AUTHOR : Jan Blaszkevizc
PUBLISHED : 2018-11-07 12:25:00

Roccat Vulcan 120 AIMO Low-Profile Mekanisk Tastatur


De fleste forbinder mekaniske tastaturer med store larmende klodser på skrivebordet, men sådan behøver det ikke længere at være. Vulcan 120 AIMO fra Roccat er nemlig et at de første low-profile mekaniske tastaturer på markedet, som både tilbyder lækkert RGB-lys, indkluderet håndledsstøtte og Roccat's egne Titan kontakter.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_36


Det er efterhånden ved at være noget tid siden vi sidst har hilst på et produkt fra den tyske producent Roccat. Dette laver vi dog om på i dag, da vi har modtaget deres spritnye tastatur som ikke ligner alle de andre på markedet. Mekaniske gamer tastaturer kan typisk kendes ved at være forholdsvis tykke, da kontakterne fylder en god portion inde i selve tastaturet. Med Vulcan serien af tastaturer, laver Roccat om på dette, og lancerer deres første low-profile mekaniske tastaturer. 

Vi har modtaget topmodellen i serien, som har det fulde navn: Vulcan 120 AIMO. Hvad dette spændende tastatur byder på, ser vi meget nærmere på i denne test, hvor vi går i dybden med tastaturet. Eftersom vi stadig er i 2018, betyder det naturligvis at der er fuld smæk på RGB-lyset, men kan tastaturet andet end at se godt ud, og hvordan er Roccat’s nye Titan-kontakter at arbejde med? Disse ting og meget mere, kommer vi ind på i denne test, men lad os som altid først starte med vores præsentationsvideo her under, og dernæst specifikationer og features. 

Vi starter med videopræsentationen: 

 

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_1 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Roccat’s hjemmeside og fundet lidt oplysninger på Vulcan tastaturet til jer. Nedenfor har jeg listet specifikationerne op, efterfulgt af et par billeder der viser nogle af de features og highlights der er ved tastaturet. Ønsker du at læse mere omkring Roccat’s spændende Titan-kontakter, kan du klikke HER:

 • Dimensioner: 462 x 235 x 32 mm
 • Vægt: 1150 gram
 • RGB-lys: Ja, 16.8 millioner farver
 • Håndledsstøtte: Ja, aftagelig med magneter
 • Pollingrate: 1000 Hz
 • Software: Ja, Roccat Swarm
 • Indbygget hukommelse: 512 KB
 • 32-bit ARM Cortex M0 processor indbygget
 • USB-kabel: 1.8 meter langt
 • Alle taster kan om konfigureres via software
 • Systemkrav: Windows 8 eller nyere, samt USB 2.0 port
 • Kontakter: Roccat Titan
  - Aktiveringspunkt: 1.8 mm
  - Total tryklængde: 3.6 mm

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_2.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_3.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_4.jpg

Unboxing og en tur rundt om Roccat Vulcan 120 AIMO
Med styr på det introduktionen og det tekniske, er det nu blevet tid til at se på selve Vulcan tastaturet – eller det vil sige, at vi naturligvis lige skal have det pakket ud af kassen. På fronten af denne finder vi et stort billede af selve Vulcan 120 tastaturet samt logo, og det er mere eller mindre det. På fronten bliver vi også gjort opmærksom på at vi har med den nordiske udgave at gøre, hvilket betyder at ÅÆØ-knapperne er til stede.

 

På bagsiden er der flere highlights på tastaturet, såsom byggekvaliteten, de specielle mekaniske Titan kontakter og masser af RGB-lys. Når kassen åbnes op, mødes vi af tastaturet øverst, som er pakket ind i en antistatisk pose. Lad os få alt indhold i kassen ud på bordet, og danne os et overblik over hvad man får med.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_5.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_6.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_7.jpg

Ud over selve Vulcan 120 AIMO tastaturet, finder vi en lille stak papirer, samt nogle Roccat klistermærke. Derudover er der også inkluderet en håndledsstøtte som ligesom resten af tastaturet er utrolig tynd og minimalistisk at se på, og samtidig også har gummi monteret på undersiden for at sikre at den ligger fast på de fleste underlag.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_8.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_10.jpg

Lad os ligge kassen og tilbehøret væk for nu, og tage en tur rundt om Vulcan tastaturet i lidt flere detaljer. Først og fremmest starter vi ud med et billede af tastaturet som helhed herunder. Vi har at gøre med et stilrent tastatur i sorte og grå farver, som ved første øjekast ligner de fleste andre mekaniske tastaturer på markedet, og så alligevel ikke hvis vi zoomer længere ind. For at tilslutte tastaturet finder vi et USB-stik som er brandet med Roccat Vulcan tekst, hvilket er en fin lille detalje.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_11.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_12.jpg

Oppe i det højre hjørne af tastaturet finder vi naturligvis numpaddet, men også et par andre spændende knapper. Der er blandt andet en dedikeret mute knap, så at lyden let kan slukkes og tændes igen. Derudover er der en knap mærket med ”FX”, samt en anden med et højttaler logo. Sidst men ikke mindst er der et hjul/drejehåndtag som faktisk har to funktioner. Når knappen med højttaler logoet er aktiveret, styre hjulet lydstyrken på computeren. Men med et tryk på ”FX” knappen, skiftes der funktion og du kan nu få hjul/drejehåndtaget til at foretage sig noget andet – funktionen som ”FX” knappen har kan ændres i softwaren, som vi ser på senere.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_13.jpg

Som et hvert andet moderne tastatur, finder vi også en række ekstra funktioner gemt i F-knapperne på Vulcan tastaturet. F1-F4 gør det muligt at skifte mellem de fire forskellige profiler der kan gemmes direkte i tastaturets indbyggede hukommelse, mens at F5-F8 har genveje til ting som lommeregner og webbrowser. Sidst men ikke mindst er der mediekontrol gemt i knapperne fra F9-F12 – såsom pause, play og frem/tilbage. 

Alle de nævnte funktioner aktiveres via FN-knappen som er placeret til højre for mellemrumstasten, som kan ses på billede to nedenfor. Bemærk desuden også at indikator lysende til num, caps og scroll lock er placeret under numpaddet, og ikke ovenover som vi ellers er vandt til at se. Der er også en fjerde indikator LED hernede, som er til den indbyggede ”Game Mode” som blandt andet slukker Windows tasten.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_14.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_15.jpgSom jeg startede med skriver, ligner Vulcan 120 AIMO ved første øjekast et hvert andet mekanisk tastatur. Det er først når vi kigger på tastaturet fra en vinkel, eller siden at vi for alvor kan se hvor tyndt dette tastatur rent faktisk er. På de to billeder nedenfor, kan vi se at de mekaniske kontakter svæver ovenpå top pladen i aluminium, som på et hvert andet moderne tastatur. Dog er kontakterne på Vulcan ikke så høje som normale, og det samme gør sig gældende for knapperne ovenpå – de er VIRKELIG tynde!

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_16.jpgtweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_17.jpg

Knapperne som er monteret på de mekaniske Titan kontakter, kan naturligvis også afmonteres. Det er blot at tage fat i kanten og trække dem af. Titan-kontakterne er brun/sandfarvet og ligner ikke rigtig nogle andre kontakter jeg tidligere har stiftet bekendtskab med. Roccat skriver ikke noget om hvem kontakter er lavet i samarbejde med på deres side, men jeg kunne forestille mig at vi har at gøre med Cherry, Gateron eller Kailh som er de store producenter på dette område. Selvom det ikke kan ses på billedet nedenfor er der faktisk påtrykt teksten ”Roccat” på samtlige kontakter, fed lille detalje. Hvis du missede vores link til at læse mere omkring de mekaniske Titan-kontakter tidligere, kan du klikke HER og komme direkte til Roccat’s side med alle detaljerne.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_18.jpg

Vi monterer knapperne igen, og vender tastaturet om til et kig på bagsiden. Her omme finder vi fire aflange gummifødder, som skal sikre at Vulcan tastaturet ligger fast på et hvert underlag. Der er naturligvis også fødder i hjørnerne som kan slås ud for at give tastaturet en vinkel – disse fødder har også gummi monteret.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_19.jpg

Nedenfor ser vi Vulcan tastaturet liggende fladt på bordet med fødderne slået op, og nedenunder med fødderne slået ud. Som det tydeligt kan ses, giver det tastaturet en betydelig vinkel, som jeg personligt foretrækker. Bemærk dog stadig hvor tyndt tastaturet er, på trods af at benene er slået ud og det ligger i en vinkel – imponerende.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_21.jpg

Inden vi springer videre til et kig på softwaren, inddrager vi lige en ting fra vores unboxing igen – håndledsstøtten naturligvis. Ligesom tastaturet er denne også utrolig tynd, og jeg var lidt nervøs for om det blot var en løs støtte man lå foran tastaturet. Der er dog heldigvis tale om en magnetisk en af slagsen, som faktisk er overraskende stærk, og holder fast på tastaturet, selvom man rykker det rundt på bordet ligesom det skal være. Lad os få tilsluttet tastaturet og tage et nærmere kig på softwaren og de muligheder den tilbyder.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_23.jpg

Softwaren – Roccat Swarm
Når softwaren åbnes første gang, bliver man bedt om at opdatere firmwaren i Vulcan tastaturet som tager et par minutter, hvorefter man er køreklar. Vinduet man mødes af når softwaren åbnes, er det første billede vi ser herunder. Her har vi mulighed for at ændre på forsinkelsen på gentagelse, blinkehastighed på markøren i for eksempel Word og lignende – meget basale funktioner. Skulle du af en eller anden årsag ønske en kliklyd i dine højttalere eller headset hver gang du trykker på en tastatur tast, kan du også aktivere dette her.

Under fanen ”Tildeling af taster” kan du som navnet antyder, ændre på hvilke funktioner de forskellige taster har, der i blandt den før omtalte ”FX” knap som giver hjulet/drejeknappen en ekstra funktion. Der er flere forskellige forud konfigurerede profiler og muligheder ude i venstre side, men du kan også tilpasse og lave dine egne. Bemærk desuden at de fire profiler følger med i bunden på hver side, så du let kan tilpasse hver enkelt uden at skulle frem og tilbage.

Fanen ”Tastebelysning” gør det muligt at ændre på lyset i tastaturet. Der er her også forskellige profiler du kan vælge imellem og tilpasse som du vil. Du kan også selv tilpasse farverne og hvilke knapper du ønsker skal lyses op. Ønsker du at gå helt ned i detaljerne, er det også muligt at tilpasse hver enkelt tast individuelt – dog er dette ikke det letteste, kontra software fra andre producenter vi tidligere har set på.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_25.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_26.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_27.jpg

Hvis vi bevæger os ned i bunden ved siden af teksten ”Game Profiles” har vi her adgang til profilhåndtering. Når der trykkes her, åbnes der et nyt vindue op, hvor det er muligt at im/exportere dine profiler til tastaturet. Du kan ændre på navnene og skifte dem ud som du vil, hvis du har flere end de fire profiler gemt på din computer. 

Det samme gør sig mere eller mindre gældende når det kommer til macrohåndtering som er placeret lige ved siden af. Her er der en række forskellige profiler som du kan vælge imellem, eller du kan optage og lave dine helt egne som kan tilkobles en af de fire profiler så du altid har adgang til de knapper du har brug for hvad end du laver på din computer. Det virker utrolig lige til, og fungerer som det skal, selvom det godt kunne pudses lidt af i kanterne. Jeg oplevede enkelte gange at softwaren frøs og skulle genstarte, hvilket betød at de ændringer man havde lavet skulle gentages, idet de ikke blev gemt. 

Tilbage til hovedmenuen, og et tryk på ”AIMO” teksten øverst ved siden af Vulcan 120 AIMO. AIMO er kort fortalt et lyssystem som Roccat har udviklet som de kalder intelligent. Ved at aktivere AIMO lyset i softwaren, lærer AIMO dig at kende og retter lyset til i tastaturet, alt efter hvad du laver på din computer. Jo flere enheder du har tilsluttet og jo længere du bruger AIMO, des bedre skulle det blive, og give dig en fed lys oplevelse – det skriver Roccat i hvert fald. Hvor vidt der er tale om en gimmick skal jeg ikke gøre mig klog på, så stor en RGB-fan er jeg heller ikke. Med det sagt så lad os gå videre og kigge på noget RGB, det er blevet tid til test delen.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_28.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_29.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_30.jpg

Testen – Brugen, Komfort og RGB
Vi er nået til sidste etape inden konklusionen, det er blevet tid til at få sat nogle ord på hvordan det rent faktisk er at bruge Vulcan tastaturet. Som altid er der et par ting vi kigger på når vi har at gøre med et tastatur. Først og fremmest komforten, og dernæst hvordan det rent faktisk er at bruge, her mener jeg kontakterne, layout og andre funktioner såsom mediegenveje og lignende. Det indbyggede RGB-lys giver mere eller mindre sig selv, og bliver fremvist på billederne nedenfor når vi gennemgår tingene. Lad os starte ud med at sidde nogle ord på komforten som Vulcan 120 AIMO tilbyder.

Allerede fra modtagelsen, da jeg så hvor tyndt dette tastatur var og at det kom med en håndledsstøtte, vidste jeg at der var noget lækkert i vente. Vulcan er uden tvivl det tyndeste mekaniske tastatur jeg har leget med til dato, og det bidrager også positivt til komforten der tilbydes. Jeg er en sucker for håndledsstøtter, så denne blev naturligvis monteret i bunden af tastaturet inden jeg gik i gang. Jeg valgte desuden også at vinkle tastaturet for at få en vinkel på det, som jeg er vandt til med mit noget tykkere Vanguard K08 tastatur fra SoundBlasterX. Eftersom at Vulvan er så tyndt og fladt som det er, er overgangen fra bord til tastatur minimal, hvilket er rigtig lækkert og gør at håndledende skal bøjes minimalt. Dette gjorde at det var en sand fornøjelse at hvile hænderne på tastaturet, selv i mange timer uafbrudt. Som jeg nævnte tidligere er magneterne der holder håndledsstøtten, faktisk overraskende stærke. Det betyder at den hænger fast på tastaturet, selvom du rykker lidt rundt på det på bordet – stærkt!

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_31.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_32.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_33.jpg

Sagt med andre ord, kunne jeg ikke forlange meget mere når det kom til komforten, den var virkelig spot on og Vulcan er virkelig behageligt for hænderne – men hvad med resten? Ud over at være så tyndt som det er, er Vulcan fra Roccat også det første tastatur med deres nye Titan kontakter, som ikke ligner nogen anden mekanisk kontakt på markedet. Den er meget tyndere end normale kontakter fra Cherry for eksempel. Med et aktiveringspunkt på 1.8 mm og en total vandrelængde på 3.6 mm er der på papiret ikke noget nyt eller prangende ved Titan-kontakterne, ud over at de er tynde. En normal Cherry MX kontakt aktiveres typisk ved 1.5 mm, mens at deres MX speed kontakter kun skal trykkes 1.2 mm ned før der sker noget. Alligevel føles Titan kontakterne fra Roccat ufatteligt hurtige! Som sagt er jeg vandt til at bruge et Vanguard K08 tastatur som benytter SoundBlasterX egne PRES kontakter. Disse har en total vandrelængde på 3.5 mm og aktiveres ved 1.5 mm – altså mindre end Titan fra Roccat, hvilket betyder at de i teorien bør være hurtigere. 

Jeg skal ikke kunne sige om det er indbildning men, det føles stik modsat. Efter blot et par dage med Vulcan tastaturet bemærkede jeg at jeg var betydeligt hurtigere på tasterne både når der skulle skrives og spilles på tastaturet. Eftersom at aktiveringspunktet og den totale vandrelængde faktisk er højere på Vulcan, tror jeg at de uhyre tynde knapper spiller en rolle her. Det er meget lettere at bevæge fingrene hurtigt hen over knapperne, da de ikke skal løftes så meget og derved er klar til at trykke på en tast før end de plejer – det er i hvert fald min teori. Hvis du har mulighed for at prøve Roccat’s Titan kontakter, vil jeg helt sikkert anbefale dig at gør det, de er virkelig noget specielt. Hvis du er hardcore tastatur nørd og endnu ikke har prøvet disse kontakter, og vil vide hvad de kan sammenlignes med. Vil jeg sige at de er en god blanding mellem en Cherry MX Red og Brown hvad angår følelsen når knapperne trykkes ned. Støjen er også på nogenlunde samme niveau er min vurdering. 

Alt i alt er Vulcan tastaturet fra Roccat virkelig lækkert at bruge, og er på mange måder noget helt unikt som ikke minder om andre mekaniske tastaturer på markedet. Som du kan se på billederne ovenover og her under er lyset også utrolig lækkert og klart. De mange funktioner via FN-knappen er lækre, selvom jeg gerne havde set dedikerede knapper til mediekontrollen, her mener jeg pause/play og frem/tilbage. Det er altså bare noget lettere. Skal jeg nævne noget negativt, som jeg observerede, så er det kanten på de meget tynde knapper på tastaturet. Hvis du kommer imod dem med siden af din finger, kan de godt føles en smule ”skarpe” hvilket ikke er særlig behageligt. Selvom det er et meget lille kritikpunkt, ville det alligevel have været dejligt at se nogle afrundede kanter her. Bemærk indikator dioderne på billede to nedenfor, som nævnt er disse under numpaddet og ikke over, som vi er vandt til. Med disse ord, blev det tid til at snakke om pris og konklusion som det næste og sidste.

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_34.jpg

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_35.jpg

Pris
I skrivende stund d. 07/11 2018 kan Vulcan 120 AIMO tastaturet findes på nettet til omkring 1200,- DKK inklusiv fragt. Selvom dette lyder som mange penge for et tastatur, er det en ganske fair pris da dette er hvad andre normale highend tastaturer bliver solgt til. Med Vulcan 120 AIMO, får man det unikke og ultra tynde design som ikke mange andre på markedet tilbyder i øjeblikket. Dette sammen med de mange features og lækre funktioner gør at prisen er fair i min optik.

Ønsker du alle detaljerne på Vulcan 120 AIMO tastaturet, kan du naturligvis give Roccat’s hjemmeside et besøg. Klik blot på banneret med deres logo nedenfor, og bliv sendt direkte dertil i en ny fane. 

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_1

 

Konklusion
Enden er nået og det er blevet tid til at sidde de sidste ord på vores test af Vulcan 120 AIMO tastaturet fra Roccat. Som jeg startede denne test ud med at skrive, var det længe siden vi sidst havde hilst på et produkt fra Roccat, og hvilken skam. Med deres nye Vulcan tastatur line-up har de bevist at de i den grad skal anerkendes som en producent at lækre tastaturer. Dette var mit første low-profile tastatur, og jeg må sige at jeg er yderst positivt overrasket på flere punkter. Først og fremmest betyder det meget tynde design at komforten på Vulcan 120 AIMO er virkelig behagelig, sammen med den inkluderede håndledsstøtte som fastgøres magnetisk. Titan-kontakterne kombineret med de meget tynde knapper, gjorde også at Vulcan føltes som et uhyre hurtigt tastatur, selvom det på papiret burde være langsommere end mit Vanguard K08 tastatur som jeg bruger til hverdag – men det føltes stik modsat, der er fart over feltet med et Vulcan tastatur på skrivebordet!

Det dedikerede hjul/drejeknap til lydstyrken og en valgfri funktion via ”FX” knappen var også en lækker feature, selvom et traditionelt liggende hjul, måske havde være bedre. Jeg forstår godt at dette måske ikke var muligt da tastaturet er så tyndt som det er, og et opretstående hjul er bedre end intet hjul any ways. Hvad end man er til RGB-lys eller ej, kommer man heller ikke udenom at lyset i Vulcan er virkelig flot, både hvad angår farverne og lysstyrken. Top pladen i grå aluminium gør også et godt arbejde med et reflekterer lyset videre, hvilket ser fedt ud hvad end man kører temaet ”regnbue” eller blot har én farve i lyset. 

Som jeg nævnte i slutningen af test afsnittet, er der ikke de store negative ting at sige omkring dette tastatur. Det skulle lige være de lidt ”skarpe” kanter der er på hver enkelt knap, hvis man kommer til at ramme dem med siden af fingeren for eksempel. Dette er dog ikke noget stort problem, men alligevel en ting jeg vil nævne. Roccat’s Swarm software kunne også godt trænge til en lille opdatering i form af stabilitet. Jeg oplevede et par gange at softwaren ikke svarede og lukkede ned, hvilket betød at de ændringer man var i gang med, skulle laves forfra. Jeg skal ikke kunne sige om det et softwarens skyld, eller om der er noget på min computer der har forsaget problemet. Ikke desto mindre lander vi stadig på en samlet score på 9/10 samt vores Great Product award. Vulcan 120 AIMO fra Roccat er et gennemført lækkert tastatur, med uhyre mange fede features og et design og layout som ikke mange producenter tilbyder i skrivende stund – job well done! 

Godt

 • En af de første low-profile mekaniske tastaturer!
 • Fedt og meget tyndt design
 • Masser af genveje via FN-knap
 • Indbygget RGB-lys med rigtig flotte farver og muligheder
 • Dedikereret volume/funktions hjul
 • Magnetisk håndledsstøtte inkluderet
 • Imponerende komfort!
 • Low-profile knapperne er fede…

Knap så godt

 • …dog er kanterne lidt skarpe
 • Softwaren kunne være bedre/mere stabil

Score: 9 + Great Product award

tweak_dk_Roccat_Vulcan_120_Aimo_low_profile_mekanisk_tastatur_36 (1).jpg

 


VORES PARTNERE

Synology
Razer
MSI
Cooler Master
Corsair
Deepcool
Olympus
AMD
Seasonic
Gigabyte