Gigabyte Z68X-UD4-B3 Intel Z68 Express bundkort

Sidst vi så noget fra Gigabyte var det et bundkort med AMD karakter. Denne gang skal vi se på et bundkort med Intel afstammelse - det skal nemlig handle om Intels Z68 Express chipsæt. Er du ligeså spændt på at se hvad det nye chipsæt har at byde på, som os, så tag og læs denne anmeldelse.

   
Indledning

Gigabyte har inden for det seneste år virkelig haft fart på udviklingen og vi ser derfor flere produkter fra dem, end vi nogensinde har set. Det er altid dejligt når der befinder sig flere spillere på markedet, da det giver mere konkurrence og derfor er der en større chance for, at en køber ender med et billigere og måske bedre produkt.

Gigabyte, med 20 års produktionserfaring, har en stigende markedsandel og det er der en god grund til. De har nemlig fået et rigtig godt ry hosforbrugerne. Gigabyte har været med på markedet siden 1986 og de mange års erfaring har båret en kæmpe produktportefølje med sig. Alene til Intels LGA 1155 sokkel, har Gigabyte ikke mindre end 70 bundkort. De 20 af disse bundkort er med Intels nye Z68 Express chipsæt og det er netop sådan et bundkort vi skal kikke på denne gang; GA-Z68X-UD4-B3.




Indpakning

Emballagen Z68X-UD4-B3 bundkortet kommer i, er almindelig af størrelse og med sort som den dominerende baggrundsfarve. Selvom forsiden er præget af mange farver der giver en masse indtryk så er det, det store grønne "Z", der repræsentere Z68 chipsættet, der ender med en masse opmærksomhed.

Gigabyte har ikke været særlig tilbageholdende, da de designede emballagen. For man finder samtlige logoer og mærkater for diverse teknologier og features på forsiden; hvilket er lidt synd, da det ikke giver øjnene særlig meget bestemt at fokusere på. Men det viser også, at bundkortet har utrolig meget at tilbyde.

Som en af de helt store ting viser Gigabyte også, at dette bundkort understøtter Touch BIOS. Under det står der: "Hybrid EFI Technology". Men for at være helt korrekt, så har dette bundkort en almindelig BIOS og altså ikke en UEFI BIOS som mange af de nyere bundkort har. Dette har Gigabyte dog valgt at takle på en anden måde. Man kan installere et program der hedder Touch BIOS, og dermed kan man styre BIOS fra Windows. Når man så ændrer på noget, kræver det blot en genstart af maskinen for at ændringerne tager effekt. Det er bestemt en ting, der gør det noget mere håndgribeligt at bruge BIOS - især for folk, der ikke er vant til det, eller ikke tør kaste sig ud i det.

Highslide JS

Bagsiden minder meget om forsiden, da den også er proppet til randen med funktioner og teknologier, som bundkortet understøtter. Men det er også ganske naturligt at vise forbrugeren, at bundkortet har en masse spændende at vise. Desværre føler jeg, at Gigabyte kunne have gjort en smule mere ud af designet, men det er jo en smagssag.

Highslide JS

Når man åbner emballagen møder man som det første en gul advarselsseddel. Sedlen gør opmærksom på, at dette bundkort benytter en Intel LGA 1155 sokkel, og altså ikke en LGA 1156 sokkel, selvom de minder meget om hinanden. Advarslen står på intet mindre end 26 sprog.


Highslide JS

Vores partnere