3DMark understøtter nu PCIe 4.0 benchmarks

3dmark-pci-express-feature-test-screenshot-672x372 (1)
UL Benchmarks har annonceret, at PCIe 4.0 bandwidth benchmark test til 3DMark nu er tilgængelig. Ifølge teamet er 3DMark PCI Express designet til at måle båndbredden til din GPU via computerens PCI Express-interface.

Næste generations PCI Express 4.0 interface giver op til to gange båndbredden sammenlignet med PCI Express 3.0. Med mere båndbredde kan spil overføre flere data, reducere loadtider og understøtte mere komplekse scener i computerspil. De første bundkort og grafikkort med understøttelse af PCIe 4.0 ankommer snart.

Testen har til formål at gøre båndbredden til den begrænsende faktor for ydeevnen. Det gøres ved at uploade en stor mængde af vertex og teksturdata til GPU'en for hver frame. Målet er at overføre nok data til at presse PCIe 4.0 interfacet.

Den nye PCI Express feature er allerede tilgængelig i 3DMark Advanced Edition og 3DMark Professional Edition.

Brugere skal bruge et DirectX 12 kompatibelt discret grafikkort til at kunne afvikle 3DMark PCI Express. Testen virker derfor ikke påsystemer, der kun har integreret grafik. I multi GPU systemer vil testen køre på den primære GPU. Eksterne GPU kabinetter understøttes ikke. Den mængde båndbredde, der er tilgængelig over PCI Express, afhænger af dit bundkort, dit grafikkort, og det PCIe slot, der bruges af dit grafikkort, systemets BIOS-indstillinger og andre faktorer.Kilde & Billeder

UL Benchmarks