • Lyset mangler i enderne af mellemrumstasten
 • Software kunne give flere muligheder?
 • Mange genveje/funktioner at huske på

Score: 8 + Safe Buy award

 

Cooler_,Master_MasterKeys_PRO_L_GeForce_GTX_Edition_tweak_dk_27

 

VORES PARTNERE