Dette bør du vide om kviklån

green-chameleon-s9CC2SKySJM-unsplash
Sponsoreret af Lead Supply.

I nyere tid har kviklån vundet sit indpas. Flere og flere gør brug af det, men hvad er det egentlig? Det tiltalende ved kviklån er, at du kan få pengene lig enu og her, og låneprocessen er meget ligetil. Oftest er det mindre beløb man låner ved kviklån. Derfor bruges det oftest i akutte situationer eller til mindre forbrugslån, som for eksempel, når man skal have ny mobil, fjernes, playstation, osv.

Hvad skal jeg forholde mig til?

Når du skal tjekke ting i forhold til kviklånet, er det vigtigt, at du forholder dig til primært fire faktorer. Nemlig, løbetiden, ÅOP’en, den månedlige ydelse og den samlede omkostning. Det er en god ide at danne sig et overblik, inden man tager sig en beslutning om, hvor man vil låne pengene. Lav derfor en liste over alle de muligheder du har. Du kan enten finde en eller lave en selv. Vi anbefaler at du har fokus på de fire faktorer beskrevet ovenfor. Derved sikrer du dig, at du tager det bedst mulige lån for lige netop dig selv.

Kreditvurdering eller ej?

Du skal have lavet en kreditvurdering, når du vil tage et kviklån. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre uden. Uanset om det er i banken eller online, skal låneudbyderen vide sig sikker på, at de også får deres penge igen. Ellers er det jo ikke en rentabel forretning for dem. Af den grund laver de altså en kreditvurdering af dig. Det indebærer tidligere lån, gæld, indkomst, og om man er registreret i RKI. Ud fra disse informationer, kan udbyderen danne en kreditvurdering af dig.

Da du oftest vil skulle bruge pengene ret akut, eftersom det er et kviklån, skal du vide, at kreditvurderingen sker forholdsvis hurtigt. Det kan lade sig gøre hurtigt, da du skal underskrive med NemID, og herved får udbyderen adgang til dit skatteregister. Herigennem kan de hurtigt tilgå de nødvendige oplysninger.

Fordele og ulemper

Den største fordel ved kviklån er klart, at processen går så hurtigt, som den gør. Nogle få ulemper er, at de typisk har højere rente. Nogle gange har du ikke sat dig ordentligt ind i tingene grundet hastigheden, og løbetiden kan være kortere end ved andre slags lån.

Vi håber, at du kan bruge denne lille guide til at blive klogere på kviklån. Du står måske i en situation, hvor du skal have penge akut. Du er forhåbentlig nu klogere på, hvad der er af muligheder i forhold til kviklån.