AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-02-05 08:40:00

G.SKILL RIPJAWS KM780 Gaming Keyboard


G.SKILL har valgt at bevæge sig ind på gamermarkedet. Deres første tastatur er RIPJAWS KM780, som er et mekanisk tastatur med lækkert design og en masse features. Eneste bagdel er, at de på nuværende tidspunkt IKKE laver det i nordisk layout. Læs anmeldelsen her.

G.SKILL er kendt for deres RAM-moduler til computere og har været det i en del år efterhånden. Nu har de valgt at bevæge sig ind på gamermarkedet med forskelligt tilbehør. Derfor skal vi denne gang anmelde et mekanisk tastatur, nemlig deres RIPJAWS KM780. Et lækkert tastatur med RGB lys og en masse andre features.

 

G. SKILL logo

 

 

Skal vi ikke lige unboxe det først.

 

Bemærk, at jeg unboxer to G.SKILL produkter i denne video.

 

 

 

Selve tastaturet har et nogenlunde standard layout, når det gælder placeringen af tasterne. Overfladen på tastaturet er aluminium, og den bøjle der er omkring tastaturet, hvor ledningsholder og kassen med gamingkapperne sidder på, er også metal.

Der følger en lækker håndledsstøtte med, som man klikker fast under tastaturet, samt en kasse med ekstra gamingkapper til kontakterne.

Under tastaturet er der nogle gode gummifødder, som sørger for, at tastaturet står godt fast på underlaget. Bagkanten kan hæves ved at man folder nogler fødder ud under bagkanten. Disse fødder har ikke gummi på sig.

Man kan også gemme holderen til museledningen under tastaturet, hvis nu man ikke har brug for den. Det er ret smart.

 

 

En ting jeg rigtig godt kan lide ved dette tastatur er, at det har dedikerede multimediataster. Der er ikke nogen funktionstast, og ikke noget med, at man gemmer funktioner under andre taster. Her er taster til alle funktioner og sågar en volumekontrol.

Udover det, har man mulighed for at justere lysstyrken i tastaturet, slå Windows-knapperne fra og en timer knap. Timerknappens funktion justerer man i driveren.

Helt ude til venstre på tastaturet har vi 6 programmerbare macrotaster samt en macro optageknap. Oppe ved optageknappen er der tre M-knapper, hvor man kan skrifte mode/profil, så tastaturet kan gemme op til 3 profiler i sin hukommelse, så man kan tage dem med sig.

 

 

Selve tastaturet har en ledningsholder integreret. Så har man altid styr på sin ledning til sin mus, hvilket er meget rart.

Bag på tastaturet er der et USB stik samt lyd ind/ud. Der er også en knap, hvor man skifter imellem n-key rollover eller 6-key rollover. Det har man fordi, at nogle bundkorts BIOS ikke understøtter n-key rollover. Så det er en kompatibilitetsknap. Optimalt vil man altid have n-key rollover sat til.

Sjovt nok vælger G.SKILL, at stikkene i selve tastaturet ikke skal være guldbelagte, mens stikkene på kablet til computeren er guldbelagt. Jeg ved ikke lige hvor logikken kommer ind her.

 

 

Så er der boksen med de ekstra gamingkapper. En fin lille kasse med et stykke værktøj, så man nemt og hurtigt kan skifte kapperne ud på kontakterne. Værktøjet klikkes bare ned over kapperne, og så kan man nemt og ubesværet hive dem op og trykke en anden på. Gamingkapperne er markant anderledes end de normale kapper. De er glatte og vinklet meget i forhold til de normale. Jeg fortæller i testen, hvordan de er at bruge. Som man kan se på billedet, er det modellen med XM Cherry BROWN kontakter, jeg har modtaget.

 

 

Jeg nævnte tidligere de guldbelagte stik. Dem finder man for enden af det ca. 2 m lange kabel. Der er stik til lyd ind/ud og USB til både tastatur og den gennemførte USB port.

 

 

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte