AUTHOR : Kim Monberg
PUBLISHED : 2016-01-28 08:10:00

Sandberg Thunderstorm Gaming Keyboard


Det danske firma Sandberg er begyndt at bevæge sig ind på gamer markedet. Vi skal denne gang se på deres helt nye produkter i deres eSport serie. I denne anmeldelse kigger vi på deres Thunderstorm tastatur, som bryster sig af nogle lækre lyseffekter.

Så er Sandberg på nye veje. De er simpelthen begyndt at bevæge sig ind på gamer/eSport markedet med en ny serie af produkter. Denne gang skal vi kigge på deres Thunderstorm tastatur, som er et sejt tastatur med dedikerede multimedia taster.

 

Sandberg logo

 

 

Kassen man modtager er flot og sejt dekoreret. Man kan åbne kassen, så man kan se selve tastaturet, og en smule beskrivelse af hvad det kan.

 

 

 

Når man tager tastaturet ud, ser man straks hvad der gør det anderledes. Der er lyn eller revner over det hele på tastaturet, også selvom det ikke er tændt; hvilket da er ser sejt ud, og man kan næsten ikke vente med at sætte det til.

 

Under selve tastaturet er der gummifødder forrest og fødder man kan klappe ud på bagsiden. Det gør at tastaturet vinkler lidt og bliver nemmere at skrive på. Stofkablet er forholdsvis tyndt og 1,8 m langt med guldbelagt USB stik i enden. Sandberg har ydermere valgt at ligge en metalbase i tastaturet, så det vejer hele 1100 g, altså over 1 helt kilo; det medvirker at tastaturet ligger mere stabilt på bordet.

 

 

Øverst på tastaturet er der dedikerede multimedietaster, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Mange producenter har det med at gemme disse taster som funktioner under andre taster, så man skal trykke flere taster for at skrue op og ned for lyden og skifte nummer i musikken, men det skal man ikke med dette tastatur. Der er også genvejstaster til et par standard programmer som mail og browser. Øverst til højre er der dioder for Numlock, Capslock og Windowslock. Disse dioder lyser blåt, og er uafhængigt af den farve man vælger selve tastaturet skal have.

 

 

Nederst til højre er den ene Windows tast skiftet ud med en lys tast, og ved siden af den er der en Fn tast. Tasten til lyset skifter imellem slukket, og 3 forskellige farver. Fn tasten giver mulighed for nogle ekstra funktioner på andre taster som altid. Der er blandt andet mulighed for at skrue op og ned for lysstyrken i tastaturet.

 

 

 

Hvor dette tastatur imponerer er på lys effekterne. Det ser rigtig sejt ud, når man tænder for dette tastatur. Umiddelbart ligner det jo noget der kan gå i stykker, det er simpelthen revnet over det hele. Enten det, eller det ligner lava (når det røde lys er valgt) der gemmer sig under jorden, som er lige ved at bryde igennem. Uanset hvad så ser det sejt.

 

Sandberg har klippet et billede sammen for os, hvor man kan se de 3 forskellige farver tastaturet kan have. Der er Rød, Blå og Lilla. Jeg kunne godt savne en Grøn, men sådan kan man jo blive ved ud til langt på natten. Man har mulighed for at skrue ned for lysstyrken, hvilket nok er meget godt. Man kan godt blive lidt forvirret af alt det lys om aftenen, hvis det er for kraftigt.

 

 

Hvordan er det så i brug?

 

Sammenlignet med: Ozone Strike Pro (MX Cherry Red)

 

Ergonomien:

 

Tastaturet er faktisk rigtig lækkert at skrive på, og rent tastemæssigt er der ikke noget at komme efter. Da Sandberg ikke har ikke oplyst noget om kontakterne på deres hjemmeside for produktet, går jeg ud fra dette tastatur er rubberdome, og altså ikke mekanisk.

 

Det er jo lidt en smagssag, om man vil have mekanisk tastatur, eller om man vil have rubberdome. Fordelen med rubberdome er at det er blødt at skrive på, og så har det tendens til at larme mindre. Jeg synes dette tastatur er rigtig lækkert at skrive på, og ville ikke have noget imod at skifte fra et mekanisk til et rubberdome.

 

Funktioner: 

 

Rent funktionsmæssigt fungerer tastaturet bare. Man får hvad man ser, og intet mere eller mindre. Der er ikke nogen driver til tastaturet, så der er ingen bekymringer med programmering af makroer eller andet gejl. Mange af de nye tastaturer har et væld af muligheder, men mange bruger dem slet ikke. Når det så er sagt, så savner jeg virkelig en gennemført USB port og lydporte. Jeg bruger det personligt dagligt, hvor at min mus og headset sidder i mit tastatur. Jeg kan godt lide at det hele er samlet på bordet, og at kun et kabel skal ned til computeren; men igen er det en smagssag, og mit setup er jo kun et af mange mulige.

 

Lyset:

 

Jeg kan faktisk godt lide lyset i tastaturet. Sandberg beskriver det som lyn, hvor jeg vil beskrive det mere som revner; men lige meget hvad der skal ligne, så ser det faktisk ret sejt ud. At Sandberg har valgt, at man kan skrue ned for lysstyrken, tror jeg var et klogt valg; for hvis man skulle sidde med fuld lysstyrke på hele tiden, ville man blive bims. Men det er simpelthen så nemt at tilpasse lysfarven og lysstyrken, at man slet ikke tænker over det. Bliver man lidt generet af det, så skifter man bare farve, eller skruer ned for styrken. Nemt og ligetil.

 

Sandberg tastatur

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte