Bekræftet: Defrag skaber problemer i Windows 10

microsoft-windows 10 ny start menu (1)
Vi er nået et skridt videre siden vi første gang omtalte defrag skaber problemer i Windows 10. vi er nået til det stadie, hvor Microsoft nu bekræfter problemer med Windows 10 2004 drevoptimeringen.

Tilbage i juni bragte vi artiklen om defrag skaber stadig problemer i Windows 10, og nu har virksomheden langt om længe erkendt problemerne.

Windows 10 version 2004 blev frigivet den 27. maj med WSL 2, Cloud Download og flere andre forbedringer af den underliggende kode. Desværre medførte opdateringen i maj 2020 også nogle problemer, herunder en fejl, der rammer vores lager.

Ligesom Windows 8 og Windows 7 leveres Windows 10 også med et diskoptimeringsværktøj, der automatisk defragmenterer filer til dig i henhold til en tidsplan. Som standard er Optimer drev værktøjet planlagt til at optimere dine lagerdrev en gang om ugen (Dog ikke SSD).

Når optimerings- / defragmenteringsprocessen er afsluttet, opdateres tiden i kolonnen Sidste analyseret eller optimeret i "Optimer drev". Aktuel status vil poste noget, der ligner “OK (0 dage siden sidste kørsel).”

optimerer windiws 10 maj 2004.JPG

Efter Windows 10. maj 2020 opdatering opfører Microsofts optimerimgsværktøj (også kendt som Diskdefragmentering) sig underligt for langt de flestes vedkommen.

Hvis du ser på appen for at kontrollere kolonnen "Sidste kørsel", kan du bemærke, at der ikke blev udført nogen scanninger, og Windows kunne endda advare dig om, at dine drev har brug for optimering, selv når de er optimeret.

Virksomheden blev gjort opmærksom på problemer med drevoptimeringsværktøjet under betatestingen af en fremtidig Windows 10 opdatering. Dette problem gled angiveligt gennem deres produktions build, og Microsoft planlægger nu at løse det i den næste valgfri opdatering.

I øjeblikket ser det ud til, at rettelsen kunne inkluderes i næste uges valgfri opdatering, også kendt som ‘C’ release (C for den tredje uge i måneden), mens opdateringer af Patch Tuesday er kendt som B-release, fordi de ankommer i den anden uge i måneden.

'C' valgfrie opdatering til Windows 10 inkluderer de ikke-sikkerhedsrettelser, der vil blive inkluderet i den følgende B-udgivelse. Hvis du springer den valgfri opdatering over, som forventes at ankomme på tirsdag, kan du stadig få det optimerede drevoptimeringsværktøj med ”September Patch Tuesday” opdateringen.