AMD vs. Intel på CES 2020 set udefra

images
Intel vs. AMD er et kapløb vi har været vidne gennem mange år. Under dette års CES 2020 kom begge lejre med spændende nyheder, og derfor tyder intet umildbart på konkurrencen mellem de to mastodonter er aftagende, tværtimod.


Allerede forud for CES 2020, havde jungletrommer talt deres sprog, og flere leaks havde allerede taget brodden af de største afsløringer fra begge producenter.

Med nye mobile CPU'er, den hurtigste workstation CPU nogensinde produceret i form af Threadripper 3990X med 64 cores og 128 threads, ny indtræden af en midrange GPU, RX 5600 XT, er der masser at være begejstrede for set med team-red brillerne på under deres keynote.

Læs også: CES 2020: AMD lancerer et monster af en CPU

Anmærkning 2020-01-07 013258.png

and CES 2020 tweakdk.JPG

Inden begejstringen havde lagt sig, meldte Intel sin ankomst. Beklageligt så vi ikke et fullblown show-off af deres kommende CPU'er men modsat gjorde Intel megen væsen af sig med præsentationen af deres kommende GPU. 

2019 skulle være et monumentalt år for Intel. Det skulle være året Intel endelig flyttede sig til sin 10nm-arkitektur efter år med forsinkelser, der først startede med deres Ice Lake mobile processorer. Men med forsyningsproblemer til både 10nm og 14nm enheder og intet tegn på noget der lignede 10nm, syntes Intel at have tabt pusten. CES 2020 var efter vores optik en afspejling af dette.

Intel bragte dog nogle spændende teknologier med sig i bagagen. Før CES talte medierne om Intels Comet Lake desktop processorer med afsløringer om 5 GHz + -frekvenser.

Hertil var vi vidne til Intel leaks om Xe-grafik, der kunne konkurrere med AMD og Nvidia, og tale om et nyt kølesystem, der kunne bidrage på bærbare computere til bedre performance end nogensinde før. Der var endda en antydning af bærbare CPU'er, der også kunne nå 5GHz eller mere, hvilket ville være enhver CPU-producents drøm.

Men meget lidt fra ovenstående var en del af Intels CES 2020 program. 

Intel fremviste dog Tiger Lake, et chip-design, som vil indtræde på markedet sammen med Xe-grafik om bord senere i 2020. 

Intel tige rlake processor ces 2020.jpg

Wi-Fi 6 og Thunderbolt 4 er velkomne tilføjelser, men de er ikke revolutionerende fremskridt og vil ikke gøre en enorm forskel for den gennemsnitlige forbruger.

Nye formfaktorer som foldbare bærbare computere prægede også billedet, og det er altid spændende at høre om nye Athena-certificerede laptops, der kan tilbyde enestående batterilevetid og instant-on performance. 

Da AMD udfordrede Intel med sine fremskridt inden for desktops, mobile enheder, HEDT og grafik, gav Intel ikke meget modspil retur på dette års event. Manglen på noget banebrydende lader vente på sig – eller også har Intel simpelthen ikke noget at fremvise på nuværende tidspunkt?

Hold dette faktum op imod, at AMD's lancering af RX 5600 XT, Threadripper 3990X og dets Ryzen 4000 mobile CPU'er - alt sammen præsenteret under deres keynote, og det er let at se, hvorfor team red trak mere end blot opmærksomheden på showet.

radeon 5600 xt.jpg

Dette er blevet fulgt op af yderligere teasers som en potentielt kommende "Nvidia Killer" med ankomst af Big Navi og Zen 3 CPU'er senere på året, som var Intels keynote og præsentation lidt lunken sammenlignet.

Vi vil nøje følge udviklingen gennem 2020, og sætte vores lid til Computex 2020.


Af kommende events har TechPowerup samlet en liste Upcoming Hardware Launches 2020 (Updated)


Hvad er dine tanker på Intels modspil til AMD? 


Source & Image credit:

Intel, AMD, WCCFTECH, Anandtech, pxhere