Razer Blade 15 Advanced Model 2019

tweak_dk_razer_blade_15_2019_240hz
Razer hviler ikke på laurbærrenen, når hardwaremarkedet flytter på sig. De er tilbage med en refresh af deres Blade Laptop serie med 240hz og en ny processor.


Hardware markedet flytter sig konstant, og Razer hviler ikke på laurbærrene. Vi skal ikke længere tilbage end marts, hvor vi sidst kiggede deres Blade bærbare grundigt igennem, men nu er de fremme igen med endnu en opfrisker samt mærkbare rabatter på flere af de tidligere modeller. Vi er gået fra en 8’ generations processor til 9’ generation, og nu med mulighed for et 240hz panel, som de to største fokuspunkter.

Vi har fået udlånt en af deres topmodeller i 15,6” med 240hz panel, som umiddelbart lyder som skabt til streamere og professionelle CS:GO spillere, da selv et 2080 – som denne laptop har får svært ved at spytte så mange FPS i de fleste spil på markedet, selv med lavere settings.

Læs også testen af Razer Blade 15 - Verdens tyndeste gaming laptop på dansk grund

OS: Windows® 10 Home (64-bit)
Processor: 8th Gen Intel® Core™ i7-9750H processor
Graphics: NVIDIA® GeForce RTX™ 2080 Max-Q Design
Display: 15.6" Full HD 240Hz, 1920 x 1080
Storage: 512GB NVME SSD
Memory: 16GB DDR4 2667MHz, expandable to 32GB
Battery: 80 wh
Connectivity: Intel Wireless AX200 (802.11/a/b/g/n/ac/ax)
Audio: Built-in Stereo speakers / 3.5mm headphone/microphone combo port
Approx. Dimensions: 14 x 9.3 x 0.7 inches / 355.6 x 236.2 x 17.8 mm
Approx. Weight: 4.7 pounds / 2.1 kg
Power: 230W power adapter


Razer har på det seneste gjort meget ud af at komme lidt væk fra ”Hardcore Gamer” brandingen, og vil også være i folks tanker til skole og professionelt brug, med udstyr i mere neutrale farver og konfigurationer der ikke umiddelbart er rettet primært mod gaming. Og hvorfor købe både bærbar og stationær, hvis du kan kombinere begge samle studie med gaming og underholdning.

razer_blade_advance_2019_model.JPG

Udklip.JPG

På trods af den ringe størrelse kan Blade bryste sig af både i7 processor og et 2080 af MaxQ varianten, som tillader bedre ydelse i en mindre formfaktor, dog stadigvæk neddroslet i forhold til en desktop udgave af chippen.

Med en vægt på lige over 2 kilo og en størrelse som mange 15,6” laptops ville have svært ved at krybe sig ned i, er det på papiret imponerende hvad Razer formår med Blade serien.

tweak_dk_razer_blade_2019_240hz_blade_15_ad.JPG

”Blade” er opdelt i to primære segmenter i tre forskellige størrelser - f.eks. er 15” opdelt i Basic og Advanced med flere mulige konfigurationer af CPU, GPU, Skærmpanel og diskplads i hver kategori. Også mindre detaljer såsom ”per key” RGB effekt på Advanced modellerne, hvor Basic må nøjes med en enkeltfarve. Men det er ikke fordi at Advanced modellerne får alt det ”fede” – Der er f.eks. ikke en dedikeret ethernet port på disse, hvor man i stedet for forventes at bruge WiFi eller en dongle.

tweak_dk_razer_blade_2019_240hz_tiers.JPG

En hurtig udpakning


razer_blade_2019_240hz_unboxing.jpg
Razer er kendt for at gøre lidt meget ud af deres produkters indpakning, og her er Blade ikke blevet snydt. En pæn grøn/sort papkasse med magnetisk låg og en plastikholder, som man også kan bruges som en art hårdt sleeve under transport til nøds.

Der følger – traditionen tro også lidt klistermærker, samt en takkenote fra Razer’s CEO, Min-Liang Tan med i kassen.

blade_2019_240hz_razer_tilbehør

240hz panelet kommer på bekostning af opløsning, hvor man alternativt kan få en model med 4K IPS men kun 60hz. Sjovt nok har Razer ikke valgt at tilbyde en mellemløsning her med f.eks. 1440P og 144hz, hvor det enten er 1080P eller 4K. Ydermere er det pt. kun 240hz konfigurationen der kan nyde godt af den 9’generations i7 processor, hvor resten er begrænset til 8’.

blade_razer_2019_240hz_præsentation_bærbar

En NVME SSD på 512GB og 16GB 2666Mhz RAM er at finde i vores udgave af Blade, hvilket skulle være nok for de fleste, med mulighed for selv at udskifte med en større disk senere. Dette er mere end hvad man kan få lov til på mange high-end laptops efterhånden i jagten på så lille en profil som muligt, hvor f.eks. Apple er begyndt at lodde både RAM og SSD’er fast på bundkortet.

På trods af at der er tale om en 15,6” maskine, så har Razer valgt ikke at presse et numerisk tastatur ind, og har i stedet for brugt pladsen til et par højtalere, som spiller overraskende godt. Sammenligner man med de fleste gamer laptops, hvor lyden typisk er lidt metallisk og hul, så er der overraskende god bas med, som giver en god balance. Det er ikke audiofil kvalitet, men absolut ikke dårligt - Man kan sagtens sætte musik på mens man arbejder, uden at man skal føle sig nødsaget til at koble et par hovedtelefoner til, selv om dette er en mulighed.

blade__model_2019_240hz_keyboard_razer

Touchpad’en er stor og yderst responsiv – Jeg vil faktisk gå så langt at det er en af de bedste jeg har prøvet til dato. Gestures er nemme at lave, og overfladen giver den helt rette modstand for at trække og slippe optimalt. Her slår jeg personligt ofte gestures og alt andet end venstre/højre klik fra, da rigtig mange touchpads simpelthen ikke er følsomme nok, eller flyver i øst og vest, bare man strejfer overfladen. 

2019_240hz_rgb_razer_tastatur_gaming

Som nævnt tidligere er der RGB i tastaturet, som styres via Razers’ egen Synapse software, og som er kompatibelt med Razer’s Chroma system. Ud over dette har Razers’ kreative hoveder også fundet tid til at give maskinen et passende boot logo, samt et specialsammensat Windows 10 tema, som passer deres grønne indpakning - små men fede detaljer.

razer_blade_2019_boot_240hz_boot

Selve tasterner føles meget korte uden voldsomt meget respons, hvilket er superfint til spil men kan gøre skrivning en anelse svært at tilvænne sig – Denne test er skrevet på maskinen, og der har været en del slåfejl fra start til slut. Det er helt klart et tilvænningsspørgsmål, og med et par ugers øvelse mere, er jeg sikker på at jeg kan mestre dem.

240hz_blade_software_razer_blade_model_2019

Som nævnt kort længere oppe er der er ikke indbygget Ethernet port på denne Advanced model af Blade, men jeg har faktisk ikke savnet det voldsomt. Antennerne er kraftige nok til at gøre gaming over Wifi til en brugbar oplevelse på vores Mesh netværk herhjemme, igennem flere rum. Med det sagt så vil jeg mene at Razer måske har sparet lidt FOR meget på deres IO lige her, da det altid er rart at undgå en dongle mere i tasken, specielt hvis man bruger ethernet porten til opsætning af f.eks. netværksudstyr eller robotter.

Testsoftware

  • Battlefield V
  • Far Cry 5
  • Shadow of the Tomb Raider
  • Deus Ex Mankind Divided
  • Assassins Creed: Odyssey
  • Anno 1800
  • 3DMark Time Spy
  • 3DMark Firestrike Extreme
  • Superposition Benchmark
  • Cinebench R15
  • Cinebench R20

Spiltests

Alle spiltests er kørt i 1080p med V-Sync og Motionblur slået fra. Detaljegraden er i alle spil sat til High for at give et mere realistisk billede, da 240fps er fuldstændig urealistisk at forvente i tungere spil.

battlefield_V_blade_razer_bærbar_240_hz

far_cry_5_240_hz_razer_blade_model_2019

shadow_of_the_tomb_raider_blade_razer_240_hz_benchmark

240_hz_razer_blade_benchmarks_assassins_creed_odyssey_

anno_1800_test_razer_blade_240_hz_gaming_bærbar

Det kan næppe komme som en overraskelse at CS:GO sagtens kan opnå 240FPS og mere til ved 1080P – specielt hvis man skruer settings en anelse ned, hvilket de fleste ”Professionelle” ofte sværger ved i forvejen – Det skal dog nævnes at det tog en hel del pillen ved CSGO opsætningsfiler at komme over en 170 stykker stabilt, men det er rét normalt af en så gammel og ustabil spilmotor.

Man kan godt fornemme at på trods af at der er tale om et 2080, så er det ikke helt sammenligneligt med den ydelse man ser på en desktop udgave. Ud over de helt lette eSports titler, skal man næppe forvente 144hz stabilt, endsige 240. Fælles for alle spil er en utrolig varmeudvikling og et mærkbart støjniveau fra maskinens kølere.

Blade er designet i et Unibody design i Aluminium, hvor hele kabinettet hjælper med at sprede og afvikle varmen – Dette betyder dog desværre også at man nemt kan få varme fingre, hvis man sidder i længere tid og spiller. Området lige under skærmen bliver faktisk så varmt at man kan brænde fingrene, og begge flader ved siden af touchpad’en, hvor man typisk hviler hænderne bliver også varmere end jeg personligt finder morsomt, selv i et køligt rum.

benchmarks_razer_blade_2019_240_hz_3d_mark_time_spy

firestrike_3d_mark_extreme_razer_blade_2019_gaming_240_hz

superposition_blade_razer_240hz_laptop

bench_cb15c.pngcinebench_r15_gaming_bærbar_razer_blade

blade_razer_cinebench_r15_opengl_benchmark

Syntetiske benchmarks 

I7-9750H processoren følger godt med i de syntetiske tests, og der er da også en lille forbedring at fornemme i forhold til vores tidligere kig på modellen med en 8750H fra den forrige generation.

Den æder billedredigering råt, og den hurtige NVME disk hjælper med at holde ventetiden nede, når der skal hentes og gemmes data.

Pris

Vores ”topmodel” af Razer Blade 15 kan blive din for lige under 24.000 kroner i skrivende stund, hvor den mindste konfiguration med 8th Gen i7, 60hz panel, 1060 6GB og 128GB NVME/1TBHDD pt. er på tilbud til lige over 11.000 kroner.

Konklusion 

Jeg er voldsomt imponeret over hvor meget hardware Razer har formået at pakke ind i en bærbar af denne størrelse, når jeg tænker på hvor stor min primære maskine med 8700K og et 2080 er til forskel.

Jeg er ikke selv inkarneret eSports spiller, så behovet for et 240hz panel har ikke helt formået at overbevise mig, selv om billedet er utrolig flydende på desktop – Jeg ville nok hellere sigte efter 144hz og så en lidt højere opløsning som mulig konfiguration, hvis jeg skulle have lov at rage og vælge. Chassis er godt konstrueret og føles ikke billig nogen steder, selv om der er en lille smule fleks i skærmen, hvilket er at forvente.

Varmeudviklingen og støjniveauet er lidt for meget for min smag – Blæserne har en tendens til at snurre op selv hvis man bare sidder og ser lidt Youtube, og varmen sniger sig roligt ind, selv uden at man gamer hårdt.

Personligt ville jeg mene at Razer lidt har prøvet at blæse og have mel i munden, hvor en lidt mere konservativ kombination af CPU og GPU måske ville passe 15,6” modellerne bedre – Man skal ikke gøre sig mange tanker om at sidde med den på skødet mens man gamer, da man hurtigt risikerer problemer med forplantningsevnen samt risiko for brandskader.

Til slut har vi prisen. ~25.000 er rigtig mange penge; specielt for en bærbar hvor man typisk ikke har de samme muligheder for senere opgradering eller reparation, som på en stationær. Med det sagt er der helt sikkert et marked for laptops som disse, som flere og flere producenter tryller frem til ”prosumer” markedet, til de kreative eller seriøse sjæle, der ikke vil gå på kompromis med mobilitet og ydelse.

Med alt dette i mente, får Razer et velfortjent 8-tal med på vejen og en ”Enthusiasts Only” reward, da man skal være ret seriøs for at kunne udnytte denne konfiguration optimalt. De mindre modeller er mere egnede til casual gamer/student typen og deres pengepung.


Godt

Simpelt og stilrent design
Imponerende indmad i så lille en formfaktor
Fænomenal touchpad integration
Tastaturet er ”tunet” til gaming
Mange konfigurationsmuligheder

 

Mindre Godt

Varm og støjende under brug
240hz og pris begrænser målgruppen markant

Vores partnere