Sikkerheden i Teslas iOS-app strammes op

model-3-tesla
Selvom vi glædes over den teknologi, der gør vores biler smartere og bedre, end de nogensinde, skaber det igen et nyt sæt problemer, nemlig sikkerhedsspørgsmål, hvor teknologien kan hackes. Elon Musk har sat sig for at optimere sikkerheden, og første skridt på vejen er, at iOS-versionen af appen får en sikkerhedsmæssigt opstramning.

I et tweet af Teslas administrerende direktør Elon Musk har han bekræftet, at tofaktorgodkendelse for appen snart kommer, og at den er i de sidste stadier af validering. For dem, der ikke ejer en Tesla, er introduktionen af to-faktor-godkendelse faktisk et ret markant tiltag. Dette skyldes, at appen kan bruges til at kontrollere mange aspekter af bilen.

elon musk ios app sikkerhed.JPG

Dette spænder fra grundlæggende aktiviteter som styring af medieafspilning til mere avancerede funktioner som styring af lysene, låsning og oplåsning af bilen og også fremtidig hjemkaldelse af bilen, hvor den efterfølgende selv finder hjem.

Ved at indføre tofaktorgodkendelse reducerer det chancen for, at hvis nogen på en eller anden måde formåede at få fat på dit brugernavn og din adgangskode, ville de stadig ikke være i stand til at stjæle din bil eller foretage ændringer, da godkendelseskoden ville blive sendt til din telefon.

Der er endnu ikke nogen officielle informationer om en udgivelsesdato, men baseret på Musks tweet, tyder det på, at sikkerhedsoptimeringen kommer i den nærmeste fremtid.