Alle Apple produkter CO2 neutrale inden 2030

Apple co2 fri i 2030
I de senere år har Apple arbejdet intenst med at blive et grønnere firma. Virksomheden har nu lovet store investeringer i miljøet og sendt det ambitiøse mål i luften om, at alle deres produkter vil være kulstofneutrale i 2030 - hvilket selskabet påpeger, er 20 år tidligere end klimamålet defineret af IPCC.

Ifølge en pressemeddelelse agter elektronikgiganten at hjælpe hundredevis af leverandører med at skifte til vedvarende energikilder i de kommende år. Apples butikker, kontorer og datacentre kører allerede med brug af vedvarende elektricitet.

Specifikt ønsker Apple at reducere sine resterende emissioner med 75% inden for 10 år og udvikle løsninger til de resterende 25% ved at fjerne CO2. Når det kommer til CO2-nyttiggørelse, fokuserer Apple på genbeplantning. Her samarbejder virksomheden blandt andet med The Conservation Fund, World Wildlife Fund og Conservation International. Apple hævder allerede at have beskyttet en million ha skov i Kina, USA, Colombia og Kenya.

På længere sigt har Apple også til hensigt at sikre, at deres produkter fremstilles ved hjælp af genanvendte materialer, hvilket reducerer udnyttelsen af vores naturressourcer. Virksomheden har allerede opnået markante mål på dette område; alle iPhones, iPads, Macs og Apple Watchs, der kom på markedet i det forløbne år, blev lavet ved hjælp af genanvendte materialer, inklusiv 100% genanvendte ”sjældne jord-elementer” i iPhone's Taptic Engine, og aluminiummet i enhederne er blevet genanvendt af Apple i årevis.

"We have a generational opportunity to help build a greener and more just economy,", lyder det fra Apples environmental manager Lisa Jackson i nedenstående video.

Source: Apple


Source & Image credit:

Apple. PickPik