ThinkPad X1 Fold: Verdens første foldbare PC

X1 foldbar Lenovo CES 2020
Enheder med foldeskærm fylder meget i gadebilledet, og det er ikke svært at se hvorfor. Mange sådanne gadgets sigter mod at skabe en balance mellem traditionelle smartphones, tablets og den bærbare formfaktorer ved at give brugerne mulighed for at skifte mellem disse, når de vil og kravet opstår. Samsung hoppede om bord på dette tog med sin kontroversielle Galaxy Fold smartphone, og Lenovo er fulgt efter med annonceringen af deres ThinkPad X1 Fold sidste år.


Desværre var Lenovo ikke villig til at kaste meget lys over X1 Folds hardwarespecifikationer eller unikke funktioner på daværende tidspunkt.

Det ændrede sig med ThinkPad X1 Folds CES 2020 præsentation i dag. Under præsentationen afslørede Lenovo enhedens prissætning, unikke funktioner, OS-informationer og meget mere.

Lenovo X1 foldbar ES 2020.jpg

Source: Lenovo

Som du kunne forvente, ud fra produktnavnet, kan X1 Fold ændres mellem en flad formfaktor, tabletlignende formfaktor og hvad der egentlig minder om en mini bærbar computer (og forskellige andre former derimellem). Hvilken format du benytter dig mest af, vil sandsynligvis variere over tid.

Ligegyldigt hvilken formfaktor du foretrækker, kommer X1 Fold med sin egen stylus til notater, doodling eller digital kunst.

Nogle af de fremviste funktioner på CES 2020 messe inkluderer fx at se et foredrag på den ene "skærm", mens du noterer på den anden. 

Tager vi forretningsbrillerne på, kan du deltage i et videoopkald via den øverste halvdel af enheden og styre en præsentation i bunden - det er op til dig, forklarede Lenovo repræsentanten. 

X1 foldbar ES 2020 Lenovo.jpg

Source: Lenovo

X1 frigives med option for 5G og en fuld version af Windows 10 – som blandt andet er derfor, at Lenovo kalder dette den første "fuldt funktionsdygtige pc med en foldbar OLED-skærm" Understøttelse til Windows 10X kommer sandsynligvis til på et senere tidspunkt for en, for at kunne udnytte den foldbare funktionalitet endnu bedre.

X1 Fold er sammensat af kulfiber, og det som producenten omtalte som "lightweight alloys," og læder cover, som skal gøre X1 Fold hårdfør, og i stand til at kunne modstå lidt af hvert. 

computer Lenovo X1 foldbar ES 2020.jpg

Source: Lenovo

Coveret og designet giver X1 Fold et præg i stil med en bærbar computer.

Med hensyn til specifikationer fortsætter Lenovo med at forblive tavse. 

X1 Fold er ikke tilgængelig til forudbestilling endnu, men når det sker, skal du dykke dybt i lommerne. ThinkPad X1 Fold er prissat til $ 2.499, og for den pris, håber vi specifikationerne følger med, så man ikke udelukkende kommer til at bløde i budgettet for foldbar-funktionaliteten. 


Source & Image credit:

Lenovo