Derfor understøtter Surface ikke Thunderbolt

surface 3 thunderbolt 3 mangel
Sidste år lancerede Microsoft sin opdaterede Surface serie, og en ting, som de alle har til fælles, er manglen på Thunderbolt 3. Topmodellerne fra andre pc-producenter har teknologien, da det giver brugerne mulighed for at tilslutte to 4K-skærme, og det understøtter også dataoverførselshastigheder på op til 40 Gbps. Men Microsoft har undladt integrationen af Thunderbolt 3. Nu er der kommet en forklaring på hvorfor Thunderbolt 3 er undladt.


Mangel på Thunderbolt 3 i Surface familien er blevet kritiseret i vid udstrækning, og Microsoft kunne have brugt Thunderbolt 3 i sin Intel Ice Lake-baserede Surface Pro 7, da processorer har Thunderbolt 3-integration.

Ifølge en navngivet Microsoft-medarbejder understøtter Surface-enheder ikke Thunderbolt, fordi teknologien er usikker.

Den aktuelle irritation af Thunderbolt leverer ikke den sikkerhed, der efter signende er nødvendig fra enheden. For eksempel tilbyder Thunderbolt en direkte hukommelsesadgangsport, og hackere kunne bruge denne port med en hukommelsesstick for at få uautoriseret adgang til dataene.

Thunderbolt giver direkte adgang til Windows 10, og ifølge kilden, er Microsofts operativsystem ikke i stand til at stoppe et sådant angreb.

Sikkerhed for forbrugerdata er årsagen til, at Microsoft har valgt at integrere USB-C og USB 3 i stedet, ifølge medarbejderen

Ud over Thunderbolt-support har manglen på opgraderbar hukommelse på Microsofts Surface været et problem i årevis. Ifølge den samme påståede Microsoft-talsmand, kan brugerne ikke opgradere deres Surface-hukommelse på grund af potentiel flydende nitrogen i drevet blottes.

Af sikkerhedsmæssige hensyn leveres Surface Laptop 3 ikke med en aftagelig RAM. Microsoft siger, at hackere kunne fryse hukommelsen med flydende nitrogen, og den vej få adgang til at læse private data.

Det er også værd at påpege, at Microsoft allerede er begyndt at teste forskellige tweaks til Windows 10 for at gøre enheder, der bruger Thunderbolt mere sikre. For eksempel understøtter Windows 10 Secure-core PC'er Direct Memory Access (KDP) for at forhindre firmwareangreb og andre angreb.


Relaterede artikler:

Microsoft Surface Pro 6