AMD Zen 4 stiller krav om nyt bundkort?

03_vrm_heatsink_asrock_motherboard_xxl_alu_heatsinks
En af de bedste ting ved at gå i retning af en AMD Ryzen drevet computer i de sidste par år er, at Team Red har tilladt brugere at beholde deres bundkort længere end Intel ville have gjort i samme periode. Men det kunne meget vel ændre sig.


I nogle nylige lækkede slides, der er spottet af Tom's Hardware, fremviser AMD sokkeldetaljer for deres Zen 3 og Zen 4 Epyc processorer, og det ser ikke ud til, at Zen 4 datacenter konfigurationen vil være kompatibel med den samme SP3 socket som Zen 1-3. Det er vel og mærke vigtigt at bemærke, at dette ikke nødvendigvis betyder, at AMD Ryzen processorer baseret på Zen 4 mikroarkitektur får brug for et nyt bundkort, men det ser ud til at være sandsynligt.

Hvorfor du muligvis har brug for at købe et nyt bundkort til en Ryzen 5, kunne findes i at begge set et spring til PCIe 5.0 og DDR5 hukommelse, hvor tilføjelsen af DDR5 meget vel kunne være ankepunktet.

msi_meg_x570_m2_ (1).jpg

Vi bevæger os endnu på gyngende grund med hensyn til faktuelle informationer, men ifølge den lækkede præsentation omtaler AMD, at Genoa arkitekturen, som vil være baseret på Zen 4, kommer med "new memory" Vi er ikke sikre på, at det betyder en opgradering til DDR5, men det ville være på tide at se en ny hukommelsesstandard gøre sin vej til mainstream segmentet.

Læste du også test af  ASRock X570 Extreme4

Disse lækkede slides handler naturligvis om AMD Epyc processorer, så det er meget muligt, at det har ringe eller ingen indflydelse på forbrugerprodukter.

Vi har stadig ikke set DDR5 hukommelse i et arbejdssystem på nuværende tidspunkt, men det ville være fornuftigt at se det indført på virksomhedssystemer - eller endda HEDT Threadripper - inden mainstream-platforme er målet.

I henhold til en anden rapport fra Toms Hardware forventer SK Hynix, at verdens første DDR5 RAM vil blive lanceret næste år, så roadmappet ser ud til at falde i tråd. Uanset hvad, er det umuligt at spå om fremtiden, så vi bliver bare nødt til at vente og se.


Kilde & Image credit:

Tom's Hardware