Webcams: De bedste i 2019

webcam-3371742_960_720
Hvilket webcam har den bedste billedekvalitet?


Nu til dags er de fleste all-in one pc’s og laptops udstyret med et HD-webkamera, imens desktops ikke har denne feature. Heldigvis, er der dog et fornuftigt udvalg af webcams derude, som man kan vælge imellem. Selv nogle af de billigere webcams giver den samme, eller måske bedre billedkvalitet, end det, de fleste laptops kan præstere.

For at finde det webcam, der passer bedst til dig, skal du undersøge hvad dit behov egentlig er: Skal du eksempelvis streame, er det en god idé at kigge efter noget med god billedkvalitet og høj frame-rate understøttelse (60 fps eller højere). Hvis du på den anden side, bare skal bruge et webcamera til video-konferencer, eller en snak med vennerne/familien, behøver du ikke nødvendigvis det hotteste og dyreste webcam derude.

Lige meget hvad du er på udkig efter, tager vi her et kig på 8 webcams med forskelligt udseende, features, pris osv.

Et overblik over de bedste webcams:

1.    Logitech C922

2.    Razer Kiyo

3.    Microsoft LifeCam HD-3000

4.    Mevo

5.    Microsoft LifeCam Studio

6.    Logitech Brio Webcam

7.    Creative Labs Senz3D

8.    Logitech C930e


Logitech C922 Pro Stream – Logitech’s webcam: designet til streamers
Logitech C922 Pro Stream webcam.JPG
Opløsning: 1080p | Features: Fjernelse af baggrund, korrektion for lav belysning, 720p/60fps video imens der streames, stereo lyd, autofokus, automatisk lys-korrektion

+ Gode egenskaber i lav belysning

+ Mulighed for fjernelse af baggrund

+ Understøtter 720p/60fps streaming

- Samme design som C920

- Ingen RealSense egenskaber

Det første webcam på listen er Logitech C922 Pro Stream. Den byder på samme design som forgængeren C920, men med nogle opgraderinger under hjelmen. Opløsningen er den samme i 1080p, dog har C922 automatisk korrigering for lav belysning, hvilket gør webcam’et brugbart i selv meget mørke rum. Derudover understøtter det også fjernelse af baggrunden, hvilket sikkert er attraktivt for streamers og Youtubers.


Razer Kiyo – spotlys og webcam i én pakke
Razer Kiyo.jpg
Opløsning: 1080p | FeaturesRing light, kompatibilitet med OBS og Xsplit

+ Praktisk “ring light”

+ Nem at bruge

- Forholdsvis dyr

Razer Kiyo benytter sig af et lidt anderledes design end de fleste webcam, med en feature der straks stikker sig ud fra mængden. ”Ring light” skulle være med til at give optimale lysforhold i alle situationer. Razer har prøvet at fokusere på vigtigste features io et webcam, og derfor er mange ”overflødige” features skåret væk, for at komme ind til kernen af et kompetent kamera. Kiyo kræver ikke meget opsætning og er nærmest plug n’ play, hvilket gør det nemt og hurtigt at komme i gang.


Microsoft LifeCam HD-3000 – billigt og ideelt valg til Skype
LifeCam HD 3000.JPG
Opløsning: 720p | Features: Farve-korrektion, støj-reducering

Microsoft LifeCam HD-3000 er et fornuftigt valg til dem der ikke behøver et webcam med den bedste optage-kvalitet, eller flest features, men bare vil være i stand til at deltage i nogle video-samtaler, med okay billede-kvalitet - uden at betale kassen. 


Mevo Plus – livetstreaming på farten
Mevo Plus.jpg
Opløsning: 2160p | Features: 4K optagelse, kompatibel med mobile enheder, live video- og lydredigering, Bluetooth 4.1

+ Transportabel

+ Kompatibel med mange enheder

- Meget dyr

Hvis du er typen der gerne vil optage eller streame på farten, så er Mevo Plus et interessant webcam. Mevo Plus er et kompakt og transportabelt webcamera, du kan tage med dig rundt omkring. Her er der mulighed for at streame hvor som helst, så længe du har en aktiv internetforbindelse. Den høje pris er dog lige noget man skal være opmærksom på.

Microsoft LifeCam Studio – et webcam til forretningsfolket
LifeCam Studio.JPG
Opløsning: 1080p | Features: Farve-korrektion, hi-fi mikrofon, Skype-certified

+ Bredt synsfelt

+ Wideband mikrofon for bedre lyd

- Dyr ift. hvad man ellers kan få i samme prisklasse

- Stærkt tilegnet forretningsfolk - designet tiltaler måske ikke alle 

Microsoft LifeCam Studio er måske ikke det mest attraktive webcam, men det er til gengæld også tilegnet virksomheds-konferencer og præsentationer, hvor kameraet leverer et fornuftigt billede og lyd med sin wideband mikrofon. LifeCam Studio benytter sig af en 360-graders stativ og Microsoft’s TrueColor system, der dynamisk justerer eksponeringen. 


Logitech Brio Webcam – 4K webcam med HDR

Logotech Brio.jpg

Opløsning: 2160p | Features: 4K optagelse, 5X HD Zoom, Windows Hello, HDR

+ 4K opløsning + HDR 

+ Windows Hello

- Har du reelt behov for den høje opløsning?

Hvid du er på udkig efter et webcam med god billedkvalitet i høj opløsning, så er det måske Logitech Brio, der er sagen. Webcam’et kan optage i 4K med HDR-support, sådan du fremstår knivskarp på streams og videoer. Brio understøttet også Windows Hello, samt en stander der er nem at justere.


Creative Labs Senz3D – det futuristiske webcam
Creative senz3d.png


Opløsning: 1080p | Features: Fjernelse af baggrund, korrektion for lav belysning, Windows Cortana og Hello kompatibilitet, ansigts-tracking

+ Windows Hello

+ Fjernelse af baggrund

- Dyr

Creative er en af de gamle spillere i webcam-markedet, men nu er de dog på banen med et ret futuristisk bud på sådan et. Labs Sens3D byder på et væld af features, med eksempelvis en 3D scanner, der tracker dit ansigt, men også med henblik på AR funktionalitet og gaming. Til gengæld er vi også i den dyre ende for dette webcam, med et væld af funktioner.

Logitech C930e – bred funktionalitet og mange features
Logitech-C930e.jpg
Opløsning: 1080p | Features: On-board processing, Zeiss linse, vidvinkel-linse

+ Bredt synsfelt

+ On-board video processing

- C920 byder på meget af det samme, for færre penge

Logitech hævder, at C930e er en af deres mest avancerede HD-webcams, derfor har det også sin pris. Fordelen ved dette webcam, er at den selv klarer video-bearbejdningen, hvor stort set alle andre webcams, får computeren til at klare arbejdet – denne on-board processing, skulle resultere i bedre videokvalitet. 

Med et 90-graders synsfelt, er der også god mulighed for at afholde Skype-samtaler eller forretningsmøder, hvilket gør C930e til et ret universelt webcam.