Brugerne holder godt fast i Windows 7

439px-Microsoft_logo.svg (1) (1) (1)
Nyeste tal viser, at Microsoft får svært ved at få alle ombord i Windows 10. Microsoft leverer ikke længere funktionsopdateringer til Windows 7, men virksomheden understøtter fortsat operativsystemet med sikkerhedsrettelser, så længe det varer. Supporten til det årti gamle operativsystem slutter den 14. januar 2020, og Microsoft har aktivt promoveret Windows 10 for virksomheder og forbrugere i håb om de slipper Windows 10 grebet.


Windows 10 er spækket med af smarte nye funktioner som Cortana, Windows-Timeline, Action Center og den redesignede ”smarte” Start-menu. Men på trods af de smarte funktioner og forbedret sikkerhed, er ikke alle villige til at springe ombord i Windows 10 og opgive, det for mange, højtelskede Windows 7.

I henhold til en ny annalyse fra NetMarketShare, har Windows 7 stadig 26% af markedsandelen som desktop-operativsystemet.

NetMarketShares data fra december 2019 afslørede, at Windows 7 ligger på 26,64% af markedet, mens Windows 10 holder fast i 54,62% af markedet, og Apples macOS X 10.15, kommer på en tredjeplads med 4,23%.

Følg Danmarks bedste dækning af CES 2020 via banneret.

ces_promo.png

Data leveret af StatCounter viser også, at Windows 7 er faldet lidt i kadence, og Windows 10 forbedrede sin andel i december 2019. Dette er dog ikke nødvendigvis gode nyheder, da Windows 7 var installeret på 26,79% af stationære i december. Ifølge StatCounter steg Windows 10 markedsandelen til 65,4%.

Windows 7’s popularitet dør ikke natten over, og brugere vil stadig benytte sig af operativsystemet efter den 14. januar 2020, og virksomheder vil sandsynligvis tilkøbe tilpasset support noget tid frem.

Mange passionerede Windows 7 brugere, vil nok tvivlsomt tilslutte Windows 10-festen før i sidste øjeblik, og selvsamme målgruppe, vil nok også være bekymrede over tvungne Windows 10 opdateringer, som er en del af Windows 10. 

Windows 7 har måske på bundlinjen haft færre opdateringsproblemer og bedre privatliv end hidtil med Windows 10, men at surfe på internettet på en pc med et operativsystem uden support fra udviklerne bag, gør dig meget sårbar over for sikkerhedsproblemer.

Efter den 14. januar 2019 bør alle eksisterende Windows 7 bruger kraftigt overveje et skift til et nyere operativsystem. 


Source & Image credit:

Softpedia, StatCounter, NetMarketShares