Køb en Gaming Laptop du kan have i lommen

gpd_win-max
Hvis det ikke kan blive småt nok for dig i jagten på en transportabel gaming laptop, så er der nu rigtigt gode nyheder.


Det Hong Kong baserede firma GPD har officielt præsenteret deres nye 8 tommers gaming laptop. 

Selv om der er specifikationer på deres hjemmeside, så er der ikke offentliggjort nogen pris endnu, og der er heller ikke åbnet for pre orders på maskinen. 

Det skulle dog ifølge GPDs Twitter konto begynde snart, og man vil kunne bestille fra maj måned.

gpd_win-max-specs.png

GPD Win Max er en super lille gaming laptop med en kun 8” skærm. På trods af det er det dog stadig en fuld PC i normal forstand, med en Intel 10. generations CPU og alt hvad der normalt hører til en PC. Standard konfigurationen har en Intel i5-1035G7 CPU, 16GB LPDDR4X 3733 RAM, en 512GB NVMe SSD og kommer med Windows 10 Home.

På grund af størrelsen er det dog ikke med et dedikeret grafikkort, og altså kun med Intels Iris Plus 940 grafik.

gpd_win-max-controller2.png

Det betyder altså, at det nok ikke er en maskine for hardcore gamer segmentet, men det virkede nu næsten også som en selvfølge størrelsen taget i betragtning. 

Skærmen et med et IPS panel og har en opløsning på 1280x800, og burde ifølge GPD ramme 90% af DCI-P3 farvespektret og have en lysstyrke op til 500 nits.

gpd_win-max-controller.png

Et interessant aspekt ved designet er, at der er indbyggede controller muligheder direkte på maskinen. Når hele maskinen ikke er større end den er, så burde det være muligt at bruge dem på en fornuftig måde, selvom det naturligvis ikke er den mest ergonomiske løsning. 

Det betyder altså, at Win Max maskinen mere eller mindre er en Windows 10 gaming laptop krydset med en Nintendo Switch. Den fylder ikke meget i tasken og kan bruges som en håndholdt gaming enhed på farten, men også en Windows 10 maskine.

gpd_win-max-benchmarks.png

Selv om der ikke er dedikeret grafikkort i maskinen, så lader det til at man godt kan opnå spilbare resultater, hvis man kan stole på GPDs egne benchmarks som de viser på deres hjemmeside. 

gpd_win-max-thunderbolt.png

Der er Thunderbolt 3 i Win Max også, hvilket betyder at man kan tilslutte en ekstern GPU boks, hvis man vil have mere kraft til sin gaming. Så man kan altså docke den når man er hjemme lidt på samme måde som en Nintendo Switch. 

Win Max maskinen fra GPD er et interessant projekt, og selv om vi desværre nok ikke kommer til at se den til salg herhjemme så kunne den bestemt være interessant at teste.


Kilde: GPD