De bedste bærbare til studiet 2019

dell-xps-2-in-1-infinity-9365
Uanset om du foretrækker Mac, Windows computere eller 2-in-1 modeller, har vi fundet noget lækkert i denne artikel.


Hvert år, når skolestarten nærmer sig, er bærbare computere en af de mest repræsenterede kategorier inden for hardware kategorien, og med god grund!

Med undtagelse af de relative få, der foretrækker desktops under studiet, fortrækker langt størstedelen af alle studerende en bærbar computer, og det vigtigste redskab til deres rådighed under studiet.

Hertil kommer suget i et ofte begrænset budget for de studerende – medmindre opsparingen dækker kosten, eller forældrene spæder til.

Vores foretrukne ultrabærbare koster ofte på den slemme side af for 7-8.000 kroner – vel og mærke for en budget model. Ultrabærbare kravler også nemt over 10.000 kroner, hvis krav fra den enkelte kombineret med specifikationerne går hånd i hånd. Her til kommer mus, headset, bæretaske med videre.  

Heldigvis holder de dyrt indkøbte maskiner også flere år, og derfor kan en høj pris måske også retfærdigøres for de fleste.

Med henblik på denne vejledning fokuserer vi på, hvad Tweak.dk betragter som det bedste af det bedste. Vores filosofi er: En bærbar computer er et af de mest kritiske redskaber, som en studerende har brug for, og det er værd at investere i kvalitet, ydeevne og batterilevetid, der kan stå tidens prøve.

Her er hvad vi ville købe, hvis vi brugte vores egne penge.

Apple MacBook Pro (13 tommer)

10382693761054.jpg

Vi kommer ikke uden om Apple og deres mobile sortiment, når snakken falder på laptops til studerende. Problematikken er nærmere hvilken Mac bærbar computer vi vil anbefale. Denne gang gik vi i retning af MacBook Pro over Air versionen. Med en startpris på små 10.000 kroner for 13 tommer, koster MacBook Pro kun ca. 1500 kroner mere end 13 tommer Air (hold øje med kampagnepriser). De deler meget af det samme DNA, inklusive tastaturdesign, skærmopløsning og valg af port (to USB-C-stik). Men entry-level Pro giver dig hurtigere performance og en skærm med et bredere farveområde. Når det er sagt, går du heller ikke galt i byen med Air, som så også er lettere end, og har den samme Touch Bar og Touch ID fingeraftrykssensor, der nu er inkluderet overalt på Pro linjen.

Dell XPS 13 (2019)

notebook-xps-13-9370-campaign-hero-504x350-ng.png

Det er sjældent, at vi smider rundt om os med begrebet "perfekt", men det er netop, hvordan vi kunne definere seneste version af Dells XPS 13 ultraportable, som ligeledes høster awards i stakkevis på udenlandske medier. Vi har ikke selv haft glæden af denne under vores kyndige hænder, men personlig erfaring med omtalte gør, at vi sagtens kan stå på mål for at anbefale denne visuelle skønhed.

Dells XPS 13 svinger også prisen op i et leje, hvor de sidste småmønter skal tælles med. XPS 13, en højtydende bærbar pc med InfinityEdge skærm, starter omkring 9000 kroner, og kan, alt efter bestykning, ender på den anden side af 13.000 danske kroner.

Her får du så også hurtig ydelse, 12,5 timers batterilevetid og en standardudgave af Dolby Vision HDR-skærm. Vær obs på, at Dells XPS 13 ikke er udstyret med SD-læser i fuld størrelse og det faktum, at nogle konkurrerende maskiner nu tilbyder diskret grafik.

Dell XPS 13 2-in-1

dell-xps-2-in-1-infinity-9365.jpg

Endnu en Dell har fundet vej på vores anbefalingsliste. Vi har lige anbefalet standard Dell XPS 13. Men to-i-én-varianten er også en fantastisk maskine. Kort sagt, hvis XPS 13 er vores foretrukne Windows bærbare computer, så er XPS 13 2-i-1 vores foretrukne ultraportable. Vi kan lide det af mange af de samme grunde, som vi kan lide den almindelige XPS 13, inklusive en HDR-skærm og et bedre placeret webcam. Men vi værdsætter også dens højere, 13,4 tommer skærm med et forhold på 16:10 og endnu mere premium design, der indeholder flere metalelementer end den almindelige XPS 13. Den er dog lidt dyrere med en startpris omkring 11.000 kroner.

Microsoft Surface Laptop 2

surface 2.JPG

Det er ingen hemmelighed, hvem Surface Laptop 2 sigter efter som direkte konkurrent. Microsoft sammenligner dets ultraportable med MacBook Air fire gange på sin egen produktside. Hvis du var på udkig efter noget lignende; tyndt og ultra transportabelt, der kører Windows, er den 13,5 tommer Surface Laptop 2 et oplagt valg. Den vejer ca. det samme som Air, og er også slankere, som Microsoft er hurtig til at påpege. Surface Laptop 2 tilbyder også en quad-core CPU valgmulighed, som ikke er tilgængelig på Air modellen, og batteriets levetid, er i mange udenlandske tests bedre end Air - næsten 16 timer. Tilføj et behageligt tastatur, responsive trackpad og stilfuldt, ikke-alt-for-Mac-lignende design, gør Surface Laptop 2 et sikkert valg til studiet.

Hvis noget, ville vi gerne have set to USB-porte, ikke kun en. Surface Laptop 2 starter omkring 12.000 kroner, og kan konfigureres op mod 25.000 kroner!

Denne guide sætter ikke fokus på prisen som argument for at handle. Vi har denne gang holdt fokus på bærbare vi selv ville smide vores surt tjente penge efter. Der findes naturligvis alternativer, som eventuelt kommer med i næste artikel om De bedste bærbare til studiet 2019.

Kilde & Billeder
Dell, Microsoft, Apple

Vores partnere