Out-of-Box Ryzen 3000 support til ældre MSI kort

MSI MAX BUNDKORT
MSI har annonceret 10 reviderede AMD 300- og 400 serien bundkort, der leveres med support til AMD’s Ryzen 3000 processorer Out-of-Box.


Tidligere denne måned begyndte MSI at rulle opdaterede firmwares ud til adskillige AMD 300- og 400-serien bundkort, så de kunne understøtte de nyligt frigivne Ryzen 3000 CPU'er. Mange af bundkortene bruger 16MB BIOS chips med begrænset kapacitet. Derfor indgik MSI et par kompromiser, såsom at eye candy fra BIOS interface, mens eliminering af understøttelse af RAID arrays og A-serien og Athlon Bristol Ridge APU'er.

MAX bundkortene har angiveligt 32MB BIOS chips, så MSI var i stand til at gendanne den lækre "Click BIOS 5" grænseflade og RAID funktionalitet. De mangler dog stadig understøttelse til Bristol Ridge chips, hvilket ikke burde være et problem, da vi tvivler på, at mange vil parre en tre år gammel APU med et af disse moderne bundkort. MSI har også lovet støtte til eventuelle fremtidige AMD processorer.

Selvom de originale bundkort officielt har DDR4 hukommelsesmoduler op til 3.466 MHz, kan de nyeste MAX bundkort understøtte hukommelseshastigheder op til 4.133 MHz. Som sædvanligt er bundkortene udstyret med producentens DDR4 Boost teknologi, og du kan konfigurere dit hukommelsessæt til at køre med dets annoncerede hastighed med A-XMP funktionen.

Desværre angav MSI ikke tilgængeligheden på de nye MAX bundkort. Imidlertid har bundkortproducenten allerede listet et par af dem på sin hjemmeside, så vi forventer, at bundkortene rammer markedet meget snart. Det er uklart, om MAX varianterne vil være dyrere end deres ikke-MAX-modstykker.